Jyväskyläläinen Mainostoimisto Dot Design Oy:n omistaja ja yrittäjä Kati Rauhaniemi on vuoden 2010 valtakunnallinen yrittäjänainen

Kati_-Rauhaniemi_Vuoden_-yrittjnainen_-2010

Kati Rauhaniemi käynnisti yrityksensä tyhjältä pöydältä vuonna 1997 vain 22-vuotiaana

ilman alkupääomaa, yrityskumppaneita tai starttirahaa. Tänään yrityksen toimialueena on koko maa ja se työllistää 10 vakituista henkilöä sekä joukon freelancereita ja
alihankkijoita. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2009 noin 530 000 euroa ja omavaraisuusaste peräti 81 prosenttia.

Yritys kasvoi taantumasta huolimatta

Mainontaan panostettiin Mainonnan neuvottelukunnan mukaan vuonna 2009 liki 16 prosenttia vähemmän, mutta tästä huolimatta Dot Design kasvoi yli 20 prosenttia.
– Osoitan itse omassa toiminnassani, että markkinointi on investointi eikä kulu. Brändin arvo näkyy taseessa, vuoden valtakunnallinen yrittäjänainen toteaa.

Kati Rauhaniemi sanoo yrityskuvan muodostuvan tulevaisuudessa entistäkin kovemmaksi kilpailutekijäksi, kun suuret ikäluokat jäävät sankoin joukoin eläkkeelle.
– Ennen yritykset valitsivat työntekijänsä, mutta pian ollaan siinä tilanteessa, että työntekijät valitsevat työnantajansa. Yrityskuva ja maine ovat tällöin ratkaisevia tekijöitä, kun kovan luokan ammattilaiset valitsevat tulevia työnantajiaan, hän painottaa.

Nuoruudestaan huolimatta hänelle on kertynyt peräti 22 työvuotta. Hän kokee nyt saamansa tunnustuksen suureksi henkilökohtaisesti kunnianosoitukseksi kovasta työstä, samalla kun se on kiitos yrityksen osaaville työntekijöille.

Nainen miesvaltaisella alalla

Miesvaltaisella alalla on Rauhaniemen mukaan ajoittain haasteellista toimia, mutta jokaisella on mahdollisuus tehdä oma menestystarinansa sukupuolesta riippumatta.
– Jos olet älykäs ja ahkera niin osaat tehdä teräviä ratkaisuja ja osaat ottaa sopivia riskejä, ja sen huomaavat muutkin. Moni ei tiedä mitä yrittäjän arkeen kuuluu, saati sitä kuinka paljon se vaatii itsestään antamista, epävarmuuden sietämistä ja riskien ottamista, Rauhaniemi toteaa.

Yrittäjänaisten Keskusliitto ja OP-Pohjola-ryhmä valitsivat vuoden valtakunnallisen yrittäjänaisen. Kati Rauhaniemi on saanut aiemmin muun muassa Nuori Yrittäjä 2006 -palkinnon sekä Keski-Suomen Yrittäjänainen 2008 -palkinnon. Hän on Keski-Suomen Yrittäjänaisten jäsen.

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Kati Rauhaniemi, Mainostoimisto Dot Design Oy, puh. 040 566 7070, www.dot.fi
toimitusjohtaja Marjukka Karttunen, Yrittäjänaisten Keskusliitto, puh. 050 443 0823, yrittajanaiset.fi