Perhevapaajärjestelmän edistettävä kilpailukykyä ja kasvua

Nykyinen perhevapaajärjestelmä ei tue Suomen Yrittäjänaisten mukaan riittävästi yrittäjyyttä, työllistämistä eikä tasa-arvoa. Jatkossa vanhemmuudesta aiheutuvat kustannukset tulee maksaa laajalta veropohjalta eikä yrittäjien kukkarosta.

Liitto pitää naisille myönteisenä signaalina sitä, että perhevapaajärjestelmää uudistetaan. Uudistus on perusteltua suomalaisten yritysten kilpailukyvyn ja talouskasvun lisäämiseksi sekä työpaikkojen synnyttämisen ja työllisyysasteen noston näkökulmista.

Yrittäjänaiset liputtaa vahvasti sille, että perhevapaauudistus edistää aidosti yrittäjyyttä, työllistämistä sekä lapsen ja yrittäjäperheen hyvinvointia. Uudistuksessa on huomioitava yrityskannan pienvaltaisuus, sillä pk-yritysten määrä on 99,8 prosenttia koko yrityskannasta. Tästä mikroyritysten eli 1-9 henkilöä työllistävien määrä on peräti 93,4 prosenttia.

Yrittäjänaisten toimitusjohtaja Natalia Härkinin mielestä perhevapaajärjestelmän tulee edistää yhteiskunnan elinvoimaa.

– Vanhemmuuden kulut tulee kattaa laajapohjaisesti verovaroista eikä yrittäjien tule jatkossa maksaa näitä kustannuksia siltä osin, mitä Kela ei korvaa. Tämän toteutumisen myötä yrityksillä on paremmat taloudelliset mahdollisuudet työllistää, uudistaa yritystoimintaa, kasvaa ja kansainvälistyä. Näillä on vaikutuksia elinkeinorakenteen uusiutumiseen sekä kilpailukyvyn ja talouskasvun vahvistumiseen.

Liiton puheenjohtaja Seija Estlander ihmettelee sitä, että keskustelun pyörteissä eri tahot ovat tuoneet viljalti esiin sellaisia malleja, jotka keskittyvät äidin ja isän ajan tasaamiseen.

– On sinänsä hyvä, että erilaisia ideoita tarkastellaan, koska perheiden tilanteet ovat erilaisia. Lisäksi on tärkeätä muistaa lapsen etu. Perheiden on voitava itse päättää, kuka lasta hoitaa. Tärkeätä on myös se, että vihdoin ja viimein myös yrittäjä-äidin kustannukset korvataan selvinä euroina.

Suomen Yrittäjänaiset ei kannata äidin ja isän ajan pakkokiintiöimistä.  Liitto on ajanut pitkään sitä, että yhteiskunnan varoilla koulutetut naiset otetaan myös täysillä rakentamaan Suomea. Nuorten synnytysikäisten naisten on saatava opintojensa jälkeen pätkätöiden sijaan pysyviä työpaikkoja. Liiton mukaan nyt on aika purkaa naisten pärjäämistä hidastavat kapeikot.

Lisätiedot:

Natalia Härkin, toimitusjohtaja, p. 050 410 1739

Seija Estlander, puheenjohtaja, p 050 302 8460


Tiedotteita: