Matkailualan yrittäjä valittiin vuoden yrittäjänaiseksi

Tarja_nettiin

Matkatoimistoyrittäjä Tarja Jönkkäri on valittu vuoden 2007 valtakunnalliseksi yrittäjänaiseksi. Yrityksen toimipisteet ovat Porissa ja Kankaanpäässä.

Valinnan perustelut

Tarja Jönkkäri on pystynyt toimimaan menestyksekkäästi alalla, jonka markkinat keskittyvät lähes kokonaan isoille toimijoille. Matkojen myynti internetin kautta on entisestään vaikeuttanut alan kannattavuutta ja muuttanut toimintaa. Tarja Jönkkäri on rohkeasti ja sinnikkäästi kääntänyt yrityksensä vakavaraiseksi. Yrityksen tunnusluvut ovat kunnossa. Tarja Jönkkäri omistaa yrityksensä yksin ja yritys työllistää omistajansa lisäksi 6-7 henkeä ja on kasvava.

Kasvu vaatii jatkuvaa tuotekehittelyä

Porilainen Satalomat on perustettu 1987. Kankaanpään Matkatoimiston Jönkkäri on ostanut 1995. Vuonna 2004 toimistojen liiketoiminnat on yhdistetty. Yrityksen virallinen nimi on Kankaanpään matkatoimisto Oy, joka käyttää markkinointinimeä SATALOMAT.

Tärkeimmät tuotteet ovat vapaa-ajan seuramatkat, ryhmämatkat, liike- ja messumatkat, matkaliput, hotellivaraukset, matkavakuutukset ja autonvuokraukset. Viime vuosina on panostettu myös Porista lähteviin tilauslentoihin yhdessä suurempien matkanjärjestäjien kanssa. Tarja Jönkkäri on myös mukana Pohjois-Satakunnan matkailun kehittämis­hankkeessa. Tulevaisuudessa toimisto panostaa elämys- ja hemmottelumatkoihin.

Toimipisteiden markkinointialue on pääosin Satakunta ja Länsi-Suomi, mutta myös muu Suomi. Satalomat haluaa jatkossa panostaa myös incoming-toimintaan. Satalomat kuuluu Congorde Travel Groupiin, joka on valtakunnallinen yksityisten matkatoimistojen perustama markkinointiketju, johon kuuluu noin 30 toimistoa eri puolilta suomea.

Porin yrittäjänaisten mukaan yritysten menestymisen salaisuus on Jönkkärin sitkeys, optimistinen asenne, riskinottokyky (omat lennot) ja vahva usko omaan tekemiseen. Tarja Jönkkäri on toiminut aktiivisesti myös järjestötoiminnassa.

Valitsijat ja julkistus

Vuoden yrittäjänaisen valitsevat Yrittäjänaisten Keskusliitto ja Osuuspankki. Palkittu julkistetaan vuosittain Yrittäjänaisten kaksipäiväisen liittokokouksen yhteydessä. Tänä vuonna Yrittäjänaisten Keskusliitto viettää 60-vuotisjuhlakokoustaan Helsingin Finlandia talossa 6.-7.lokakuuta.

Kunniamaininnat

Kilpailijoiden korkean tason vuoksi myönnettiin lisäksi kaksi kunnia­mainintaa: Sari Vaajanen, Innolink Research Oy Tampereelta, puh. 040 5043 229 ja tmi Kaija Paltto Lemmenjoelta , puh. 0400 287 544.

Lisätiedot:
Yrityksen kotisivut: www.satalomat.fi
Tarja Jönkkäri, 0400-725 803 tai 02-6347454