Muotialan yrittäjä valittiin Vuoden Valtakunnalliseksi Yrittäjänaiseksi.

Varkki_TerhoJaana

Vuoden 2008 Valtakunnallinen Yrittäjänainen on turkulainen Jaana Varkki-Terho.
Hän on perustanut yrityksensä Muotikuu Oy:n v. 1992. Vaatteita ja asusteita valmistava yritys työllistää 22 henkilöä. Yhtiön liikevaihdosta n. 70 % on omaa tuotantoa, johon kuuluu osana myös mittatilauksena valmistettavat design-vaatteet.

Innovatiivista toimintaa vaikealla alalla

Jaana Varkki-Terho on osoittanut pitkäjänteisyyttä ja sinnikkyyttä alalla, jonka yrittäjät yksi toisensa jälkeen ovat joko lopettaneet tai siirtäneet toimintansa ulkomaille.

Jaana Varkki-Terho on koulutukseltaan vaatesuunnittelija. Hänen mukaansa hyvä suunnittelu ja kaavoitus yhdistettynä korkeaan laatuun ovat taanneet tasaisen kasvun kilpailluilla markkinoilla. Muotikuu Oy:n omaa tuotantoa varten perustettiin ompelimo v. 2000 ja liikkeitä on nyt neljä ympäri Suomea. Yritys on läpikäynyt tiukkojakin vuosia, mutta tehnyt aina positiivista tulosta ja kasvanut. Tulevaisuus vaikeista tekstiiliteollisuuden näkymistä huolimatta näyttää hyvältä.

Aktiivinen, yhteiskunnallinen toimija ja vaikuttaja

Jaana Varkki-Terho vaikuttaa Turun Yrittäjänaisissa ja on mukana suunnittelemassa opinto-ohjelmia sekä Turun taideakatemiassa että Turun ammattikorkeakoulun muotoilun neuvottelukunnissa. Varkki-Terho valittiin Turun yrittäjänaiseksi v. 2007 ja hän sai v. 2004 vaatetuksen Gloria-palkinnon.

Vuoden Valtakunnallisen Yrittäjänaisen valitsijat

Vuoden Yrittäjänaisen valitsevat Yrittäjänaisten Keskusliitto ry ja OP-Pohjola-ryhmä, joka kustantaa palkinnon. Julkistus tapahtuu vuosittain Yrittäjänaisten Keskusliiton liittokokouksessa, joka tänä vuonna pidettiin 4.-5.10.2008 Lahdessa Fellmannin kongressikeskuksessa.

Jaana Varkki-Terho, Muotikuu Oy, puh. (050) 5114918
toimitusjohtaja Marjukka Karttunen, Yrittäjänaisten Keskusliitto ry, puh. (050)4430823