Tultiin teille ostoksille, kun teitä suositeltiin lämpimästi

❤Yrittäjänaisen tarina❤

Aloitin yrittäjyyden 1995. Olin tehnyt töitä lastensuojelualalla, mutta sieltä ei löytynyt vakityöpaikkaa, joten päätin työllistää itseni yrittäjänä. Perustimme Kalustehalli Asialan yhdessä aviomieheni Jorman ja anoppini Annelin kanssa. Yritys on täyden palvelun huonekaluliike. Teemme sisustussuunnittelua, räätälöimme huonekalut asiakkaiden tiloihin sopiviksi, kokoamme, kuljetamme ja asennamme. Yrityksemme täyttää elokuussa 27 vuotta.

Yrittämisessä parasta on se, että kaiken mitä teet, teet itsellesi. Olet itse vastuussa omista valinnoista ja päätöksistä, voit toimia omien arvojen pohjalta.

Silloin tietää onnistuneensa todella hyvin, kun asiakas palaa takaisin ja haluaa tehdä lisää kauppaa, tai kun saa palautetta että ”tultiin teille ostoksille, kun teitä suositeltiin lämpimästi” tai että ”vanhemmat ovat jo aikoinaan ostaneet teiltä huonekaluja, niin mekin päätimme luottaa teihin”. Onnistuneista kohtaamisista ja kaupoista saa kummasti voimaa ja intoa seuraaviinkin päiviin.

Korona on aiheuttanut suuria ongelmia myös huonekalubisneksessä, tavaran ja komponenttien saannissa on ollut haasteita. Materiaalikustannukset ovat nousseet hurjasti ja tehtaiden toimitusajat ovat pahimmillaan tuplaantuneet. Onneksi täällä Etelä-Pohjanmaalla on sellaisiakin tehtaita, jotka pystyvät valmistamaan tuotteensa edelleen normaalissa aikataulussa.

Yrittäjille asetetaan paljon turhaa byrokratiaa ja jatkuvia muutoksia ja velvoitteita. Aikaa ja rahaa menee aivan liikaa kaikkeen ulkopuolelta säädettyyn. Tänä päivänä myös sosiaalinen media asettaa omat haasteensa, miten pysyt näkyvänä ja ihmisten mielessä, kun he suunnittelevat huonekalujen ostoa.

Oma jaksaminen on myös välillä haastavaa. Vapaapäivät ja lomat ovat todella harvassa, kun ei ole ulkopuolisia työntekijöitä. Sairastan myös muutamaa harvinaisiin sairauksiin lukeutuvaa sairautta, mikä aiheuttaa paljon huolta ja murhetta. Parannuskeinoa ei ole keksitty ja joutuu välillä olemaan ns. koekaniinina uusille hoitomuodoille, mistä ei tähän päivään mennessä ole löytynyt apua.

Tulevaisuus on suuri mysteeri, mihin joku päivä tulee taatusti vastaus. Työvuosia on vielä jäljellä. Koskaan ei voi varmaksi tietää tehdäänkö tätä samaa loppuun saakka, vai keksitäänkö vielä jotain muuta.

Paras tuki yrittäjyyteen tulee omalta yhtiökumppanilta ja aviomieheltäni ja jo aikuisilta lapsiltamme sekä muulta perheeltä. Muutamalta läheiseltä ystävältä, joista osa on myös yrittäjiä. Vertaistukea löytyy sitten enemmän yrittäjäyhdistyksistä.

Tasapainoa elämään tuo oma rakas aviomies, kolme aikuista lasta + puolisot sekä ihana kolme ja puolivuotias lapsenlapsi ja kaksi karvaista koira lapsenlasta. Viihdyn vapaa-aikana metsälenkeillä ja kesäisin mökillä. Nautin kovasti rankasta kuntosalitreenistä ja olemme mieheni kanssa suuria leffa- ja sarjafaneja.

Yrittäjyydestä haaveilevalle naiselle sanon, että kartoita hyvin oma alasi alueella missä aiot toimia ja keksi se jokin oma juttu millä erottaudut kilpailijoista. Rohkeasti vain kohti omia haaveita ja pistä toimeksi! Yrittäjänaisiin kannattaa liittyä heti mukaan, sillä sieltä löytyy parhaiten vertaistukea ja neuvoja, jos niitä haluaa.

Onneksi anoppini aikoinaan innosti lähtemään mukaan Yrittäjänaisiin, heti kun oma yritys perustettiin. Olen tehnyt Seinäjoen Yrittäjänaisissa hallitustyötä jo 17 vuotta.
Mistään muualta en olisi varmaan löytänyt näin suurta yhtenäistä porukkaa, missä olemme yhdessä enemmän❤

Minna Asiala
Kalustehalli Asiala
www.kalustehalliasiala.fi


Blogissa: