Ideoita etätapaamisiin

Kun nyt kaikki sosiaaliset live-tapaamiset on kielletty, niin siirrytään etätapaamisiin. Monessa paikallisyhdistyksessä onkin jo löydetty uusia tapoja tavata. Tässä muutama oiva esimerkki. Saa kopioida vapaasti.

Keski-Savon Yrittäjänaiset Messengerissä

Keski-Savon jokaviikkoinen perinteemme – torstaiaamun yhteiset aamukahvit – jatkuivat 2.4.2020 huhtikuun alusta alkaen digitaalisesti, koronakriisistä huolimatta tai ehkäpä juuri siksi. Linjoilla piipahti 6 osallistujaa – erästä heistä emme ole fyysisesti tavanneetkaan pitkään aikaan <3

Jokainen esitteli lempikahvi tai -teemukinsa ja vaihdoimme kuulumisia lähes ”vanhaan malliin”. Tämä oli meillä ensimmäinen jäsenillemme Messenger-ryhmässä tapahtuva kokoontuminen. FaceTime-puhelu toimi tekniikaltaan kivasti, jopa yllättävän hyvin. Oli kiva, kun kaikkien naamat mahtuivat ruutuun, eli kaikkien kuvat olivat yhtä aikaa näkyvillä. Sovimme, että otamme yhteiskahvittelun ohjelmaamme nyt digisti kaksi kertaa viikossa – tiistai- ja torstaiaamuisin.

Lämpimästi suosittelemme kokeilemaan!

Keski-Suomi tapasi Instagramissa

Keski-Suomen Yrittäjänaiset ovat nyt kaksi kertaa tavanneet Instagramissa liven puolella. Ensimmäisellä kertaa hallituksen puheenjohtaja otti päiväkahvit yhden hallituksen jäsenen kanssa ja puhuttiin yhdessä tilanteesta. Mukana oli useita kymmeniä ja tallenteen katsoi jälkikäteenkin monia. Mm. Suomen Yrittäjät kävivät päiväkahvilla mukana myös. 😀 Tämä oli vapaamuotoinen kahvittelu ja kyseltiin kuulumisia jäseniltä ja höpöteltiin. Käytiin vähän keinoja läpi yhdessä, miten tässä tilanteessa kukin voisi toimia.

Toisella kertaa puheenjohtaja otti ”haastatteluun” taas hallituksen jäsenen, joka on taloushallinnon ammattilainen ja puhuttiin huhtikuun alussa voimaan tulevasta verkkolaskulaista. Tähän liittyi myös blogikirjoitus ja tämän Instalivelounaan jälkeen kasattiin blogiin myös listaa laskutukseen liittyvistä järjestelmistä.

Instagram on alustana kiva siksi, että siinä saa kaksi eri ihmistä eri paikoissa keskustelemaan ja liven seuraajat voivat kommentoida tai laittaa kysymyksiä näille kahdelle reaaliaikaisesti. Instagram live mahdollistaa myös sen, että kahvittelukaveri voidaan vaihtaa lennossa. Instaliven aloittaja pysyy koko ajan samana. Tätä tapaa aiomme testata seuraavaksi, jotta pääsemme kuulemaan jäsenten kuulumisia.

Oulun Seudun Yrittäjänaiset nautti kuoharit Teamsissä

Oulun Seudun Yrittäjänaisten suosittu Kuohari-keskiviikko kilisteltiin ensimmäistä kertaa Teamsin kautta. Kokoonkutsujana toimi yhdistyksen tiedottaja, joka lähetti sähköpostitse Teams-kutsut jokaiselle, joka ilmoittautui mukaan Facebookissa. 

Osallistujia oli mukana kymmenkunta. Joku osallistui työpaikaltaan, yksi kesämökiltään ja monet kotoaan. Jälleennäkemisen riemua ei hidastanut se, että emme olleet saman katon alla – juttu luisti entiseen tyyliin, nauru raikui ja saimme mukaan myös ensikertalaisia.

Esittelykierros sujui myös hyvin – kukin sai vuorollaan kertoa lyhyesti itsestään ja yrityksestään. Luonnollisesti puhe sivusi myös koronaa ja sitä, miten virusepidemia on itse kunkin yritystä kurittanut. Vaihdoimme ajatuksia ja kokemuksia myös niistä keinoista, miten yritystoimintaa kukin yrittää pitää käynnissä. 

Teams toimii ainakin tämänkokoisissa kokoontumisissa hyvin. Parhaiten Teams toimii silloin, kun vain puhuja pitää mikrofonin auki. Mutta kun mikit olivat välillä auki monella yhtä aikaa, tunnelma oli lähes autenttinen. Teams on todella helppokäyttöinen kokoukseen osallistujalle: kun ohjelma on asennettu omalle koneelle tai käytössä on Office356-paketin nettiversio. Osallistuja vain klikkaa itsensä kokouskutsun kautta sisään. Kutsujan on sen sijaan tunnettava Teamsia hieman paremmin.

Helsingin Yrittäjänaisten KiLu-kerhon toiminta verkkoon

Helsingin Yrittäjänaisilla on kerho- ja klubitoimintaa. Kun oikeat tapaamiset eivät nyt onnistu, niin olemme siirtäneet KiLu – kulttuuri- ja kirjoittamiskerhon toistaiseksi verkkoon.

Toiminta käynnistyy lukupiirillä ja  myynti- ja markkinointitekstien kirjoittamiskoulutuksella. Kerhotoimintaa vetää jäsenyrittäjämme, joka on toimittaja ja kirjoittamisen ammattilainen.   

Kulttuuriklubi jakaa jäsenille infoa ja tietoa verkossa tapahtuvista kulttuuritapahtumista. Toimintaa tullaan kehittämään vuorovaikutteisemmaksi verkossa, kuten yhteisiä live-sessioita valitussa some-kanavassa esim. ennen oopperan katsomista. Yhteisillä kulttuurikokemuksilla on koettu olevan merkittävä vaikutus yrittäjän hyvinvointiin ja luovuuden ylläpitämiseen oman toiminnan kehittämisessä.