Kevätseminaarin puhujat

Puheenjohtajan terveiset

Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Katja Rajala kertoo yrittäjänaisten kuulumiset ja toivottaa kaikki tervetulleeksi seminaariin.

Yrittäjän tärkeät asiakirjat

Satu Koivula kertoo käytännönläheisesti, miten yrittäjä varmistaa juridiset asiakirjat ajoissa kuntoon tulevaisuus ja verosuunnittelu huomioiden. Varallisuudenhoito, edunvalvonta, testamentti ja avioehto ovat asioita, joita jokaisen yrittäjän tulee pohtia hyvissä ajoin. Se luo mielenrauhaa ja hyvinvointia itselle ja läheisille.

Satu Koivula on turkulaisen lakitoimiston Saga Perhejuristin perustaja ja yrittäjä. Hän on perintö- ja lahjaverotuksen asiantuntija ja hänellä on kokemusta myös Verohallinnon ylitarkastajan tehtävästä.  Satu palvelee asiakkaitaan ihmisläheisesti, henkilökohtaisesti ja selkokielisesti täydellä sydämellä. Hän on Turun Yrittäjänaisten hallituksen jäsen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multalan terveiset yrittäjänaisille

Mittarit hyvinvoinnin tukena

Minna Tervo herättelee hyvinvointitoiveet teoiksi ja kuinka johtaa itseään hyvinvoinnin äärelle. Pienillä muutoksilla voimme parantaa hyvinvointiamme merkittävästi.

Minna on liikuntatieteiden tohtori, hyvinvoinnin kokonaisvaltainen asiantuntija ja digitaalisen hyvinvointivalmennuksen uranuurtaja sekä Digiterveys® –ohjelman kehittäjä. Hänellä on laaja käytännön kokemus urheilijana, valmentajana, opettajana ja tutkijana sekä yrittäjänä. Minnan valmennukset, luennot ja koulutukset perustuvat alan tutkimustietoon, jota hän soveltaa käytännönläheisesti. Savolaistaustansa ansiosta tällä tohtorilla on lupsakka ote hyvinvointiin, vaikkakin vastuu omasta hyvinvoinnista jää kuulijalle. Sydämen asiana on kannustaa ihmisiä löytämään heidän oma tapansa pitää huolta hyvinvoinnista

Naisyrittäjä hymyn takana

Kati Häkkinen jätti kaiken taakseen, muutti ja perusti kumppaninsa kanssa perheen ja luksushotelli Aava Resort & Span Thaimaan Khanomiin. Hotellin rakentaminen oli kaikkea muuta kuin täydellistä. Hän myi ihmiselle paratiisia, unelmaa, joten sellaiselta piti hänen elämänsäkin näyttää. Mitä kaikkea voikaan kätkeytyä kauniin hymyn ja kulissien taakse? Yrittäjän elämä on harvoin sitä, mitä kiiltokuva antaa ymmärtää.

Puheenvuorossaan Kati kertoo oman naisyrittäjätarinan jaksamisen äärirajoilta ja kuinka lopulta aina selviämme mistä vain.

Yrittäjänaisen vetovoima – hyvinvointi, rohkeus ja tunneäly 

Puheenvuorossa herätellään yrittäjänaisia omien voimavarojen ja hyvinvoinnin tärkeyteen. Arjen voimavaroilla on vaikutus vetovoimaan ja rohkeuteen. Energia on euroja. Kuulet tärkeät teemat hyvinvoinnin askeleisiin, joita sinun kannattaa rutiinina noudattaa. 

Mari Ravattinen on mindfulness ohjaaja, NLP Master Trainer, tunneälyvalmentaja ja stressinhallintavalmentaja. Kokemusta yrittäjyydestä on kertynyt 26 vuoden ajalta, mm. yksinyrittäjänä, työnantaja yrittäjänä, yrityskaupoista sekä yrittäjien valmentamisesta ja sparraamisesta. Hän on toiminut 25 vuotta terveys- ja hyvinvointialalla ja intohimona on ihmismielen ja hyvinvoinnin vaikutus yksilöihin ja työyhteisöihin. 

Tunnelma luo hyvinvointia – johda sitä!

Tunnelma tarttuu, koska aistimme toistemme todellisia aikomuksia, ajatuksia ja tunteita sanojen ja tekojen takana. Sillä on väliä enemmän kuin koskaan. Hyvä tunnelma lisää tuottavuutta, tehokkuutta ja luovuutta. Se saa asiakkaat suosittelemaan ja työntekijät viihtymään. Hyvä tunnelma on työyhteisösi tärkein liima ja auttaa jaksamaan yhdessä vaikeitakin aikoja. Tunnelma on enemmän kuin kynttilöitä ja kick offeja, se on kivijalka ja konsepti, jonka päälle rakennat oman ja tiimisi menestyksen.

Marjo Rantanen on tunnelmamuotoilun -ja johtamisen pioneeri, lisenssivalmentaja ja tietokirjailija. Hänellä on lähes 20 vuoden rautainen kokemus liiketoiminnan ja henkilöstön kehittämisestä, palvelumuotoilusta ja konseptoinnista. Tällä hetkellä hän auttaa yrityksiä palaamaan takaisin yhdessä tekemisen raiteille koronan jälkeen.