Uskalla ajatella eri tavalla ja olla rohkeasti oma itsesi

❤ Yrittäjänaisen tarina ❤

Olen tehnyt töitä yrittäjämäisesti kaupallisella alalla koko ikäni, mutta yrittäjyys tuli silti yllätyksenä. Tajusin vasta viime syksynä, että minulta puuttuu koko yrittäjän identiteetti. Autan muita ja laskutan y-tunnuksella. Siinä minun yrittäjyyteni ydin. Vasta YAMK opintojen myötä minulle on alkanut avautumaan koko yrittäjyyden strateginen pelikenttä ja se näyttää todella houkuttelevalta.

Perustin Kasvumanagerin 2017 oman markkinointi- ja myyntikokemuksen vuoksi.
Sidebay Oy:n perustin yhdessä mieheni kanssa yhteisen tuoteinnovaation vuoksi. Yritys valmistaa ja myy maailman ainutta koirien palkitsemislaitetta, johon käy mitkä vain pehmeät herkut nakista koiranmakkaraan, juustoon, kurkkuun jne. Kasvumanageri täyttää keväällä viisi vuotta ja Sidebay valmistelee uutta tuotetta markkinoille.

Yrittäjänä haluan oppia uutta. Rahoituskuviot ja talousasiat kokonaisuudessaan. Markkinointiin ja myyntiin budjetoitu raha on helppo käyttää järkevästi ja tuloksellisesti, mutta yrittäjänä pitää miettiä rahoitusta, kuluja ja tulosta ihan eri näkökulmasta. Mistä raha tulee nopeasti ja helposti? Millaisia investointeja on tulossa? Miten ne rahoitetaan? Kuinka paljon investoinnit tuottavat ja kuinka nopeasti? On helpottavaa myöntää itselleen, ettei osaa kaikkea ja tarvitsee apua.

Kasvumanagerina autan muita kaupallistamisessa sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämisessä. Aion fokusoida resurssit pitkiin kumppanuksiin koska kasvu ja yrityksen kehittäminen on aina pitkä prosessi. Haluan aidosti auttaa asiakasta eteenpäin. Pitkässä yhteistyössä asiakkaasta paljastuu koko ajan uusia näkökulmia ja vahvuuksia, joita ei olla aiemmin tuotu esiin.

Kasvumanagerina saan parhaat kiksit, kun näen valon, joka syttyy asiakkaan silmissä ja hän innostuu yrityksestään ja tuotteistaan uudella tavalla. Sidebayssä onnistumisen tunne tulee asiakkailta ja jälleenmyyjiltä, kun he kertovat kokemuksiaan Train’N’Treat tuotteesta.

Tukea saan mieheltäni ja mentorilta. Aika yksinäiseltä välillä tuntuu, sillä pienet yritykset eivät ole kovin houkuttelevia rahoittajille. Mökkiremontti on ihanaa vastapainoa työlle. Ja tietysti mökkeily rakkaimpien kanssa. Olen iltaisin oppinut katkaisemaan työajatuksen tekemällä sudokuja vielä ennen nukahtamista. Kaksi yritystä ja YAMK opinnot meinasivat kaataa laivan viime syksynä. Nyt olen raivannut kalenterista väkisin tilaa lenkkeilylle ja kuntosalille. Kaikista terapeuttisinta olisi leipominen, mutta kuka ne kaikki kakut ja piirakat sitten syö? 😊

Yrittäjyydestä haaveilevalle naiselle sanoisin, että valmistaudu tekemään paljon töitä ja kerro se kahdella. Älä tee niin kuin muut tekevät vaan rakenna oma polku. Uskalla ajatella eri tavalla ja olla rohkeasti oma itsesi. Kaiva itsestäsi bisnesnainen esiin. Älä yritä pelastaa maailmaa.

Olen Keski-Suomen Yrittäjänaisten jäsen, koska heillä on maailman paras puheenjohtaja, ihana Kreetta.

Outi Syrjälahti
https://kasvumanageri.fi/
Keski-Suomen Yrittäjänaiset


Blogissa: