Muotialan yrittäjä voitti kannustuspalkinnon

Muotialan yrittäjä Johanna Soilu, 30, voitti nuorelle yrittäjänaiselle myönnettävän Kultainen Oras -kannustuspalkinnon.

Muotialan yrittäjä Johanna Soilu. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen
Muotialan yrittäjä Johanna Soilu. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Soilun perustaman Fashion Unit Oy:n toimintaan kuuluvat tyylivalmennukset, malli- ja esiintyjäpankki sekä suuret tapahtumatuotannot.

Suomen Yrittäjänaisten ja LähiTapiola-ryhmän yhteinen raati valitsi voittajan erittäin tasokkaiden hakijoiden joukosta. Soilu pitää valintaansa positiivisena yllätyksenä, joka rohkaisee seuraavan askeleen ottamiseen. Hän on onnellinen saamastaan huomionosoituksesta ja antaa tunnustuksen menestyksestään myös asiakkaille ja koko taustatiimille.
— Kannustan yrittäjiä yhteistyöhön ja luottamaan itseensä. On elettävä tässä ja nyt. Toimintamme jatkuu arvojemme mukaisesti, ja yhdessä ja sydämellä ylitämme itsemme ja yllätämme muut positiivisesti, Soilu tiivistää.

Urheilutaustainen Soilu on luotsannut yritystään kuusi vuotta. Firma toimii Jyväskylästä käsin ja työllistää kolme työntekijää sekä joukon keikkatyöntekijöitä.

Keski-Suomen Yrittäjänaisiin kuuluvan Soilun ideana on tukea valmennusten avulla myös tavallisia ihmisiä oman minäkuvan ja tyylin rakentamisessa. Sekä miehille että naisille kohdistetun tyylivalmennuksen elementtejä ovat esimerkiksi esiintymiskoulutus ja opit terveellisistä elämäntavoista.

Kasvuhakuisen ja kilpailijoista erottuvan firman malli- ja esiintyjäpankissa on yli 200 eri-ikäistä ja erikokoista ammattimallia ja esiintyjää. Suurten kaupunkien keskustoissa järjestettävät isot muotitapahtumat esittelevät etenkin kevään ja syksyn trendejä. Lisäksi tapahtumapalettiin kuuluvat muotinäytökset ja yrityksille räätälöidyt tapahtumat, kuten kanta-asiakasillat ja vuosijuhlat.

Soilu kertoo kansainvälistymisen kuuluvan myös hänen suunnitelmiinsa. Koulutukseltaan Soilu on tradenomi. Lisäksi hän on suorittanut luovien alojen erikoisammattitutkinnon ja tapahtumantuottajan tutkinnon. Hän on mukana Jyväskylän Yrittäjien ja Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry:n hallituksissa. Vuonna 2011 hänet valittiin Jyväskylän Yrittäjäksi.

Joka toinen vuosi jaettavan Kultainen Oras —kannustuspalkinnon arvo on 3 000 euroa. Kriteerien mukaan yrittäjän tulee osoittaa toiminnassaan erityistä rohkeutta, omaperäisyyttä, ennakkoluulottomuutta ja innovatiivisuutta.

Kuvassa vasemmalla myyntijohtaja Pasi Aakula, LähiTapiolasta, Kultainen Oras Johanna Soilu sekä yhteyspäällikkö Anne Tammisto Elosta. (Kuva: Maria Ruuska / Kaskas Media)
Kuvassa vasemmalla myyntijohtaja Pasi Aakula, LähiTapiolasta, Kultainen Oras Johanna Soilu sekä yhteyspäällikkö Anne Tammisto Elosta. (Kuva: Maria Ruuska / Kaskas Media)

LähtiTapiolan myyntijohtaja Pasi Aakula luovutti Kultainen Oras —palkinnon Johanna Soilulle. Se tapahtui Forssassa Valtakunnallisilla Yrittäjänaispäivillä, jotka vetivät paikalle noin 200 yrittäjänaista. Illan juhlapuhujana oli pääministeri Alexander Stubb.

[su_note class=”perus-h”]Lisätietoja:
Johanna Soilu, toimitusjohtaja, Fashion Unit Oy, p. 040 579 2231
www.fashionunit.fi
Seija Estlander, puheenjohtaja, Suomen Yrittäjänaiset, p. 050 302 8460
yrittajanaiset.fi
Pia Kanerva, kehittämispäällikkö, LähiTapiola-ryhmä, p. 040 507 3537
www.lahitapiola.fi[/su_note]

Lue Johanna Soilun haastattelu tästä (Yrittäjänainen-lehti 2/2015).


Tiedotteita: