Mistä työtä ja hyvinvointia?

Suomen työmarkkinoilla on ollut viime vuosikymmenenä käynnissä iso muutos, joidenkin arvioiden mukaan jopa ennenkokematon myllerrys. Uusia työpaikkoja syntyy tällä hetkellä erityisen paljon pieniin yrityksiin suuryritysten sijaan. Kolmannes näistä mikro- ja pk-yrityksistä on naisten omistamia.

Jos ja kun haluamme luoda Suomeen lisää työtä ja hyvinvointia, on yrittäjien näkemykset ja osaaminen osattava ottaa päätöksenteossa huomioon nykyistä paremmin. Myös naisten omistamien ja johtamien yritysten kehittymiselle ja kasvulle tyypilliset esteet on tunnistettava ja löydettävä keinoja luotsata yrittäjiä miettimään oman liiketoimintansa kehittämistä.

Yrittäjyys luo parhaimmillaan työtä ja hyvinvointia monella eri tasolla. Yhteiskunnallisesti, jopa globaalisti. Yrityksen, sidosryhmien ja kumppaniverkostojen tasolla. Ja luonnollisesti myös yksilöiden ja perheiden tasolla.

Suomen työmarkkinoilla käynnissä olleet suuret muutokset eivät ole muuttaneet vanhaa sanontaa, jonka mukaan työ on parasta hyvinvointia. Entä mikä luo työtä? Sitä luo vain ja ainoastaan kasvu.

Kasvu voi kuitenkin käsitteenä olla epäselvä, jopa pelottava. Joku saattaa miettiä sitä, miten voisi haluta kasvaa, kun ei tiedä, mitä se häneltä yrittäjänä edellyttää. Niinpä alkuun voisi olla helpommin lähestyttävää tuumailla esimerkiksi sitä, miten juuri minä voisin nyt kehittää itseäni ja liiketoimintaani.

Suomi tarvitsee nyt lisää yrittäjyyttä ja kasvua. Moni meistä naisista tarvitsee vain hippusen lisää uskoa itseemme ja liikeideaamme sekä halukkuutta kehittää liiketoimintaamme.

Pia Winqvist, LIEKKI-hankkeen projektipäällikkö

*****

Suomen Yrittäjänaisten LIEKKI- naisten yritysten kasvupolku – hanke edistää yrittäjänaisten kasvuhaluisuutta. Hankkeessa kehitetään ja kokeillaan uusia tapoja kasvukiinnostuksen herättämiseksi ja kasvun edistämiseksi. Lue lisää täältä

Liekki-hankkeen maksuton kick off-tapahtuma järjestetään ke 15.3. klo 12– 15 Helsingissä. Ilmoittautuminen päättyy 8.3. Lue lisää täältä


Blogissa: