Kerttu Helynen on vuoden 2018 valtakunnallinen Yrittäjänainen

Hänen yrityksensä KuntoPuro Tmi on vuonna 2000 perustettu kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvä yritys. Yritys tarjoaa hierontaa, lymfa- ja vyöhyketerapiaa, liikehoitoa ja -ohjausta. Fyysisen hyvinvoinnin lisäksi yritys tarjoaa erilaisia konsepteja elämäntaidonvalmennukseen. Koulutukseltaan Helynen on kuntohoitaja, lymfa- ja vyöhyketerapeutti sekä elämäntaidon valmentaja.

Helynen on alallaan ainoa ammattilainen, joka tekee syvälihashierontaa itse kehittämällään tavalla. Työssään hän yhdistää eri osa-alueita klassisesta hieronnasta, hermojen käsittelystä, lymfajärjestelmän aktivoimisesta sekä henkisen tilan huomioimisesta.

Helysellä on myös näyttäviä meriittejä huippu-urheilun parista. Hän on toiminut useamman vuoden Eestin ja Suomen hiihtomaajoukkueiden lihashuoltajana myös olympialaisissa. Kuultuaan tunnustuksesta hän toteaa olevansa kiitollinen.

– Ensimmäinen sana, mitä tulee mieleeni, on huikeaa! Kiitos ihmiset, kiitos ihanat naiset! Arvostan palkintoa erittäin paljon, enkä vähiten siksi, että olen pienyrittäjä. Meistä yrittäjänaisista suurin osa on juuri yksin yrittäviä ja tämä on tunnustus myös sille, että on arvokasta työllistää itsensä. Yksin yrittäminen on minulle strateginen valinta. Uskon, että myöhemmin kun olen sulatellut saamaani huomiota, osaan kuvailla enemmän, miltä tuntuu, toteaa Helynen.

KuntoPuro Tmi toimii myös Forever Living aloe vera -tuotteiden itsenäisenä jälleenmyyjänä sekä tuotteiden jakelijana. Yrityksen toimintamalli perustuu yksinyrittäjänä verkostojen rakentamiseen, niissä toimimiseen ja tiimityöskentelyyn.

Helynen on ollut Yrittäjänaisten jäsen vuodesta 1984 lähtien, jolloin hän on myös aloittanut yrittäjäuransa. Tällä hetkellä hän toimii viimeistä vuottaan Rovaniemen Yrittäjänaisten puheenjohtajana, sillä enimmäiskaudet kuusi vuotta tulevat täyteen. Tämän lisäksi hän on kuulunut Kittilän Yrittäjänaisiin, toiminut Joensuun Yrittäjänaisten varapuheenjohtajana sekä ollut Kemin Yrittäjänaisten hallituksen jäsenenä. Lisäksi hän on toiminut Suomen Yrittäjänaisten hallituksessa täydet kuusi vuotta, joista kaksi vuotta varapuheenjohtajana.

Rovaniemen Yrittäjänaisten puheenjohtajana Helynen on tehnyt aktiivista työtä Rovaniemen kaupungin kanssa. Hyvästä yhteistyöstä kertoo Helysen valinta Rovaniemen Kehityksen hallituksen varapuheenjohtajaksi vuonna 2018.

Rovaniemen Yrittäjänaiset ovat muun muassa Helysen puheenjohtajakauden aikana olleet mukana luomassa Likiliikettä yhdessä Rovaniemen kaupungin, Rovaniemen Kehityksen ja Rovaniemen Yrittäjien kanssa. Likiliike on paikallisuutta rakastava kansanliike ja yrittäjäjärjestön kädenojennus rikkaamman kaupunkielämän puolesta. Lisäksi Rovaniemen Yrittäjänaiset on valittu Helysen puheenjohtajakauden aikana myös Suomen Yrittäjänaisten vuoden aktiivisimmaksi yhdistykseksi vuonna 2015.

Vuoden Yrittäjänainen palkittiin lauantaina 29.9. Suomen Yrittäjänaisten liittokokouspäivillä Kuopiossa. Kerttu Helynen on 29. tunnustuksen saanut Yrittäjänainen.

Liiton toimitusjohtaja Natalia Härkin toi esille puheessaan  vuoden 2018 Valtakunnallisen Yrittäjänaisen Kerttu Helysen monipuolisuuden ja päämäärätietoisuuden yrittäjänaisen saralla.

– Helynen tekee hyvinvointialalla uraa uurtavaa työtä yksinyrittäjänä toimien samaan aikaan myös itsenäisenä jälleenmyyjänä. Hän on valtakunnallisesti, järjestökentässä, alueellisesti ja paikallisesti loistava esikuva naisyrittäjyydessä, aktiivisena yhdistystoimijana Yrittäjänaisissa sekä yrittäjyyden vaikuttajana ja vahvana inhimillisenä naisena, kiittää toimitusjohtaja Härkin.

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt:

Kerttu Helynen, vuoden Valtakunnallinen Yrittäjänainen
040 587 8094, [email protected], www.myaloevera.fi/kuntopur0

Natalia Härkin, Suomen Yrittäjänaisten toimitusjohtaja
050 410 1739, [email protected]

Seija Estlander, Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja
050 302 8460, [email protected]