Anna itsesi loistaa, unohda kasvatuksemme sudenkuopat

❤Yrittäjänaisen tarina❤

Muutin Ruotsiin 1986 valmistuttuani kielenkääntäjäksi. Aloitin yrittäjänä puhtaasti perhesyistä 1994. Tein käännöksiä palkkatyöni ohessa omalla toiminimelläni. Jatkoin tuplatyötä puolisen vuotta lasten ollessa pieniä, kunnes huomasin pärjääväni yritykseni tuloilla ja irtisanouduin työstäni. Arki helpottui huomattavasti, kun lasten hoitopäivät lyhenivät ja pystyin joustamaan työajoissa. Muutimme Suomeen 1996 yrittäjyyteni turvin. Asiakkaat seurasivat mukanani ja puolisoni työllistyi pian muuton jälkeen. Suomessa olen ollut yrittäjä vuodesta 1996 lähtien. Tein aluksi vain käännöksiä ja kouluttauduin 2009 simultaanitulkiksi. Opiskelin myös hyvinvointialaa ja aloin tarjota kieliosaamiseni lisäksi hyvinvointipalveluja vuodesta 2014 lähtien.

Taloudellinen epävarmuus sai minut kuitenkin tarttumaan työtilaisuuksiin. Vuosina 2016–2018 työskentelin mainostoimistossa ja 2018–2021 pohjoismaisessa yhteistyössä Kööpenhaminassa, kunnes palasin Suomeen kesällä 2021.

Olen nyt toiminut täysiaikaisena hyvinvointialan yrittäjänä elokuusta 2021 lähtien. Hyväpalkkainen virkani Kööpenhaminassa oli määräaikainen, ja olisi jatkunut vielä 2 vuotta, mutta palasin mieluummin kotiin ja ryhdyin uudelleen täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Syynä oli tälläkin kertaa perhe. Koin olevani liian kaukana lapsistani, lapsenlapsistani ja vanhasta äidistäni voidakseni elää omien arvojeni mukaisesti. Korona oli myös tehnyt matkustamisesta kovin vaikeaa. Maailma oli vielä avoin silloin, kun tein päätöksen muutosta ulkomaille.

Tällä hetkellä minua työllistää kehoterapian lanseeraaminen Suomen markkinoille. Opiskelin sen asuessani Tanskassa 2018–2020. Mietin pääni puhki, miten saisin näkyvyyttä ja vakituisen asiakaskunnan. Tanskassa hoito on laajalti tunnettua ja käytettyä, ja hyväksi havaittua. Suomessa palvelulleni ei vielä ole syntynyt tarvetta.  Olen yrittänyt kosiskella paikallisia medioita, että kirjoittaisivat minusta ja kehoterapiasta, laihoin tuloksin. Palveluani on hyvin vaikea mainostaa maksetuin lehtimainoksin, kun kukaan ei tiedä mitä se on. Käytän maksettua somemainontaa, mutta en oikein luota niiden algoritmeihin, eivät tunnu enää purevan.

Haluan varauskirjat jotakuinkin täyteen, jolloin voin luottaa tulevani toimeen ja pystyn kehittymään työssäni. Samalla tulisi jäädä aikaa konseptin kehittämiseen. Tekisin mielelläni myös koulutus- tai valistustyötä, joko puhumalla tai kirjoittamalla.

Yrittämisessä parasta on vapaus, mahdollisuus päättää omasta ajasta. Onnistumisen ja voiman tunne tulee asiakaspalautteesta. Tuntuu, että olen juuri oikealla asialla. Mutta, jos tilauksia ei tule, niin sekin tunne hajoaa nopeasti. Tukea yrittäjyyteen saan omalta verkostolta ja yhteistyökumppaneilta.

Tasapainoa elämääni tuo perhe, oleskelu luonnossa, viikonloput maalla ja liikunta. Hyvä parisuhde, ylipäänsä hyvät ihmissuhteet.

Aloittelevalle yrittäjälle sanoisin, että mieti omia vahvuuksiasi, ja ota ne lähtökohdaksi. Anna itsesi loistaa. Unohda kasvatuksemme sudenkuopat. Aina ei tarvitse olla paras, usein on jopa parempi, että tekee vain parhaansa. Tärkeintä on olla aito, empaattinen ja rohkeasti oma itsensä.

Päivi Tuomisto
EnergyFlow – hyvinvointipalvelut, kehoterapiaa, TRE-ohjausta ja reikihoitoa
www.paivituomisto.fi/
Vaasan Yrittäjänaisten jäsen


Blogissa: