Mitä olet oppinut koronakriisistä?

”Älä jää kotiin murehtimaan”

Teksti Annamari Typpö

Valeria Hirvonen

1. MILLÄ TAVALLA KORONA ON VAIKUTTANUT YRITYSTOIMINTAASI?

Ensin itkin viikon verran kotona, poika hoiti yritystä. Olen yhden konkurssin nähnyt ja tiesin, mitä se on. Uutta yritystä on nyt rakennettu viisi vuotta ja kesä näytti hyvältä. Sitten kaikki romahti. Viikon päästä palasin töihin ja muutin koko konseptin. Kaviaaribaari toimii nyt vähän parempana lounaspaikkana siihen asti, kun turistit taas palaavat. Olen ottanut lounassetelitkin käyttöön, vaikka en ennen halunnut niistä kuullakaan. Annoksia saa myös tilata verkkokaupasta kotiinkuljetuksella. Ne myyvät hyvin.

2. MITÄ SELVIYTYMISKEINOJA OLET LÖYTÄNYT?

Sovin pankin kanssa lyhennysvapaasta syyskuuhun asti. Siihen saakka maksan vain korkoja. Otin myös lisää lainaa saman tien, ettei kassa kuivu. Kaksi työntekijääni lomautin. Vuokranmaksunkin sain lykättyä syyskuulle. Lisäksi otin yhteyttä satoihin K-ryhmän liikkeisiin ja sain tuotteitamme myyntiin kahteen kauppaan Helsingissä.

3. MITEN OLET PITÄNYT HUOLTA OMASTA JAKSAMISESTASI?

Huonosti. Yleensä nukun aina tosi hyvin, kun olen niin väsynyt, mutta nyt en pysty nukkumaan. Yritän silti olla positiivinen.

4. MINKÄ NEUVON ANTAISIT MUILLE YRITTÄJÄNAISILLE?

Jos kaatuu, ei auta muu kuin nousta ja aloittaa alusta. Älä jää kotiin murehtimaan vaan mieti, mitä sinun alallasi voisi tehdä, että pääsisit jaloillesi. Minä olen kehitellyt uudenlaisia annoksia, sillä ihmiset haluavat edelleen syödä hyvin, hinnan vain pitää olla sopiva. Siksi meiltä saa nyt edullisia gourmet-annoksia, kuten hummerisalaattia ja hummeri hot dogia.

Valeria Hirvonen
Vuoden Yrittäjänainen 2012

Syntynyt vuonna 1966.

Yritys vuonna 2016 perustettu
Finlandia Caviar Shop & Restaurant on Helsingin Etelärannassa sijaitseva kaviaaribaari ja -myymälä. 

Lue viimeisin Yrittäjänainen -lehti tästä.


Artikkeleita: