YRITTÄJÄNAISET
  • In English
  • På svenska
 

Uutiset

2016

23.8.2016
Vauvalaskun tasaaminen pienentää palkkaeroja
Suomen Yrittäjänaiset katsoo vauvalaskun tasaamisen olevan paras lääke naisten ja miesten välisten palkkaerojen tasaamiseksi.

14.7.2016
Suomen talous vaatii paukkuja naisten yrittämiseen
Suomen Yrittäjänaiset julkaisi Porin SuomiAreenalla tavoitteensa työllistämisen esteiden purkamiseksi. Kymmenkohtaisen pamfletin kärjessä ovat vanhemmuudenkulujen eli vauvalaskun tasaaminen, yrittämistä ja työllistämistä kannustavan veropolitiikan edistäminen sekä yrittäjän sosiaaliturvan parantaminen.

20.6.2016
Yrittäjänaiset vaatii alvin alarajan nostamista
Suomen Yrittäjänaiset vaatii yritysten liikevaihdon arvonlisäveron alarajan nostamista 50 000 euroon. Virossa alvin alaraja nousee 40 000 euroon.

6.6.2016
Mitä kuuluu, Airi Kallio, Vuoden Yrittäjänainen 2015?
Porvoolainen restaurointi- ja ravintola-alan yrittäjä Airi Kallio on ahkeroinut yrittäjänä 35 vuotta kolmessa eri kaupungissa. Yrittäjänaisten pitäisi hänen mielestään oppia ajattelemaan isosti.  

2.6.2016
Yrittäjänaiset vastustaa luottamusmiespakkoa
Suomen Yrittäjänaiset vastustaa paikallisessa sopimisessa luottamusmiespakkoa. Puheenjohtaja Seija Estlander ja toimitusjohtaja Marju Silander sanovat luottamusmiehen lisäksi luottamusvaltuutetun tai muun henkilöstön edustajan hanskaavan paikallisen sopimisen.

20.5.2016
Onnistuneilla valinnoilla Yrittäjänaisten viestintä uudelle aikakaudelle
Suomen Yrittäjänaisten viestintäuudistuksen harjakaisia vietettiin uutta Yrittäjänainen-lehteä ihastellessa.

10.5.2016
Yrittäjänaiset vaatii sairausajan karenssiksi yhtä päivää
Suomen Yrittäjänaiset vaatii yrittäjän sairausajan karenssiksi yhtä päivää. Tällä hetkellä yrittäjän omavastuuseen napsahtavat sairastumispäivä ja kolme arkipäivää.

13.4.2016
Hallituksen kärkihankkeet kannustavat naisten yrittämistä
Hallitus päivitti yrittämistä ja työllistämistä edistäviä kärkihankkeitaan. Tavoitteena on luoda 110 000 uutta työpaikkaa ennen muuta yrittämistä kannustamalla.

22.3.2016
Kesätyöt kuuluvat myös yrittäjien lapsille
Suomen Yrittäjänaiset on huolissaan siitä, että yrittäjien lapset joutuvat hakemaan kesätöitä eri viivalta kuin palkansaajien lapset. Liitto vaatiikin kuntien kirjavien tukijärjestelmien uusimista siten, että kaikki nuoret hakevat kesätöitä samoista lähtökuopista.

11.3.2016
Sairastumisen omavastuu on helpotus pienille yrittäjille
Työntekijän lomalla sairastumisen omavastuu tulee takaisin vuosilomalakiin. Tämän on Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlanderin ja toimitusjohtaja Marju Silander mukaan iso helpotus pienille työnantajayrityksille.

3.3.2016
Suomen talouskasvu vaatii lupaviidakon leikkaamista
Suomen Yrittäjänaiset vaatii talouskasvun starttaamiseksi sääntelyn perkaamista. Etenkin lupaviidakon leikkaaminen vaatii päättäjiltä johdonmukaista ja tiukkaa otetta.

22.2.2016
Yrittäjänaiset vaatii jämäkkää talouspolitiikkaa
Suomen Yrittäjänaiset vaatii talouskasvun vauhdittamiseksi jämäkkää talouspolitiikkaa. Liiton mukaan nyt on aika tasata vauvalaskua sekä edistää Viron veromallia ja paikallista sopimista.

29.1.2016
Yrittäjänaisten hallitus starttasi järjestäytymällä
Yrittäjänaisten hallitus starttasi järjestäytymällä ja teki vuoden keskeiset henkilövalintansa. Liiton puheenjohtaja Seija Estlander nosti linjapuheessaan esille edunvalvonnan kärkitavoitteet.

2015

17.12.2015
Päätöksenteon rosollia?
Keväällä valittu hallitus otti päätöksenteon avaimet käteen ja ryhtyi laatimaan yrittäjämyönteisintä hallitusohjelmaa aikoihin

4.12.2015
Seija Estlander sai kutsun Linnan juhliin
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen kutsui Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlanderin puolisoineen itsenäisyyspäivän vastaanotolle Linnan juhliin.

20.11.2015
Uusi kirjanpitolaki nosti Yrittäjänaisten hiukset pystyyn
Uusi kirjanpitolaki tulee voimaan ensi vuoden alussa. Esitykseen leivottu tuplaverotus on nostanut Suomen Yrittäjänaisten kenttäväen hiukset pystyyn. Palautteen mukaan lakiin ollaan leipomassa nyt sellaisia pykäliä, että ne uhkaavat monien pienyrittäjien olemassaoloa.

20.10.2015
Yrittäjän sosiaaliturva vaatii paikkaamista
Yrittäjän sosiaaliturva ontuu yhä pahasti. Etenkin perheenjäsenten työttömyys- ja eläketurvassa on pahoja porsaanreikiä, jotka vaativat pikaista paikkaamista.

11.10.2015
Seija Estlander jatkaa Yrittäjänaisten puheenjohtajana
Valtiotieteen maisteri Seija Estlander jatkaa pestiään Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtajana. Valinta tapahtui liittokokouksessa Savonlinnassa.

9.10.2015
Airi Kalliosta Vuoden Valtakunnallinen Yrittäjänainen 2015
Suomen Yrittäjänaiset ja OP Ryhmä valitsivat Vuoden valtakunnalliseksi yrittäjänaiseksi porvoolaisen restaurointi- ja ravintola-alan yrittäjä Airi Kallion.

30.9.2015
Yrittäjänaiset odottaa vauhtia sääntelyn purkuun
Hallitusohjelman yhtenä kärkilinjauksena on normien purkaminen. Suomen Yrittäjänaiset odottaa liikenne- ja viestintäministerin kontolla olevalle urakalle riuskaa edistämistä.

9.9.2015
Vauvalaskun tasaaminen on askel oikeaan suuntaan
Suomen Yrittäjänaiset on iloinen siitä, että hallitus alkaa korvata äidin työnantajalle kertasummana 2 500 euroa perhevapaakuluja.

4.8.2015
Yrittäjänaiset sai uuden toimitusjohtajan
Valtiotieteen maisteri Marju Silander (49) on nimitetty Suomen Yrittäjänaisten uudeksi toimitusjohtajaksi 20.8.2015 alkaen. Hän on toiminut viimeksi Helsingin Yrittäjien varatoimitusjohtajana.

16.7.2015
Suomella ei ole varaa kyykyttää naisia
Naisten taloudellisen ja yhteiskunnallisen tasa-arvon juurruttaminen vaatii jatkuvaa työtä, eikä Suomella ole varaa kyykyttää naisia työntekijöinä ja yrittäjinä. Näin lataavat Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttila ja Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlander.

28.5.2015
Hallitus lakaisi vauvalaskun maton alle
Suomen Yrittäjänaiset ajaa vanhemmuudenkulujen tasaamista, koska nykyinen maksujärjestelmä torppaa naisvaltaisten alojen kasvua, työllistämistä ja kansainvälistymistä. Tämän lisäksi se kyykyttää synnytysikäiset naiset pätkätöihin.

7.5.2015
Suomesta paras maa myös äitien työnantajille
On hienoa kuulla, että Suomi on äideille maailman toiseksi paras maa.

21.4.2015
Vanhemmuudenkulujen tasaaminen kirjattava hallitusohjelmaan
Suomen Yrittäjänaiset vaatii vanhemmuudenkulujen tasaamisen kirjaamista selkeästi uuteen hallitusohjelmaan.

11.4.2015
Muotialan yrittäjä voitti kannustuspalkinnon
Muotialan yrittäjä Johanna Soilu, 30, voitti nuorelle yrittäjänaiselle myönnettävän Kultainen Oras -kannustuspalkinnon.

8.4.2015
Naiset äänestävät nyt vauvalaskun tasaamiseksi
Suomen Yrittäjänaiset ajaa yhtenä kärkitavoitteenaan sitä, että uusi eduskunta tasaa vanhemmuudenkulut. Puheenjohtaja Seija Estlander arvioi ongelman ratkeavan viimein myös Suomessa, kun naiset äänestävät naisia.

11.3.2015
Presidentti Niinistö tapasi Yrittäjänaisten edustajia
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Suomen Yrittäjänaisten hallituksen tiistaina 10. maaliskuuta Presidentinlinnassa.

9.3.2015
Työnantajan vauvalasku on 17000 euroa
Suomen Yrittäjänaiset tukee Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän ideaa maksaa äitiyslomalle jäävästä työntekijästä äidin työnantajille 2 500 euroa korvausta. Puheenjohtaja Seija Estlander pitää korvausta kuitenkin lämpimänä kädenojennuksena, sillä yksi lapsi maksaa äidin työnantajalle noin 17 000 euroa.

20.2.2015
Yrittäjänaiset liputtaa naisten hallituspaikoille pörssiyhtiöissä
Suomen Yrittäjänaiset liputtaa hallituksen periaatepäätökselle edistää kiintiöillä sukupuolten tasapuolisen edustuksen toteuttamista pörssiyhtiöiden hallituksissa.

19.2.2015
Yrittäjänaiset tekevät töitä sairaanakin
Yrittäjänaisten jäsen Marita Ottela selvitti Satakunnan ammattikorkeakoululle tekemässään tuoreessa opinnäytetyössä, saavatko yrittäjänaiset riittävästi tukea työkyvyn heiketessä. Ottela on ammattitaustaltaan fysioterapeutti, kuntoutusohjaaja ja esteettömyyskartoittaja. Hän on toiminut alallaan yrittäjänä vuodesta 1988 alkaen.

17.2.2015
Yrittäjänaiset iloitsee yritysten alv-rajan nostosta
Yrittäjänaiset iloitsee hallituksen päätöksestä antaa eduskunnalle vielä tämän vaalikauden aikana esitys yritysten arvonlisäveron alarajan sekä huojennusalueen ylärajan nostosta.

28.1.2015
Yrittäjän lapsi ei sairasta firman piikkiin
Kun työntekijän lapsi sairastuu, lapsen äiti tai isä voi jäädä kotiin hoitamaan lasta ilman, että hänen ansionsa tippuvat. Kun yrittäjän lapsi sairastuu, lapsen vanhemman rahanmenetykset napsahtavat yrittäjän kontolle.

23.1.2015
Yrittäjänaiset sparraa alvin alarajan nostossa
Suomen Yrittäjänaiset kannustaa puolueita sitoutumaan yritysten arvonlisäveron alarajan nostamiseen.

7.1.2015
Uusi vuosi helpottaa pienyrittäjän velkajärjestelyjä
Toiminimiyrittäjä pääsee vuoden alusta velkajärjestelyn piiriin.

2014

12.12.2014
Lounasseteleistä ei tule luopua kevyin perustein
Suomen Yrittäjänaiset vastustaa verottajan suunnitelmia luopua lounasseteleistä.

3.12.2014
Mikroyritysten kirjanpitoa on kevennettävä
Suomen Yrittäjänaiset kannattaa työ- ja elinkeinoministeriön työtä mikroyritysten kirjanpitovaatimusten keventämisestä. Suunnitelmien mukaan mikroyrityksissä vaadittaisiin vain typistettyä tuloslaskelmaa ja tasetta.

24.11.2014
Yrittäjänaiset: Osa-aikatöiden synnytys ei saa kaatua naisten niskaan
Suomi kaipaa kipeästi uusia työpaikkoja, mutta niiden synnyttäminen töiden osa-aikaisuutta lisäämällä epäilyttää yrittäjänaisia.

13.11.2014
Viron veromalli selvitettävä
Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlander vaatii talouden kiukaalle uutta, kasvua kirvoittavaa löylyä.

28.10.2014
Yrittäjänaiset vaatii uutta potkua naisten yrittämiseen
Suomen Yrittäjänaiset (SYN) on tiivistänyt tulevien eduskuntavaalien edunvalvonnan tavoitteet kolmeksi kärkitavoitteeksi, joita ovat:

4.10.2014
Valtakunnallinen Yrittäjänainen palauttaa väkeä takaisin työelämään
Vuoden Valtakunnalliseksi Yrittäjänaiseksi on valittu espoolainen Katja Noponen. Suomen Yrittäjänaiset ja OP-Pohjola-ryhmä julkistivat valinnan Yrittäjänaisten liittokokouspäivillä.

15.9.2014
Yrittäjänaiset tukee Aikio-Tallgrenia
Suomen Yrittäjänaiset tukee torniolaista Paula Aikio-Tallgrenia Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi.

8.9.2014
Yrittäjänaiset vaatii parempaa sosiaaliturvaa yrittäjille

16.7.2014
Yrittäjänaiset haastoi Rinteen äijäfeminismin
Suomen Yrittäjänaiset haastoi SuomiAreenassa äijäfeministiksi julistautuneen sosiaalidemokraattien puheenjohtajan ja valtiovarainministerin Antti Rinteen.

18.6.2014
Velkajärjestely mahdolliseksi myös pienyrittäjille
Hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen, jonka mukaan myös yrittäjä voi päästä velka-järjestelyyn

7.5.2014
JOKA KOLMAS NAISYRITTÄJÄ SUUNNITTELEE YRITYKSENSÄ KASVATTAMISTA
Kolmannes naisyrittäjistä suunnittelee yrityksensä kasvattamista, ilmenee Ilmarisen ja Suomen Yrittäjänaisten tekemästä kyselytutkimuksesta.

30.4.2014
Hyviä uutisia eduskunnasta
Eduskunnan naisverkosto on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen raskaudesta aiheutuvien poissaolojen korvausjärjestelmän kehittämisestä.

29.4.2014
Työelämän tupo-muottia uusittava
Suurten yritysten merkitys suomalaisten leipäpuuna on vähentynyt voimakkaasti viime vuosina. Tänään pienet ja keskisuuret yritykset tarjoavat työpaikan jo yli 60 prosentille työntekijöistä. Myös uudet työpaikat syntyvät yhä todennäköisemmin pk-yrityksiin.

9.4.2014
Pienyrittäjien maksutaakkaa höllättävä
Suomen Yrittäjänaiset valitsi kotkalaisen Anne Sjögrenin vuoden toimihenkilöksi. Keittiötarvikkeita kivijalkakaupassaan myyvä Sjögren vaatii helpotuksia pienyrittäjän maksuvelvoitteisiin, sillä nyt suunta on päinvastainen.

14.3.2014
Työurat nousuun kannusteilla!
Yrittäjänaiset kannattavat työurien pidentämistä eri kannusteilla ja työhyvinvointia parantamalla.

7.3.2014
Naisten tasa-arvo ontuu yhä pahasti
Naisten tasa-arvo ontuu Suomen Yrittäjänaisten mukaan yhä pahasti, sillä vain noin 30 prosenttia yrittäjistä ja yritysten johdosta on naisia.

17.2.2014
EU-päätös kyykyttää nuoria naisia työnhaussa
Suomen Yrittäjänaisten mielestä EU-tuomioistuimen päätös äitiyslomista nopeuttaa tarvetta vanhemmuuden kustannusten tasaisesta jaosta.

13.2.2014
Yrittäjänaiset iloitsevat hankintalain uudistuksesta: Pienet yritykset mukaan hankintakilpailuun
Euroopan parlamentti hyväksyi äskettäin uuden julkisia hankintoja koskevan lainsäädännön, joka avaa ovia naisvaltaisten yritysten pääsylle julkisista hankinnoista käytävään kilpailuun.

30.1.2014
Edistetään naisyrittäjyyttä!
Suomen Yrittäjänaiset tukee eurooppalaista kansalaisaloitetta, jonka tavoitteena on tukea naisyrittäjyyttä, lisätä tasa-arvoa työelämässä sekä luoda työpaikkoja ja hyvinvointia Euroopassa.

22.1.2014
Alkoholiverotus tappaa ravintolat
Yrittäjänaiset tyrmää alkoholiveroon vuoden alussa tehdyt korotukset.

2013

16.12.2013
Helpotetaan pienyrittäjän asemaa nostamalla arvonlisäverovelvollisuuden alarajaa!
Kokoomuksen yrittäjämyönteiset kansanedustajat Pia Kauma ja Harri Jaskari ovat tehneet toimenpidealoitteen arvonlisäverovelvollisuuden alarajan nostamiseksi.

5.12.2013
Vanhemmuuden kulut tasan, äitiriski tasan
Kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Lenita Toivakka (Kok.) katsovat, että rakennepakettipäätöksen yhteydessä tehty päätös vanhemmuuden kustannusten jakamisen selvittämisestä pitää viedä pidemmälle.

2.12.2013
Hallituksen rakenneuudistus unohtaa pienet yritykset
Suomen Yrittäjänaiset hämmästelee hallituksen rakennepakettia, sillä se ei lupauksistaan huolimatta lisää pienten yritysten työllistämismahdollisuuksia.

13.10.2013
Seija Estlanderista Yrittäjänaisten uusi puheenjohtaja
Suomen Yrittäjänaisten uudeksi puheenjohtajaksi valittiin viestintäalan yrittäjä Seija Estlander. Hän on aktiivinen osallistuja, joka valvoo yrittäjänaisten etuja sydämenpalolla.

12.10.2013
Hartolalainen Pirkko Hämäläinen on vuoden 2013 Vuoden Yrittäjänainen
Suomen Yrittäjänaiset ja OP-Pohjola-ryhmä julkistivat valinnan Yrittäjänaisten liittokokouspäivillä tänään.

12.9.2013
Yrittäjänaiset vaatii arvonlisäveron alarajan nostoa
Suomen Yrittäjänaiset vaatii arvonlisäveron alarajan nostamista nykyisestä 8500 eurosta 50 000 euroon.

2.9.2013
Suomen Yrittäjänaiset: Jo kaksi ehdokasta puheenjohtajaksi
Vuodenvaihteessa avautuva Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtajuus on herättänyt kiinnostusta jäsenistössä.

29.7.2013
Yrittäjänaisten Heli Järvisestä vuoden 2013 Musta Pässi
Suomen Yrittäjänaisten toimitusjohtaja Heli Järvinen valittiin vuoden Mustaksi Pässiksi.

24.7.2013
Ensimmäinen eduskunnan kannattama aloite keräsi yli 20 000 allekirjoitusta
Yrittäjänaisten tekemä kansalaisaloite vanhemmuuden kustannusten jakamisesta keräsi yli 20 000 allekirjoitusta.

23.7.2013
Yli puolet kansanedustajista kannattaa vanhemmuuden kustannusten tasaamista
Yrittäjänaisten kansalaisaloite vanhemmuuden kustannusten tasaamiseksi on saanut taakseen yli puolet eduskunnasta.

1.7.2013
Vihreiden Ville Niinistö: Tasa-arvoa perhevapaisiin ja niiden kustannuksiin
Vihreiden puheenjohtaja ja ympäristöministeri Ville Niinistö otti blogikirjoituksessaan (Vihreä blogi 17.6.) kantaa Yrittäjänaisten kansalaisaloitteeseen.

13.6.2013
HS Mielipide: Raskaus ei ole työstä aiheutuva kustannus
Pirjo Koivukankaan kirjoituksesta (HS Mielipide 12.6.) toteamme, että vauvalle ei ole tarkoitus laittaa hintalappua, vaan kyse on yrittäjyyden jarrun sekä työelämän häpeätahran poistamisesta.

31.5.2013
Yrittäjänaiset vaatii: Stoppi koulutettujen naisten pätkätöille!
Suomen Yrittäjänaiset vaatii hallitukselta pikaista puuttumista alle 35-vuotiaiden naisten pätkätöiden kitkemiseksi.

28.5.2013
Yrittäjänaiset iloitsevat: Aloitteella vanhemmuuden kustannusten tasaamisesta on laaja poliittinen tuki
Yrittäjänaisten vaatimuksella vanhemmuuden kulujen tasaamiseksi on laaja poliittinen tuki. Tukijoita on löytynyt kaikkien puolueiden kansanedustajista.

22.5.2013
Vantaan yrittäjänaisten kannanotto liiketilojen hinnoitteluun
Korkeat liiketilojen vuokrat ajavat vantaalaiset Yrittäjänaiset yrittämään naapurikaupunkeihin. Vantaalla on yli 2000 naisyrittäjää, jotka tuottavat meille kaikille tärkeitä arkipalveluja päivittäin.

2.5.2013
Suomen Yrittäjänaiset: 350 000 euron vauvalasku on liikaa
Hoivakotiyrittäjä Maarit Heikkinen on maksanut vauvoista peräti 350 000 euron mammuttilaskun. Hänen mielestään naisia työllistävien alojen tehtävänä ei ole tämän maan vauvojen maksaminen. Siksi eduskunnan on tasattava vielä tällä vaalikaudella perhevapaakulut laajalta veropohjalta.

21.4.2013
Kultainen Oras -kannustuspalkinto sarjakuvapiirtäjälle
Sarjakuvapiirtäjä Liisa Seppälä, 27, on voittanut nuorelle yrittäjänaiselle myönnettävän Kultainen Oras -kannustuspalkinnon, jonka lahjoittaa LähiTapiola-ryhmä. Miesvaltaisen alan yrittäjänä toimivan Seppälän vahvuuksia ovat etenkin markkinointiosaaminen ja brändin tuotteistaminen.

15.4.2013
Vanhemmuuden kustannukset kasautuvat äidin työnantajalle
Nyt pitää oikaista akavalaista Tarja Arkiota, joka väittää (HS 12.4.2013) kansalaisaloitteen vanhemmuuden kustannusten jakamisesta perustuvan vääriin tietoihin.

8.4.2013
Vanhemmuudenkulujen tasaamisella laajat tukijoukot
Helsingin Sanomien kyselyn mukaan vanhemmuuden kustannusten tasaamisella on vankka kansan tuki. Aloitetta kannattaa nyt jo 47 prosenttia suomalaisista.

3.4.2013
Yrittäjänaiset paheksuvat vanhakantaista menoa: Vauvalasku on vaiettu totuus
Suomi kuvittelee elävänsä modernisti ja tasa-arvoisesti vuotta 2013, mutta silti joitakin vanhoja jäänteitä ylläpidetään yhä vaikenemalla ne kuoliaiksi.

22.3.2013
Veroratkaisuissa muistettiin myös pieniä yrityksiä
Suomen Yrittäjänaiset pitää kehysriihen veroratkaisuja oikeansuuntaisina.

15.3.2013
Vanhemmuuden kustannukset on tasattava: Kansalaisaloite on saanut lisää tukijoita
Suomen Yrittäjänaisten kansalaisaloite vanhemmuuden kustannuksista on saanut monta isoa järjestöä taakseen heti alkumetreillä. Aloitetta tukee mm. Naisjärjestöjen Keskusliitto, joka tavoittaa jäsenjärjestöjensä kautta lähes puoli miljoonaa naista.

14.3.2013
Yrittäjänaiset: Työllistämiseen tarvitaan kannustusta
Suomen Yrittäjänaiset toivovat hallituksen kehysriiheltä selkeitä toimia pienten yritysten työllistämisen kannustukseen.

27.2.2013
Tule kanssamme kansalaisaloitepäivän tempaukseen 1.3 Narinkkatorille
Suomen Yrittäjänaiset on vanhemmuuden kustannusten tasaamista vaativan kansalaisaloitteensa kanssa mukana ensimmäisen kansallisen kansalaisaloitepäivän tapahtumassa Narinkkatorilla perjantaina 1.3.2013 kello 11.30-12.30.

26.2.2013
Leskeneläke kaipaa päivitystä
Leskeneläkettä aikanaan vahvasti käynnistämässä ollut Suomen Yrittäjänaiset rauhoittelee keskustelua sen lopettamisesta.

4.1.2013
Olemme nyt Suomen Yrittäjänaiset ry
Yrittäjänaisten edunvalvontajärjestö on nyt virallisesti Suomen Yrittäjänaiset ry.

2012

23.11.2012
Vanhemmuuden kustannusten tasaisemmalle jaolle naisten vahva tuki
Naisjärjestöjen Keskusliiton syyskokouksessa 21.11.2012 suomalaiset naisjärjestöt antoivat vahvan tukensa vanhemmuuden kustannusten tasoittamiseksi tehdylle kansalaisaloitteelle.

8.10.2012
Valeria Hirvonen on vuoden 2012 valtakunnallinen yrittäjänainen
Kotkalainen Valeria Hirvonen on vuoden 2012 yrittäjänainen.Yrittäjänaisten Keskusliitto ja OP-Pohjola-ryhmä julkistivat valinnan Yrittäjänaisten liittokokouspäivillä 6.10.2012.

29.8.2012
Koulutettujen nuorten naisten syrjinnälle stoppi!
Yrittäjänaiset vaativat, että myös nuorten koulutettujen naisten heikkoa työllistymistä korjataan nuorten syrjäytymistä pohtivassa työryhmässä.

28.8.2012
Veroratkaisuilla pitää tukea pienyrittäjyyttä
Yrittäjänaiset vaativat, että tulevissa budjettineuvotteluissa ei unohdeta pienyrityksiä tukevia veroratkaisuja.

18.7.2012
Tavis ei ole luuseri!
Yrittäjänaisten Keskusliitto ei yhdy SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa Lenita Airiston heittoon siitä, että tavis on luuseri.

8.6.2012
Yrittäjien sijaispalvelu kasvaa valtakunnalliseksi
Yrittäjänaisten Keskusliiton ylläpitämä yrittäjien sijaispalvelu kasvaa valtakunnalliseksi, kun toimintaa lähtee organisoimaan perustettava Suomen Sijaispalvelut SIPA Oy.

3.5.2012
Ruusun päivän tapahtuma verkostoi yrittäjänaisia
Yrittäjänaisten Keskusliitto ja Naisyrittäjyyskeskus järjestävät jo perinteeksi muodostuneen Ruusun päivän verkostoitumistapahtuman torstaina 10.5. kello 14.00 - 20.00 Lasipalatsin Bio Rexissä Helsingissä.

27.4.2012
Kuljetustuen leikkaaminen katkaisee Suomen logistisen selkärangan
Rukalla koolla oleva Yrittäjänaisten Keskusliiton hallitus tukee vaatimuksia kuljetustuen palauttamisesta.

24.4.2012
Yrittäjänaiset ja Naisten Pankki korostavat yrittäjyyden merkitystä
Yrittäjänaisten Keskusliitto ry ja Naisten Pankki aloittavat Yrittäjänaisten juhlavuoden kunniaksi kampanjan, jonka tavoitteena on nostaa naisyrittäjyyden teemaa kotimaassa keskustelun keskiöön ja nostaa yrittäjyyden merkitystä myös kehitysmaissa.

13.4.2012
Kaupan alan sopu tuo tuhansia kesätyöpaikkoja
Yrittäjänaisten Keskusliitto iloitsee siitä, että kaupan alan osapuolet ovat päässeet sopuun koululaisten Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman ehdoista, joilla sopimus koskee koko kaupan alaa.

12.4.2012
Ammattiliittojen riita ei saa viedä nuorten työpaikkoja
Yrittäjänaisten Keskusliitto on huolestunut kaupan alan ammattiliittojen riitelyn vaikutuksista nuorten kesätyöpaikkoihin.

13.3.2012
Työurien pidentäminen aloitettava syrjäytyneistä nuorista
Yrittäjänaisten Keskusliiton mukaan työurien pidentämisen tarve on luonnollinen seuraus eliniän pidentyessä, ja keskusliitto pitää tavoitetta välttämättömänä. Eläkeiän mekaaninen nosto ei kuitenkaan ole liiton mielestä paras keino tavoitteen saavuttamisessa. Ensisijaisena keinona se haluaa auttaa 40 000 syrjäytynyttä nuorta mustasta aukosta takaisin kouluun ja työelämään.

28.2.2012
Näpit irti arvonlisäverosta
Yrittäjänaisten Keskusliitto vaatii hallitusta pitämään maaliskuun kehysriihessä näpit irti arvonlisäveron korotuksista. Liitto arvioi nykyistä korkeamman alvin olevan viimeinen niitti naisvaltaisten palvelualojen yrittämiselle ja kulutuskysynnän kasvulle.

17.2.2012
Kansalaisaloite perhevapaakulujen jakamiseksi
Yrittäjänaisten Keskusliitto aikoo tehdä kansalaisaloitteen perhevapaakulujen jakamiseksi laajalta pohjalta. Kansalaisaloite tulee käyttöön maaliskuun alussa ja aloitteen edellytyksenä 50 000 äänioikeutettua.

2011

21.11.2011
Vanhemmuuden kustannukset ratkaistava eduskunnassa
Yrittäjänaisten Keskusliitto vaatii vanhemmuuden kustannusten siirtämistä tupo-pöydistä eduskuntaan perhe- ja sosiaalipoliittisena kysymyksenä.

17.10.2011
Kaarina Jokinen jatkaa Yrittäjänaisten puheenjohtajana
Metsäalan yrittäjä Kaarina Jokinen jatkaa Yrittäjänaisten Keskusliiton hallituksen puheenjohtajana seuraavana kaksivuotiskautena 2012 - 2013. Liittokokous valitsi hänet veturikseen 14.10. pidetyillä liittokokouspäivillä.

16.10.2011
Minna Penttilä on vuoden valtakunnallinen yrittäjänainen 2011
Forssalainen Minna Penttilä on vuoden 2011 valtakunnallinen yrittäjänainen. Yrittäjänaisten Keskusliitto ja OP-Pohjola-ryhmä julkistivat valinnan Yrittäjänaisten liittokokouspäivillä 15.10.2011.

6.10.2011
Vanhemmuudenvapaakulujen jako on talouden piristysruiske
Yrittäjänaisten Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Kaarina Jokinen on huolissaan siitä, että vanhemmuudenvapaakulujen tasaaminen on kirjattu vain löyhästi uuteen hallitusohjelmaan.

30.9.2011
Yrittäjänaiset tyrmäävät kotitalousvähennyksen leikkauksen
Yrittäjänaiset tyrmäävät hallituksen suunnitelmat kotitalousvähennyksen leikkaamisesta ja toivovat vielä harkintaa sen suhteen.

22.9.2011
Panostukset harmaan talouden torjuntaan kannustavat rehellisiä yrittäjiä
Yrittäjänaisten Keskusliitto pitää oikeansuuntaisena hallituksen lisäpanostuksia harmaan talouden torjuntaan.

23.8.2011
Valtiontalouden säästökuuri kurittaa pienyrittäjänaisia
Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kaavailee valtiontalouden menojen leikkauksia ja veronkiristyksien aikaistaimista jo ensi vuonna. Yrittäjänaisten Keskusliitto pelkää hevoskuurin kurittavan etenkin palvelusektorilla toimivia pienyrittäjänaisia.

2.8.2011
Yrittäjänaisten Keskusliitolle uusi toimitusjohtaja
Yhteiskuntatieteiden maisteri Heli Järvinen on nimitetty Yrittäjänaisten Keskusliitto ry:n uudeksi toimitusjohtajaksi 1.9.2011 alkaen.

21.6.2011
Perhevapaakulujen korvaus mukana hallitusohjelmassa
Yrittäjänaisten Keskusliitto on tyytyväinen siihen, että työnantajien maksettavaksi napsahtavien perhevapaakulujen korvaaminen on edes kirjattu uuteen hallitusohjelmaan.

12.6.2011
Yrittäjänaisten Keskusliitto hakee uutta toimitusjohtajaa
Yrittäjänaisten Keskusliitto ry on vuonna 1947 perustettu aktiivinen ja vireä yrittäjänaisten oma edunvalvontajärjestö, jolla on noin 6 000 jäsentä eri puolilla Suomea. Liiton toimitilat sijaitsevat Helsingissä.

25.5.2011
Yrittäjänaisten toimitusjohtaja vaihtuu
Yrittäjänaisten Keskusliitto ry:n toimitusjohtaja vaihtuu. Toimitusjohtajana vuodesta 2008 toiminut Marjukka Karttunen eroaa tehtävästä omasta pyynnöstään siirtyäkseen yrittäjäksi.

10.5.2011
Sairaanhoitovakuutus säilytettävä
Yrittäjänaisten Keskusliitto ja Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI teilaavat sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kari Välimäen työryhmän esityksen, jonka mukaan Kelan maksamat sairaanhoitovakuutuskorvaukset pitää lopettaa.

14.4.2011
Vauvat tuovat ison tukipaketin valtiolle
Yrittäjänaisten Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Kaarina Jokinen sanoo yrittäjien subventoivan vuosittain merkittävästi valtion taloutta kantamalla ison osan vauvariskistä.

9.4.2011
Niina Kuhta sai Kultainen oras -palkinnon
Hää- ja juhla-asujen erikoisliikettä vetävä Niina Kuhta, 29, sai Jyväskylän yrittäjänaispäivillä 9.4. vuoden 2011 Kultainen oras -palkinnon.

15.3.2011
Vanhempainvapaatyöryhmä teki hampaattoman esityksen
Yrittäjänaisten Keskusliitto tyrmää juuri valmistuneen vanhempainvapaatyöryhmän esityksen. Näin siksi, että hampaaton esitys ei ratkaissut vanhemmuudesta työnantajille koituvien kulujen korvaamista, vaikka se oli yksi työryhmän keskeisistä tavoitteista.

10.3.2011
Yrittäjänaiset taistelevat perhevapaakulujen jakamiseksi
Yrittäjänaisten Keskusliiton mielenosoitus järjestetään 10.3. kello 14.00 - 16.00 Eduskuntatalon edessä. Yrittäjänaiset nousevat sotajalalle yhdessä nuorten naisten kanssa perhevapaakulujen tasaamiseksi oikeudenmukaisesti ja laajalta veropohjalta.

1.3.2011
Yrittäjänaiset saapuvat Helsinkiin mielenosoitukseen
Yrittäjänaisten Keskusliitto järjestää torstaina 10.3. kello 14.00 - 16.00 mielenosoituksen Eduskuntatalon edessä. Eri puolilta Suomea saapuvat yrittäjänaiset vaativat perhevapaakulujen jakamista oikeudenmukaisesti ja laajalta veropohjalta.

31.1.2011
Perhevapaakulut ovat 12 000 euroa
Toisin kuin julkisuudessa on viime aikoina väitetty, perhevapaakulut maksavat Yrittäjänaisten Keskusliiton mukaan äidin työnantajalle 12 000 euroa.

2010

28.12.2010
Suomen Pienyrittäjät ja Yrittäjänaiset ampuvat Hetemäen esitykset
Hetemäen työryhmä vaikeuttaa huomattavasti yrittäjien toimintaa esityksellään arvolisäveron kiristämisestä 25 prosenttiin.

26.11.2010
Yrittäjänaiset tyrmäävät EU:n raskausdirektiivin
Yrittäjänaisten Keskusliitto tyrmää ankarasti EU-parlamentin lokakuussa hyväksymän esityksen äitiysloman pidentämisestä 20 viikkoon. Etenkin, jos pidennykseen liittyvä täysi palkka maksatetaan äidin työnantajalla.

10.11.2010
Jarrumiehet estävät vanhempainvapaakulujen jakamisen
Yrittäjänaiset vaativat vanhemmuuden vapaista koituvien kustannusten jakamisesta laajalta veropohjalta. He nostavat ongelman keskeisiksi jarrumiehiksi miesvaltaisten alojen ay-pamput ja miesvaltaisten alojen suurteollisuuden.

2.10.2010
Kati Rauhaniemi on vuoden valtakunnallinen yrittäjänainen
Jyväskyläläisen Mainostoimisto Dot Design Oy:n omistaja ja yrittäjä Kati Rauhaniemi (35) on vuoden 2010 valtakunnallinen yrittäjänainen. Yrittäjänaisten Keskusliitto ja OP-Pohjola-ryhmä julkistivat valinnan Yrittäjänaisten Liittokokouspäivillä Rovaniemellä 2.10.

2.10.2010
Nuorten syrjäytymiseen puututtava heti
Yrittäjänaiset vaativat heti nuorten syrjäytymiseen puuttumista. Nuoret tippuvat nyt liian usein sairauseläkkeelle etenkin masennuksen vuoksi.

29.9.2010
Yrittäjänaisten nettisivut uusittu
Yrittäjänaisten Keskusliiton nettisivut on uusittu. Sivujen visuaalinen ilme on suunnittelija Antti Ville Virkin käsialaa ja teknisestä toteutuksesta vastaa järjestelmävastaava Olli Holopainen Slap Media Oy:stä.

9.9.2010
Tietoyhteiskunta pätkii
Yrittäjänaisten Keskusliitto (YNKL) on huolissaan heikosti toimivista tietoliikenneyhteyksistä. Tietoliikenneyhteydet pätkivät etenkin Lapissa, Itä-Suomessa ja saaristossa.

3.8.2010
Yrittäjänaiset vaativat elvytyksen jatkamista
Yrittäjänaisten Keskusliitto vaatii hallitukselta elvytystoimien jatkamista. Yritysten tuloksen tekemiseen ja kannattavuuteen tulee kiinnittää budjettia laadittaessa aivan erityistä huomiota.

20.7.2010
Kaarina Jokinen tähtää Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi
Yrittäjänaisten Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Kaarina Jokinen on ehdolla Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi 22. lokakuuta Turussa järjestettävässä liittokokouksessa. Hän on toiminut yrittäjänaisten etujärjestön puheenjohtajana vuodesta 2008.

3.7.2010
Kaarina Jokinen ehdolle Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi
Kaarina Jokinen asettuu Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja-ehdokkaaksi Turun liittokokouksessa 22.10.2010. Ehdokkuuden takana ovat Päijät-Hämeen Yrittäjät ja Yrittäjänaisten Keskusliitto.

24.6.2010
Innostava työ auttaa naisyrittäjiä menestymään
Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote Naisyrittäjillä on myönteinen näkemys oman yrityksen tilanteesta suhteessa kilpailijoihin ja halu kehittää osaamistaan. Uusien tuotteiden ja toimintatapojen kehittäminen on yleistä naisyrityksissä. Myös yhteistyö asiakkaiden ja tavarantoimittajien kanssa on aktiivista ja lähes joka kolmas naisyritys suunnitteli toimintansa laajentamista. Nämä tiedot käyvät ilmi Työterveyslaitoksen Naisyritysten liiketoimintakäytännöt ja tuloksellisuus -tutkimuksesta, joka julkaistiin 15.6.2010 seminaarissa Helsingissä.  

28.5.2010
Kaarina Jokinen SY:n varapuheenjohtajakisaan
Yrittäjänaisten Keskusliiton (YNKL) hallitus pyysi huhtikuussa Kauhavalla pitämässään kokouksessa puheenjohtaja Kaarina Jokista asettumaan ehdolle Suomen Yrittäjien (SY) varapuheenjohtajakisaan.

29.4.2010
Yrittäjänaiset ajavat tiukkaa edunvalvontaa Ruusun päivänä
Yrittäjänaisten Keskusliitto (YNKL) järjestää yhdessä Eduskunnan naisverkoston ja Naisyrittäjyyskeskuksen kanssa Ruusun päivän seminaarin tiistaina 4.5. Helsingissä.

24.4.2010
Vanhempainvapaakustannukset puhuttivat Kauhavalla
Yrittäjänaiset kokoontuivat Kauhavallalla järjestetyille Yrittäjänaispäiville 24. - 25. huhtikuuta. Vanhempainvapaakustannukset nousivat päivien tuntoja nostattavaksi puheenaiheeksi.

16.3.2010
Yrittäjänaiset paheksuvat ahtaajien lakkoa
Yrittäjänaisten Keskusliitto paheksuu pitkään jatkunutta ahtaajien lakkoa, koska kohtuuttomat vaatimukset eivät sovi nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen. Liitto pitää lakkoon ryhtymistä myös moraalisesti arveluttavana vetona, etenkin kun maassa on paraikaa noin 300 000 työtöntä.

8.3.2010
Miksi Mirkku ei työllistä?
Työ- ja elinkeinoministeriön tavoitteena on nostaa naisyrittäjien määrä 30 prosentista 40 prosenttiin. Yrittäjänaisten Keskusliitto pitää tavoitetta hyvänä, jos naisten yrittämisen tieltä raivataan pois muutamia esteitä.

3.3.2010
Talouden neuvontapaketti verkossa
Yrittäjät ottavat yhä enemmän yhteyttä Talousapu-puhelinneuvontapalveluun. Talousvaikeuksissa olevia yrittäjiä on kaikilla toimialoilla. Maksuton puhelinneuvonta palvelee arkisin kello 9-18 numerossa 029 007 4990. Neuvontaa antavat siihen koulutetut yrityksen terveyttämiskonsultit (TMC).

17.2.2010
Yrittäjänaiset huolissaan veroruuvin kiristämisestä
Yrittäjänaisten Keskusliitto on huolissaan veroruuvin kohtuuttomista kiristämissuunnitelmista. Huolta herättää erityisesti työministeri Anni Sinnemäen ehdotus, jonka mukaan osinkoja voitaisiin verottaa tuplasti.

4.2.2010
Naisyrittäjät kokevat työssään iloa, mutta stressi uhkaa hyvinvointia
Työ- ja elinkeinoministeriön tiedoteNaisisyrittäjät ovat pääosin tyytyväisiä työhönsä. Tyytyväisimpiä ovat terveys- ja sosiaalipalveluissa sekä henkilökohtaisissa palveluissa toimivat naisyrittäjät. Työlleen omistautuneimpia ja tarmokkaimpia ovat vanhemmat sekä yksinyrittäjät. Nämä tiedot käyvät ilmi Työterveyslaitoksen Naisyrittäjien työhyvinvointi -tutkimuksesta, joka julkaistiin 4.2.2010 Helsingissä.

2009

20.11.2009
Uudet maksukortit kynivät yrittäjää
Yrittäjänaisten Keskusliitto on huolissaan siitä, että uusien maksukorttien käyttöönotto aiheuttaa yrittäjille lisäkustannuksia.

8.10.2009
Yrittäjänaiset vastustavat arvonlisäveron kiristämistä
Yrittäjänaisten Keskusliitto vastustaa ankarasti kaavailtua arvonlisäveron korotusta ja Yleisradion toiminnan rahoittamiseksi suunniteltua mediamaksun ulottamista yrityksiin.

3.10.2009
Ulla Ström-Lohi on Vuoden valtakunnallinen yrittäjänainen
Lappeenrantalainen kauneudenhoitoalan yrittäjä Ulla Ström-Lohi on vuoden 2009 valtakunnallinen yrittäjänainen. Valinta julkistettiin Yrittäjänaisten Keskusliiton liittokokouspäivillä Vantaalla 3.10.

3.10.2009
Yrittäjänaiset Vantaalla - perhevapaakustannukset polttava puheenaihe
Yrittäjänaisten liittokokouspäivät järjestetään Vantaan Fur Centerissä 3.-4. lokakuuta. Tapahtumaan osallistuu yli 200 henkeä. Päivien polttavana puheenaiheena ovat perhevapaista kertyvät kustannukset, jotka on yrittäjänaisten mielestä kreivin aika jakaa laajalta veropohjalta.

2.9.2009
Epämääräisiä Domain-kauppiaita liikkeellä!

18.8.2009
Ravintolaruoan arvonlisävero laskettava 14 prosenttiin
Yrittäjänaisten Keskusliito (YNKL) vaatii ravintolaruoalle ja kaupasta ostettaville elintarvikkeille samaa 14 prosentin verokantaa.

16.7.2009
Perhevapaakustannukset jaettava laajalta veropohjalta
Yrittäjänaisten Keskusliiton mukaan yksi lapsi maksaa työnantajalle noin 10 000 euroa. Yrittäjänaiset vaativat Porin SuomiAreenalla tiukasti, että perhevapaista aiheutuvat kustannukset on jo korkea aikaa jakaa myös Suomessa laajalta veropohjalta, kuten Ruotsissa on tehty jo 30 vuotta sitten.

8.7.2009
Kymppitonnin vauvat - kuka ne maksaa?
Yrittäjänaisten Keskusliiton mukaan yksi lapsi maksaa työnantajalle noin 10 000 euroa. Yrittäjänaiset vaativat, että perhevapaista aiheutuvat viulut on maksettava myös Suomessa laajalta veropohjalta, kuten Ruotsissa on tehty jo 30 vuotta sitten.

18.6.2009
Ravintolaruoan ja elintarvikkeiden arvonlisäveron oltava sama
Elintarvikkeiden arvonlisäveroa kaavaillaan alennettavaksi ensi lokakuussa 17 prosentista 12 prosenttiin. Yrittäjänaisten Keskusliito (YNKL) vaatii, että ruoan korkea arvonlisävero alennetaan samaan aikaan myös ravintoloissa.

18.5.2009
Naisyrittäjyyskeskus palkittiin Yrittävä Eurooppa-kilpailussa
Naisyrittäjyyskeskus ry palkittiin 14.5.2009 Yrittävä Eurooppa -kilpailussa Prahassa.

27.4.2009
Hoiva-alan yrittäjälle Kultainen Oras 2009 -palkinto
Kultainen Oras-kannustuspalkinnon on voittanut kajaanilainen nuori hoiva-alan yrittäjä Riikka Pikkarainen. Riikan yritys Palvelukoti Onni tarjoaa tehostettua palveluasumista ikäihmisille ja rinnalle perustettu Pitopalvelu Onni maukasta ruokaa niin arkeen kuin juhlaankin. Palkinto luovutettiin voittajalle YRITTÄJÄNAISPÄIVILLÄ Raumalla 25.4.2009. Vuosittaiseen tapahtumaan osallistui n. 150 yrittäjänaista eri puolilta Suomea. Kannustuspalkinnon luovuttaa TAPIOLA-ryhmä. Valinnan tekee Tapiola-ryhmä yhdessä Yrittäjänaisten Keskusliiton kanssa.  

27.2.2009
Kannanotto perhevapaakustannusten jakamisesta tasaisemmin
Artikkeli vanhemmuuden kuluista Yrittäjänainen-lehdessä. Artikkelin kirjoittaja Tarja Jönkkäri on keskusliiton pitkäaikainen hallituksen jäsen.

2008

7.10.2008
Muotialan yrittäjä valittiin Vuoden 2008 Valtakunnalliseksi Yrittäjänaiseksi
Muotialan yrittäjä Jaana Varkki-Terho valittiin Vuoden 2008 Valtakunnalliseksi Yrittäjänaiseksi viikonloppuna Lahdessa pidetyssä Yrittäjänaisten Keskusliitto ry:n liittokokouksessa.      

26.6.2008
Naisyrittäjyys-hanke alkaa
  YNKL ja Työterveyslaitos aloittavat yhdessä hankkeen: NAISYRITTÄJIEN TYÖHYVINVOINTI JA NAISYRITYSTEN LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMINEN.  

17.6.2008
Keskusliiton uusi toimitusjohtaja

3.6.2008
Naisyrittäjyyden edistämisryhmä asetettu
Ministeri Tarja Cronbergin mukaan naisyrittäjiä on Suomessa liian vähän. Tällä hetkellä runsaat 30 % kaikista yrittäjistä on naisia. Tavoitteena on 40 %. Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut työryhmän (26.5.2008), jonka tehtävänä on laatia ehdotukset naisyrittäjyyden edistämiseksi. Yrittäjänaisten Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Kaarina Jokinen on yksi työryhmän jäsenistä, koko työryhmän kokoonpano on nähtävissä: ASETTAMISPÄÄTÖKSESSÄ. Tiedote 27.5.2008.

2007

9.5.2007
Yrittäjänaisen arki -tutkimus
9.5.2007

Siirry sivun alkuun