Valtakunnallinen Yrittäjänainen palauttaa väkeä takaisin työelämään

Vuoden Valtakunnalliseksi Yrittäjänaiseksi on valittu espoolainen Katja Noponen. Suomen Yrittäjänaiset ja OP-Pohjola-ryhmä julkistivat valinnan Yrittäjänaisten liittokokouspäivillä.

Katja Noponen on Vuoden Valtakunnallinen Yrittäjänainen 2014. Kuva: Juho Kuva.
Katja Noponen on Vuoden Valtakunnallinen Yrittäjänainen 2014. Kuva: Juho Kuva.

Katja Noposen yritys on kasvanut vahvasti, ja nyt 38-vuotiaan kasvuyrittäjän yritys on menestyneimpiä naisen johtamia yrityksiä Suomessa. Noponen pitää firmansa ohjia tiukasti omissa hyppysissään. Hän on ainoa omistaja, toimitusjohtaja ja hallituksen ainoa varsinainen jäsen. Tässä hän on harvinaista, sillä huippumenestyneiden yritysten toimitusjohtajista vain joka kymmenes on nainen.

Katja Noponen Oy:n palveluiden kautta työllistyy vuosittain tuhansia ihmisiä. Lisäksi satoja aloittaa ammatillisen koulutuksen, perustaa yrityksen tai sijoittuu muuhun työelämään johtavaan toimintaan. Yrityksen erityisosaamista on työkyvyttömyysriskien hallinta, sairauspoissaolokulujen madaltaminen, eläkemaksuluokkien konkreettinen pudottaminen ja ennenaikaisesti eläköityvien työntekijöiden uudelleensijoittaminen. Noposen yritys on valtakunnallinen valmennusalan firma, jonka palveluksessa on yli 50 valmennusalan asiantuntijaa 30 paikkakunnalla. Katja Noponen Oy:n palveluilla on suuri yhteiskunnallinen merkitys alentuneiden tuki- ja eläkekustannusten sekä kasvaneiden verotulojen kautta, sillä peräti yli 70 prosenttia valmennettavista palaa takaisin työelämään.
Panostus laatuun
Tulevaisuuden tavoitteiksi Noponen listaa yrityksensä korkean laadun ylläpitämisen ja vakaan kasvun jatkamisen. Jossain vaiheessa voi olla mahdollista myös toiminnan laajentaminen Suomen rajojen ulkopuolelle. Noposen sydämenasiana on työurien pidentäminen erityisesti keskeltä, sillä tällä saavutetaan merkittävimmät tulosvaikutukset niin yksilölle, yhteiskunnalle kuin elinkeinoelämälle. Noponen toimii mielellään myös esimerkkinä muille yrittäjänaisille siinä, että myös nainen voi olla myös menestynyt kasvuyrittäjä.

Aktiivinen yrittäjänainen on palkittu vuonna 2008 pääkaupunkiseudun vuoden nuorena yrittäjänä ja hän on ollut samana vuonna myös yksi valtakunnallisen vuoden nuori yrittäjä palkinnon saajista. Vuonna 2011 Noponen valittiin Vuoden nuoreksi johtajaksi ja vuonna 2012 hän sijoittui ensimmäisenä suomalaisena kolmen parhaan joukkoon kansainvälisessä ”Creative Young Entrepreneur Award” -kilpailussa. Lisäksi Espoon kaupunki antoi Noposelle mitalin vuonna 2009 ansiokkaasta toiminnasta ja Espoon yrittäjänaiset valitsivat hänet Espoon Esteriksi toukokuussa 2014.

Noponen on jo 25. Vuoden Valtakunnallinen Yrittäjänainen, jonka OP-Pohjola-ryhmä ja Suomen Yrittäjänaiset valitsevat yhdessä vuosittain.

[su_note note_color=”#efefef” radius=”2″ class=”info”]

Katja Noponen Oy

osatyökykyisten kuntoutusta työelämään perustettu 2002, kotipaikka Espoo
Toimitusjohtaja Katja Noponen Henkilöstö 56 (2013)
Liikevaihto 3,1 milj. (2013)
Tulos 478 000 euroa
Omistus Katja Noponen, 100%
Lisätietoja: Katja Noponen, toimitusjohtaja, p. 044 588 1885,
[email protected],
Kuvat: www.katjanoponen.fi/pressikuvat[/su_note]

Heli Järvinen, SYNin toimitusjohtaja, p. 050 512 1736
Seija Estlander, SYNin puheenjohtaja. p. 050 302 8460,


Tiedotteita: