Hallitusvaaliehdokkaat esittäytyvät: Mia Ristioja

Paikallisyhdistystemmme jäsenet ovat voineet asettua ehdolle hallitusvaalissa. Julkaisemme etukäteen 4.9. ilmoittautuneiden ehdokkaiden blogikirjoituksia saapumisjärjestyksessä. Uusi hallitus valitaan Yrittäjänaisten Liittokokouksessa pe 4.10. Jyväskylässä.
Ehdokkaaksi voi asettua vielä kokouksessa.

Jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen

Maailma muuttuu ja me yrittäjänaiset sen mukana. Yrittäjän hyvinvointiin vaikuttaa suuresti halu uudistua ja kyky katsoa rohkeasti eteenpäin. Menneestä irrottautuminen ja tulevaisuuteen kurkottaminen ei ole aina helppoa. Se vaatii luovuutta ja kykyä ymmärtää yhteiskunnan ja elinkeinorakenteen murrosta. Ammattiosaamisen jatkuva päivittäminen ja osaamisen kehittäminen tulee olla luonnollinen osa yrityksen strategiaa.

Ammatit muuttuvat korkeampaa osaamista edellyttäviksi ja muutosvauhti on niin nopea, että yksinomaan nuorten ikäluokkien koulutuksella uuden osaamisen tarvetta ei kyetä tyydyttämään. Jatkuva oppiminen takaa osaavan työvoiman saatavuuden ja kasvattaa työvoiman tuottavuutta. Yhteiskunnan on syytä uudistaa myös jatkuvan oppimisen rahoitusta. Yksilötasolla parempi osaaminen avaa uusia työllistymismahdollisuuksia ja mahdollisuuksia uralla etenemiseen.

Itse olen ollut mukana Tekstiili- ja muotialan ohjausryhmässä, joka on laatinut uudet kriteerit toisen asteen koulutukseen. Työelämätoimikunta on oikea paikka seurata uudistuksen tuomia haasteita ja onnistumisia. Muutoksen vauhti on raju, tutkintoja päivitetään ja tehdyistä tutkinnon osista pitää pystyä poimimaan onnistumiset ja ratkaisemaan ongelmakohdat oppijoiden parhaaksi.

Yllätysten ja epäjatkuvuuksien määrä siis kasvaa jatkuvasti. Kehitys kiihtyy teknologian kasvun ja tiedon määrän lisääntymisen vuoksi. Globaalit, kansalliset ja paikalliset kehityskulut muovaavat liiketoimintaamme. Eettisyys, kestävä kehitys, osaavin työvoima kilpailuetuna ja hyvinvoinnin rakentajana, antavat meille parhaat edellytykset tulevien tarpeiden ennakointiin.

Turkisalan yrittäjänä, turkkurina, käsityöläisenä, kierrätys ja kestävä kulutus ovat olleet aina pinnalla. Turkis materiaalina on kallis, yhä edelleen, joten korjaus, muodistus ja kierrätettävyys uudeksi tuotteeksi eivät ole uusia asioita. Eettisyydestä mainittakoon, etteivät kaikki turkikset ole ns. tarhattuja. Suomen luonnossa on monia turkiseläimiä, joita metsästäjät pyytävät pyyntikausien aikana, unohtamatta tuotantoeläimiä, joiden sivutuotteina saadaan esim. lampaan nahkoja ja taljoja.

Ollakseen onnellinen, yrittäjänainen tarvitsee, ystävyyttä, vapautta ja ajatusten vaihtoa!

Katse riittävän pitkällä

Mia Ristioja (54 v)
Turkispaja Mia Ristioja, turkkuri
Turun Yrittäjänaisten jäsen
Ehdolla Suomen Yrittäjänaisten hallitukseen 2020-2021


www.turkispaja.fi
www.facebook.com/turkispaja
www.instagram.com/turkispaja

Ilmoittaudu mukaan Liittokokouspäiville Jyväskylään 4.-6.10.2019.


Blogissa: