Vuoden 2013 Kultainen Oras -kannustuspalkinto myönnettiin sarjakuvapiirtäjä Liisa Seppälälle.

Kultainen Oras -kannustuspalkinto sarjakuvapiirtäjälle Sarjakuvapiirtäjä Liisa Seppälä, 27, on voittanut nuorelle yrittäjänaiselle myönnettävän Kultainen Oras -kannustuspalkinnon, jonka lahjoittaa LähiTapiola-ryhmä. Miesvaltaisen alan yrittäjänä toimivan Seppälän vahvuuksia ovat etenkin markkinointiosaaminen ja brändin tuotteistaminen.

Kultainan Oras -kannustuspalkinnon saaja Liisa Seppälä (Kuva: Milka Tarkiainen).
Kultainan Oras -kannustuspalkinnon saaja Liisa Seppälä (Kuva: Milka Tarkiainen).

Suomen Yrittäjänaisten ja LähiTapiola -ryhmän raati seuloi voittajan tasokkaiden hakijoiden joukosta.

Kotkasta lähtöisin oleva Seppälä on iloinen siitä, että hänen suosittelijoinaan olivat sekä Seinäjoen Seudun että Kotkan Seudun Yrittäjänaiset.

Liisa Seppälä vastaa Pöyrööt -sarjakuvien piirtämisestä, ja hänen miehensä käsikirjoituksista. Kasvuyrityksen ydintoimintaan kuuluvat Pöyrööt -sarjakuvien julkaisemisen ohella sarjakuvakirjojen kustantaminen.

Seppälä arvostaa saamaansa tunnustusta luovan alan nuorena yrittäjänä.

Valitsijat halusivat tällä tunnustuksella rikkoa rajoja, koska nyt huomioitiin luovan alan yrittäjä ja vielä sarjakuvapiirtäjä.

Liisa Seppälä kannustaa esimerkillään luovien alojen ihmisiä myymään itse tuotteensa, koska silloin tekijä pääsee lähelle asiakkaitaan ja voi kehittää näin omaa toimintaansa. Tämän oivaltaen hän itse on tehnyt Pöyrööt-brändistä yhteistyösopimuksia eri firmojen tuotteiden markkinoimiseksi, mainostamiseksi ja tuotteistamiseksi.

– Sarjakuva taipuu moneen käyttöön, ja meillä on yhteistyösopimuksia pohjalaisten toimijoiden kanssa. Näitä ovat esimerkiksi Pirjon Pakarin valmistama nimikkoleipää ja -korppu, Jussin Viinin viini ja Etelä- Pohjanmaan ABC-liikennemyymälöiden Pöyrööt -ateriat.

Seppälä kiertää myös kouluissa puhumassa yrittämisestä.

Joka toinen vuosi jaettavan Kultainen Oras -kannustuspalkinnon arvo on 3 000 euroa. Kriteerien mukaan yrittäjän tulee osoittaa liiketoiminnassaan erityistä rohkeutta, omaperäisyyttä, ennakkoluulottomuutta ja innovatiivisuutta.

Kultainen Oras -palkinnon luovuttivat Liisa Seppälälle LähiTapiola-ryhmän Merja Wälkkilä ja Susan Sajantila. Palkinto luovutettiin Valtakunnallisilla Yrittäjänaispäivillä Tampereella, jotka keräsivät paikalle lähes 250 naisyrittäjää.