Liittokokous 2021

Liittokokous on paikallisyhdistysten ja liiton vuoden tärkein yhteinen tapahtuma ja tärkein päättävä toimielin. Kokous pidetään vuosittain syys-marraskuussa. Kutsu on lähetettävä jäsenille ja julkaistava liiton internetsivuilla vähintään 14 vuorokautta ennen kokousta.

Päätösvaltaa käyttää liittokokous
Liittokokouksessa käsitellään sääntömääräiset (kts. Liiton säännöt) asiat, kuten edellisen kauden toiminta ja talous sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille. Liittokokouksessa päätetään myös tulevan kauden toiminnan ja talouden suuntaviivoista sekä muista liiton kannalta tärkeistä asioista. Kokouksessa valitaan hallituksen varsinaiset- ja varajäsenet erovuorossa olevien tilalle ja valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastaja. Tänä vuonna 2021 ei ole puheenjohtajavaalia.

Kysymykset liittokokoukselle viimeistään

Mikäli yhdistys haluaa jonkin asian käsiteltäväksi liittokokouksessa, kysymys tulee lähettää liiton hallitukselle kirjallisesti vähintään 20 vuorokautta ennen liittokokousta (säännöt 9 § 2 mom).
Kysymykset toimitetaan liiton toimistolle osoitteeseen [email protected] viimeistään 12.9.2021.

Osallistuminen ja vaikuttaminen

Liittokokous toteutetaan hybridinä. Siihen voi osallistua nyt myös Teamsin välityksellä. Äänestys toteutetaan Hejmo- sähköisen äänestysjärjestelmän kautta sekä etänä, että paikan päällä. Kokoukseen voivat osallistua liiton varsinaiset jäsenet, kunniapuheenjohtaja, kunniajäsenet, kannattajajäsenet ja muut jäsenyhdistyksen jäsenet. Varsinaisilla jäsenillä, kunniapuheenjohtajalla ja kunniajäsenellä on läsnäolo-oikeuden lisäksi puheoikeus. Kannattajajäsenellä ja muilla jäsenyhdistyksen jäsenillä on vain läsnäolo-oikeus.

Äänioikeutta voivat käyttää vain yhdistyksen nimeämät viralliset edustajat ja virallisen edustajan tulee olla yhdistyksen varsinainen jäsen, jonka jäsenmaksu on maksettu
Yhdistys voi nimetä virallisia edustajia jäsenmääränsä mukaan, yksi (1) edustaja jokaista alkavaa 30 varsinaista jäsentä kohden, kuitenkin enintään viisi (5) edustajaa. Yhdistysten virallisten edustajien lukumäärä määrittyy 30.6.2021 jäsenmäärän (varsinaiset aktiivit jäsenet) mukaan. Yhdistysten virallisten edustajien määrä löytyy Aineistopankista.

Täytä sähköinen valtakirja 29.9.2021 mennessä
Kullakin edustajalla on vain yksi (1) ääni ja sitä on käytettävä henkilökohtaisesti.
Liiton hallituksen varsinainen- tai varajäsen ei voi olla yhdistyksen virallisena edustajana, koska hän on jäävi. Myöskään liittokokouksen puheenjohtajisto ja sihteeristö eivät osallistu äänestyksiin.

Kokouksessa järjestettävät äänestykset suoritetaan sähköisesti siitä huolimatta, osallistuuko virallinen edustaja kokoukseen etänä tai paikan päällä. Tästä syystä on ERITTÄIN TÄRKEÄÄ, että valtakirja lähetetään annettuun määräaikaan 29.9. mennessä. Äänestyksestä vastaa Hejmo Oy ja he lähettävät jokaiselle viralliselle edustajalle äänestyslinkin valtakirjassa ilmoitettuun sähköpostiin. 
Äänestyslinkki on henkilökohtainen.

 Valtakirja
Ohjeet sähköiseen äänestykseen

Hejmo Oy:n edustaja on kokouksessa paikan päällä.

Liitto kannustaa paikallisyhdistyksiä aktiivisuuteen liittokokouksissa ja tukee paikalle henkilökohtaisesti tulevien virallisten edustajien osallistumista kokoukseen 50 e / osallistuva virallinen edustaja. Tuki maksetaan yhdistyksille jälkikäteen.

Ehdokkaaksi liiton hallitukseen

Liiton hallitukseen valitaan neljä varsinaista ja neljä yleisvarajäsentä. Varsinaisen jäsenen kausi on kaksivuotinen ja tehtävässä voi toimia yhtämittaisesti enintään kolme kautta eli yhteensä kuusi vuotta. Yleisvarajäsenen kausi on yksivuotinen. Hallituksessa jatkaa Kristiina Engström (Turku), Ulrika Larpes (Helsinki), Tiina Lepola (Forssa), ja Tiina Pöhö (Tampere). Erovuorossa ovat Tiina Karppinen (Iisalmi), Marjo Määttä (Kuusamo), Mia Ristioja (Turku) ja Kati Vasell (Tampere). 

Ilmoittautumislomake ehdolle hallitukseen

Puheenjohtajan kausi on kaksivuotinen, joten tänä vuonna 2021 ei ole puheenjohtajavaalia.

Ohjeistus ehdokkaalle
Yhdistyksen varsinaiset aktiivit jäsenet voivat asettua ehdolle hallituksen vaalissa. Ehdokkaista kootaan esittelyaineisto ilmoittautumislomakkeiden pohjalta. Ehdokkaat esitellään jäsenistölle jäsentiedotteessa ja hallitusaktiiveille tarkoitetussa hallituspostissa ja Facebookissa sekä Twitterissä. Lisäksi ehdokkaat voivat tehdä omatoimista vaalimainontaa Suomen Yrittäjänaisten Facebook-ryhmässä.

Jokaiselle ehdokkaalle annetaan mahdollisuus lyhyeen max. 2 min. esittelyyn ennen vaalia. Kerro puheenvuorossasi, mitä asiaa erityisesti ajaisit ja miten se toteutetaan?
Ehdokkaaksi voi asettua vielä myös kokouspaikalla.