Kaikki tähdet olivat kohdillaan

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

Aloitin yrittäjyyden 2020 kun tapasin Timon. Olen aina ollut kiinnostunut maatilan hommista, mutta nyt kaikki tähdet olivat kohdillaan. Kujalan tila myy Hailuotolaista lähiruokaa suoraan tilalta. Tilan juuret juontavat historiassa 1500-luvulle asti. Me, eli Susanna ja Timo Kujala lapsinemme työskentelemme maatilalla sekä tilan elintarviketuotannossa. Naudanlihamme on korkealuokkaista luonnonlaidunlihaa, sillä karjamme laiduntaa kesät Hailuodon merenrantaniityillä hoitaen perinnebiotooppialueita. Tilallamme valmistetaan myös maankuulut Lööki- ja artesaanikastikkeet sekä metsäiset makusiirapit ja muita maistuvia lähiruokatuotteita. Tilallamme toimii myös ruokarekka, jossa valmistamme lähiruokaa asiakkaiden toiveiden mukaan sekä yksityisissä että yritysten tapahtumissa.

Hyvä mieli tulee siitä, kun tekee töitä tärkeän asian puolesta ja suoraan itselle. Lähiruoan kanssa toimiessa työllä on todellista merkitystä ja on ilo tarjota niitä muille. Koko ruokaketju tuotteillamme on ” pellolta pöytään” omissa käsissämme ja näin ollen vastuullista, jäljitettävää ja läpinäkyvää.

Kehitämme jatkuvasti toimintaa ja uusia tuotteita. Opiskelen tällä hetkellä työni ohessa tuotekehityksen erikoisammattitutkintoa. Tukea yritystoimintaan saan omilta lapsiltani ja puolisoltani Timolta, sekä ystäviltäni että sukulaisiltani.

Eu:n päätösten vaikutukset Suomen maatalouteen mietityttää. Toivon kotimaan päättäjillä lisääntyvän maatalouden arvostuksen nousua jo pelkästään huoltovarmuuden näkökulmasta ajateltuna.

Tasapainoa elämään tuo perheen sekä harrastusten parissa vietetty vapaa-aika. Tärkeimpänä ehkä luonnossa liikkuminen koiran kanssa.

Yrittäjyydestä haaveileville naisille sanoisin, että kannattaa kokeilla ” ei se ota, jos ei annakaan ”. Varmasti enemmän jää harmittamaan, jos ei edes kokeile ja päivästä toiseen tekee ”vähempi merkityksellistä” työtä jollekin muulle ja miettii että pitäisi…

Olen Yrittäjänaisten jäsen, sillä haluan verkostoitua ja jakaa kokemuksia ja näkemyksiä muiden yrittäjänaisten kanssa.

Susanna Kujala
Kujalan Tila Oy
Oulun Seudun Yrittäjänaisten jäsen


Blogissa: