Solekko tehä – Suunta valittu – Rohkeasti kohti

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

PRH -prosessi on monen mutkan kautta maalissa ja pääsen vihdoinkin tekemään töitä! Monta kertaa teki mieli luovuttaa, mutta niin vain haasteet taklattiin eikä periksi annettu. Yrittäjänaisen matka on alkanut.

Syyskuussa 2023 pyörähtää Torniossa virallisesti käyntiin Biohac & Recovery Studio ANHI, joka tuottaa oheispalveluja Arctic Seasons Oy:lle, joka puolestaan alkaa toimia 2024 matkanjärjestäjänä Perämerenkaarella ja Lapissa.

Kunnianhimoisena tavoitteenamme on ennaltaehkäistä työikäisten stressiperäisiä sairauksia ja vähentää niistä aiheutuvia sairauspoissaoloja. Sloganimme on – Four Reasons to Experience the Arctic Seasons.

Kaikkea mitä olen tähän mennessä tehnyt, ei olisi ollut mahdollista kehittää eikä varsinkaan toteuttaa ilman läheisten, monialaisten verkostojen sekä Oulun/Lapin Business -palveluiden tukea. Jatkossakin tukea tarvitaan ja siksi olen ajatellut hankkia ikioman yrityskummin, joka sparraa ja on henkinen tuki sekä kuuleva korva erityisesti niissä haastavissa tilanteissa, jolloin läheisille jää kevyempi rasti.

Yrittämisessä parasta on itsenäisyys sekä vastuun ja vapauden tasapaino. Onnistumisen tunne tulee siitä, kun määrätietoisesti taklaa haasteen toisensa jälkeen ja voima tulee siitä, kun puskee sinnillä läpi harmaan kiven. Siksi valitsin tämän polun ja sillä aion jatkaa niin kauan kuin terveyttä riittää.

Yrittäjän polun alun soisi olevan tulevaisuudessa yrittäjyyttä harkitseville nykyistä kannustavampi ja sujuvampi.  Vähemmän viranomaisbyrokratiaa, hitaita prosesseja ja enemmän sujuvaa sähköistä asiointia. Lisäksi toivon, että yhteiskunta arvostaisi enemmän yrittäjäriskin valinnutta mm. kohdentamalla huojennuksia ja asiallisia joustoja yrittäjäuran alkuun, jottei velvoitteista muodostuisi uhkaa kannattavuudelle jo ennen kuin toiminta on saatu kunnolla käyntiin. Tukipolitiikka tulisi myös korjata niin, että hankehimmeleistä päästään yksilöllistettyjen yritystukien äärelle ja lähtökohtana olisi tietysti se, että tuet olisivat vain lyhytaikaisia ja kaikille tasavertaisia.

Yrittämisen rinnalla tasapainoa elämääni tuovat yhdistys- ja vapaaehtoistoiminta, golf, metsässä samoilu, merellä ja vesillä seikkailu sekä läheiset ihmiset ynnä muut verkostot. Näiden lisäksi monipuolinen kulttuuri ja taide sekä laulaminen hyvässä seurassa tuottavat iloa.

Olen Meri-Lapin Yrittäjänaisten jäsen, koska on ilo kuulua toimeliaaseen, kannustavaan ja energiseen joukkueeseen. Naiset osaavat. Lisäksi yksi tärkeä syy liittyä Yrittäjänaisiin oli järjestön tarjoamat laadukkaat koulutukset ja verkostot.

Yrittäjyydestä haaveileville naisille sanon, että Solekko tehä eli olkaa rajattoman rohkeita ja tehkää haaveistanne totta!

Anne Maarit Kulju
Arctic Seasons Oy/Studio ANHI
Meri-Lapin Yrittäjänaisten jäsen

Studio ANHI tuottaa luontolähtöistä palautumista tukevia hyvinvoinnin ja palautumisen palveluja. Ensi vuoden puolella experimentoimme Meri-Lapin ensimmäisen Luontovastaanoton eli viemme funktionaaliset lääkäri- ja terapiapalvelut metsään ja luonnon vesille.

Arctic Seasons Oy erikoistuu vastuullisiin, luontolähtöisiin ja kokonaisvaltaisesti palauttaviin majoittumisen ja tulella valmistetun perinneruoan elämyksiin Perämeren kansallispuistossa ja Perämerenkaaren Pohjolassa. Studio ANHI täydentää tätä luontolähtöistä kokonaisuutta palautumista ja hyvinvointia tukevin tuottein/palveluin.

Käynnistämme Green Care Finland ry:n Luonto Voima ja Hoiva -sertifioinnit 2024. Sustainable Travel Finland ja Visit Finland DataHub -prosessit alkavat niin ikään kevään 2024 aikana. Tulisteluruoka -konseptille on jo myönnetty kulttuuripääkaupunki Oulu2026 -hankkeen kautta ArcticFodLab -tuotemerkin käyttöoikeus. Tolokku -tulisteluruokakonsepti työstetään tuotantoon oppilaitosyhteistyönä ja se valmistunee vuoden 2025 aikana.


Blogissa: