Asiantuntijatyöstä käsityöläisyrittäjäksi

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

Perustin Hopia Silverin 2019 vielä ollessani yrittäjänä asiakaskokemuksen kehittämiseen ja tutkimukseen erikoistuneessa yrityksessä. Päätimme yhtiökumppanini kanssa kymmenen vuoden yrittäjyyden jälkeen myydä liiketoiminnan, ja siitä muodostui pikkuhiljaa tilaisuus hypätä alanvaihtajaksi ja täysipäiväiseksi korusuunnittelijaksi. Olin työn ohessa opiskellut kultasepänalan artesaaniksi, joten vetoa käsityöläisyyteen oli kovasti. Tuntui luontevalta, ja toisten mielestä rohkealta, hypätä yksinyrittäjäksi uudelle alalle. Päätöstä helpotti toki myös pitkä kokemus yrittäjyydestä. Yritykseni Hopia Silver suunnittelee ja valmistaa hopeakoruja käsityönä. Minulla on sekä omia mallistoja että teen paljon tilaustöitä.

Puolisoni Juha on ollut kannustajani ja peruskallioni sekä järjen ääni erilaisissa vaiheissa, joihin toki mahtuu myös epäröintiä, joskin myös suurta innostusta. Ystävät ovat olleet todella tärkeitä kannustajia, heiltä olen saanut uskoa omaan tekemiseeni.

Vasta nyt kun toimin yksinyrittäjänä, olen osannut nauttia vapaudestani. Tällä hetkellä tuntuu, että arvokkainta on se, että saan pitkälti itse määritellä aikatauluni, ja elämään on tullut joustoa ja väljyyttä, mitä kaipasinkin. Onnistumisen tunne tulee siitä riemusta, kun saa aikaiseksi kauniin tuotteen ja tyytyväisistä asiakkaista. Saan valtavasti voimaa asiakkaiden kiitoksista ja siitä, kun näen, että he kokevat positiivisia yllätyksiä. Ihana palaute on se, kun asiakas sanoo, että onnistuin vielä paremmin kuin hän odotti!

Kyllähän tässä pitää olla aikamoinen monitaituri ja muistaa ja osata pitää erilaisia lankoja käsissä ja palloja ilmassa. Ajan jakaminen järkevästi teettää varsinkin kiireaikoina pähkäilyä, mutta siinä varmasti kokemus auttaa. Työn sesonkiluonteisuus teettää paineita, mutta senkin kanssa olen pärjännyt. Haasteellisinta on kuitenkin itsensä markkinoiminen ja oman työn hinnoittelu.

Toistaiseksi toimintani on vielä pientä, tavoitteenani on jatkaa laadukkaiden ja yksilöllisten korujen suunnittelua ja valmistusta niin, että saan tästä järkevän bisneksen. Olisi mahtavaa jonain päivänä siirtää Hopia Silverin brändi jollekulle nuorelle alan osaajalle.

Tällä hetkellä parasta vastapainoa on siirtolapuutarhamökki kotimme lähellä: onko parempaa mielen tyhjennystapaa kuin puutarhanhoito? Harrastan muutenkin käsitöitä; kyllä pari villapaitaa talvessa syntyy sukkien ja muiden lisäksi. Lisäksi liikunta on tärkeää (ja tarpeellista), perhe ja ystävät tuovat myös tasapainoa.

Yrittäjyydestä haaveileville naisille sanoisin, että rohkeasti (ja järkevästi) vaan, jos siltä tuntuu! Apua ja vinkkejä kannattaa pyytää kokeneemmilta, ettei kaikkea tarvitse itse opetella.

Olen Helsingin Yrittäjänaisten jäsen, koska uskon verkostoitumisen voimaan, ja Yrittäjänaisten koulutukset ovat myös erinomaisia.

Saara Kinnunen
Hopia Silver
Helsingin Yrittäjänaisten jäsen


Blogissa: