Verkostoituminen ja oman alueen naisyrittäjiin tutustuminen on voimaannuttavaa

❤Yrittäjänaisen tarina❤

Valmistuin kiinalaisen lääketieteen akupunktuurihoitajaksi 2012 ja ainoa vaihtoehto sen ammatin harjoittamiseen oli yrittäjänä toimiminen. Yritykseni on Meri-Erika Oy ja teen perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitoja sekä mielen valmennusta life coachauksen ja NLP:n (Neuro-Linguistic Programming) keinoin. Ensikosketukseni yrittämiseen sain, kun pidin kesäravintolaa kaksi kesää vuosina 2005–2006.

Täytin juuri 50 vuotta ja mitä enemmän ikää tulee, sitä tärkeämpää minulle on oma vapaus. Vapaus tehdä mitä haluan ja koska haluan. Sitä intohimoisemmin suunnittelen ja pyrin toteuttamaan enemmän omannäköistäni elämää, jossa voin palvella myös muita saamaan omaan elämäänsä enemmän valoa ja värejä. Yrittäjänä voin kehittää itseäni monipuolisemmin, päättää itse aikatauluistani ja pitää lomaa silloin kun tunnun sitä tarvitsevan.

Tämän työn suola on asiakkaiden kanssa käydyt ihanat keskustelut ja heiltä saatu hyvä palaute.

Valmennusta, sparrausta ja henkistä tukea saan tarvittaessa kollegoilta. Suomen coaching -yhdistys sekä FinnAcu järjestävät jäsenilleen hyviä koulutuksia, joiden avulla ylläpidän ja kehitän ammattitaitoani. 

Verkostoituminen ja oman alueen naisyrittäjiin tutustuminen on voimaannuttavaa. Yritän viedä eteenpäin sellaista kulttuuria, jossa tuetaan toisia ja onnistutaan yhdessä. Uskon että kun antaa itse, se tulee takaisin tavalla tai toisella.

Vuoden 2022 alusta starttaa aivan uusi projekti, jossa on mukana useita yksinyrittäjiä. Kyseessä on uudenlainen terveydenhoito. Toivon sen saavan siivet alleen ja kehittyvän niin suureksi, kuin olemme visioineet.

Haasteellisena yrittäjyydessä koen markkinointimateriaalien teon. En osaa kaikkia mahdollisia kuvan- ja videonkäsittelyohjelmia ja sormi meinaa mennä välillä suuhun. Tekninen tuki olisi tarpeen.

Uudelle yrittäjälle sanoisin, muista, että et ole yksin. Verkostoidu, pyydä tukea tarvittaessa ja anna myös tukeasi, mikäli joku sitä kaipaa. Yhdessä tekemisessä on voimaa, vaikka olisikin yksinyrittäjä.

Saija Mäkinen
Meri-Erika Oy
Porin Yrittäjänaisten jäsen


Blogissa: