Verkostoituminen ja sosiaalinen media kannattaa

kristiina-engstrmYrittäjän ja ammattimaisen toimijan on hyvä olla yhteydessä oman alansa ihmisiin, ja on arvokasta myös luoda suhteita yhteistyökumppaneihin ja päättäjiin. Nimien ja kasvojen muistamisen vaikeus voi joskus haitata, kun tapaa paljon ihmisiä.

Sosiaalisen median mahdollisuudet kannattaa ottaa käyttöön ja Linked In on tähän oiva apuväline. Linked Inissä ihmiset etsivät palveluntarjoajia, yhteistyökumppaneita tai firmat työntekijöitä. Sieltä voi ikään kuin käydä tsekkaamassa tyypin.

Profiilinhan voi luoda ihan niin kiillotetuksi kuin haluaa. Itse pidän todellisuutta vastaavaa rosoistakin uraa mielenkiintoisimpana. Nykyään on jopa outoa, jos profiilia ei ole, koska sen poissaolo antaa kuvan, että on jotakin salattavaa. Monella virkamiehellä tai viranomaistoiminnassa vaikuttavalla ei profiileja ole.

Päivitin juuri oman profiilini, ja laitoin touhujani myös hieman vanhemmalta ajalta. En alun perin halunnut höpistä kaikkia pyhäkoulunapuopettajanvirkoja, mutta nyt huomasin, että on aika täydentää oleellisia touhuja. Ihmisiä kiinnostavat usein aidosti myös varhaisemmat toimet nuoruuden uranetsinnän alkumetreiltä. Niinä vuosina on myös luotu lujia ja kestäviä suhteita tähän päivään.

Käytän sivustoa niin, että kerään sinne ihmiset, joita olen työ- ja yhdistystoiminnassa tavannut, ja heistä muodostuu ammattilaisten ystäväkirja tai käyntikorttikansio. Suosittelen myös henkilöitä, joita pidän omasta mielestäni pätevinä.
Eli jos olen antanut suosittelun omalla nimelläni, niin sen takana seison. Itselläni on mukavasti tuttavuuksia kyseisessä ryhmässä ja olen onnellinen myös lukuisista suosituksista. Pidän niitä suuressa arvossa.

En usko, että profiilipäivitykseen kannattaa suunnattomasti panostaa. Mutta ohjelma on kohtalaisen helppokäyttöinen, ja on hyvä tapa lisätä kontakteihin tuntemasi ammattilaiset. Ihmiset yleensä ilahtuvat, kun pyydät heitä linkittymään kanssasi.

Käyn itse Linked Inissä pari kertaa viikossa, mutta en useammin, jotta se ei haittaisi työntekoa, koska siellä on niin paljon mielenkiintoisia ihmisiä, joita jään tutkimaan.

Parasta on kuitenkin ihmisten kohtaaminen luonnollisessa ympäristössä, eli ei muuta kun bongaamaan ja keräämään sitten saadut kontaktit muistikirjaan!

Kristiina Engström
Turun Yrittäjänaisten puheenjohtaja
Suomen Yrittäjänaisten hallituksen jäsen


Blogissa: