Kotkalainen Valeria Hirvonen on vuoden 2012 yrittäjänainen.

Vuoden Yrittäjänainen on savusta noussut

Valeria-Hirvonen-2

Toimitusjohtaja Valeria Hirvonen Lappeen Savu-Kari Oy:stä on nuoresta iästään (46) huolimatta kulkenut pitkän ja rankan tien menestyneeksi yrittäjäksi. OP-Pohjola-ryhmä ja Yrittäjänaisten Keskusliitto palkitsivat hänet vaikeuksien voittamisesta valinnalla vuoden yrittäjänaiseksi 2012.

Miehen kuolema, verovelat, kielivaikeudet, yrityksen tulipalo ennen avajaisia, tuhopolton yritys ja vesivahinko eivät kuitenkaan yhdessäkään ole onnistuneet pysäyttämään maahan muuttanutta yrittäjää, joka oli päättänyt menestyä… ja vieläpä kovin miehisellä alalla.

Hirvonen perusti miehensä kanssa aluksi pienen kalakioskin Lappeenrantaan. Nyt yritys on laajentunut Haminaan, Imatralle ja kohta myös Helsinkiin. Työntekijämäärä on neljässä vuodessa moninkertaistunut: nyt heitä on jo lähes 30.

Lappeen Savu-Kari Oy keskittyy kalatuotteiden jalostamiseen ja niiden jälleenmyyntiin. Myyntitiskiltä löytyy raaka-, graavi-, kuumasavu- ja kylmäsavukalaa, mätiä, rapuja, säilykkeitä ja pakastetuotteita. Erikoisuuksia ovat lämminsavustetut sampi ja ankerias. Yrityksellä on myös juhlapalvelu catering-menuilla.

Kova kilpailu on haaste, jonka Valeria pyrkii muuttamaan vahvuudeksi kehittämällä yritystään jatkuvasti. Menestymisen salaisuus on Valeria itse: hän on tahtojohtaja, joka on määrätietoinen, lujatahtoinen ja itseensä luottava sekä alaistensa arvostama. Kovat tulosarvot ovat hänen arvomaailmansa.

Valeria Hirvonen on jo 23. vuoden yrittäjänainen, jonka OP-Pohjola-ryhmä ja Yrittäjänaisten Keskusliitto valitsevat yhdessä vuosittain.

[su_note class=”perus-h”]Lisätietoja:
toimitusjohtaja Valeria Hirvonen, Lappeen Savu-Kari Oy, puh. 050 303 2414, www.savukari.com
toimitusjohtaja Heli Järvinen, Yrittäjänaisten Keskusliitto, puh. 050 512 1736, yrittajanaiset.fi [/su_note]