Jäsenmaksun vähennyskelpoisuus

Liiketoiminnan menoina saa vähentää kaikki menot, jotka liittyvät liiketoimintaan. Jäsenmaksujen osalta on olennaista, että yhdistyksen toiminta liittyy yrityksen toimialaan. Eli esimerkiksi eläinsuojelujärjestön jäsenmaksu ei olisi tilitoimistolle vähennyskelpoinen, mutta esim. eläinhoitolalle jäsenmaksu liittyy liiketoimintaan.

Yrittäjäjärjestön toiminta liittyy hyvinkin vahvasti minkä tahansa yrityksen toimialaan, joten se on varmasti vähennyskelpoinen liiketoiminnan menoina.

Jotkut kirjanpitäjät ovat hyvinkin tarkkoja siitä, että lasku on yrityksen nimellä, eivätkä suostu kirjaamaan yrityksen kuluksi laskua, joka on yrittäjän henkilökohtaisella nimellä.

Verottajan ohjeistus kevennetyistä laskumerkintävaatimuksista antaa alle 1.000 euron laskuille mahdollisuuden olla merkitsemättä laskuun lainkaan ostajan nimeä. Eli alle 1.000 euron laskun voi yrityksen kirjanpitoon laittaa, vaikka siinä ei olisi ostajan nimeä lainkaan, mikäli se liittyy liiketoimintaan.

Kaikki yritysmuodot voivat vähentää korkeintaan 850 euron suuruisen lahjoituksen saajaa kohden, jos lahjoituksen kohde on yleishyödyllinen ja samalla paikallinen tai yrityksen toimialaa lähellä oleva. Lahjoitus poliittiseen tarkoitukseen ei ole kuitenkaan miltään osin vähennyskelpoinen verotuksessa.