Kultainen Oras -kannustuspalkinto viestintäyrittäjä Maria Ruuskalle

Kaskas Media

Nuorelle yrittäjänaiselle myönnettävän Kultainen Oras -kannustuspalkinnon pokkasi tänä vuonna viestintätoimisto Kaskas Median toimitusjohtaja Maria Ruuska, 34. Vuonna 2013 perustettu Kaskas Media on Pohjoismaiden ensimmäinen tiede- ja asiantuntijaviestintään erikoistunut viestintätoimisto. Ruuska on yksi yrityksen kolmesta perustajaosakkaasta.

Suomen Yrittäjänaisten sekä LähiTapiola-ryhmän ja Työeläkeyhtiö Elon myöntämä palkinto ojennettiin Ruuskalle Jyväskylässä järjestetyillä valtakunnallisilla liittokokouspäivillä. Ruuskaa esitti kilpailuun Helsingin Yrittäjänaiset.

Ruuska pitää palkintoa kiitoksena monen vuoden sinnikkäästä puurtamisesta.

– Yrityksen perustaminen on ollut yksi elämäni siisteimmistä seikkailuista. Kun sille saa tunnustusta ja tehty työ tulee näkyväksi, se tuntuu tosi hyvältä.

Kaskas Media pyrkii lisäämään tutkijoiden ja asiantuntijoiden tuottaman tiedon avoimuutta, saavutettavuutta ja ymmärrettävyyttä. Se on esimerkiksi kehittänyt yhdessä säätiöiden kanssa Skolar-tutkimusviestintäyhteisön ja Skolar Award -palkinnon, joka annetaan rohkean tutkimusideansa hyvin pitchanneelle tutkijalle Slushissa. Vuonna 2015 startanneessa tutkimuspitchauskilpailussa tutkijoista koulutetaan pitchauksen ammattilaisia. Skolarin tiimi on lyhyen historiansa aikana onnistunut kouluttamaan uutta tutkijasukupolvea viestimään tutkimuksestaan avoimesti ja kasvattamaan kilpailun palkintosumman muutamasta tonnista 100 000 euroon.

Kultainen Oras -kilpailun tuomaristo korosti palkintoperusteissaan Kaskas Median yritystarinaa, selkeää visiota ja hyvin hoidettua taloutta. Yritys on kasvanut nopeasti kolmen perustajaosakkaan toimistosta 17 työntekijän yritykseksi, jonka asiakkaita ovat muun muassa Aalto-yliopisto, VTT, Luonnonvarakeskus ja ympäristöministeriö.

– Uskon, että olemme pystyneet tekemään viestintäalalla jotakin omintakeista. Olemme onnistuneet erikoistumaan ja yhdistämään yhteiskunnallisuuden ja liiketoiminnan, Ruuska sanoo.

Yhtenä erottautumistekijänä Ruuska pitää päätöstä ryhtyä työnantajayrittäjäksi viestintäalalla suositun verkostomallin sijaan. Yritys panostaa työntekijöiden hyvinvointiin muun muassa joustavilla etätyökäytännöillä ja hyvällä työterveyshuollolla.

– Meillä on töissä hyvin sitoutuneita ihmisiä, joten myös me haluamme sitoutua heihin. Tämä työ on tosi intensiivistä ja sisällöllisesti vaativaa, joten jaksamisesta pitää jatkuvasti huolehtia. Pyrimme olemaan mahdollisimman inhimillisiä ja rajaamaan työn mahtumaan työpäiviin. Emme itsekään paina duunia yötä myöten, sanoo Ruuskan yhtiökumppani ja Kaskas Median hallituksen puheenjohtaja Liisa Mayow.

Lisätietoja:

Maria Ruuska, toimitusjohtaja, Kaskas Media Oyp.
040 727 4119, [email protected]

Carita Orlando, toimitusjohtaja, Suomen Yrittäjänaiset
p. 040 544 5519, [email protected]

Tiina Koski, puheenjohtaja, Suomen Yrittäjänaiset
p. 050 375 9234, [email protected]

Pia Kanerva, kehittämispäällikkö, LähiTapiola-ryhmä
p. 040 507 3537, [email protected]


Tiedotteita: