Yritystoiminnan kehittäminen

Yrityksesi kehittäminen on yksi tärkeimmistä asioista koko sen elinajan. Kun tarvitset asiantuntevaa neuvontaa tai etsit yhteistyökumppaneita, löydät niitä vaikkapa Yrittäjänaisten verkoston kautta.

Yrityksille on tarjolla myös erilaisia maksuttomiakin palveluita, jotta pääset alkuun. Kannattaa tutustua esimerkiksi valtakunnallisen Uusyrityskeskus-verkoston palveluihin. Heidän kauttaan saat maksutonta ja luottamuksellista neuvontaa sekä yrityksen aloitus- ja suunnitteluvaiheeseen mutta myös kasvu- ja kehittämisvaiheisiin. Löydät lähimmän keskuksen täältä: Uusyrityskeskus.

Työ- ja elinkeinotoimistot tarjoavat nykyään yritysten kehittämispalveluita, koordinoivat starttirahaa sekä neuvovat julkisiin yrityspalveluihin. TE-palvelujen sivustolta löytyy tie TEKES, Finpro, Finnvera, Team Finland ja ELY-keskusten palveluverkostoon. Tutustu vaikka yrityksen kehittämiskartoitukseen, kun haluat pohtia yrityksesi kehittämistä. Verkoston kautta löytyy asiantuntijapalveluita, koulutusta, rahoituskanavia ja kehittämispalveluita. Löydät alueelliset ELY-keskukset tästä.

Yritys-Suomi toimii valtionhallinnon sähköisenä yritystiedon verkkosivuna yritysten palveluihin. Se on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) koordinoima palvelu yrityksille ja yrittämisestä kiinnostuneille. Esimerkiksi Yritys-Suomen Talousapu tarjoaa yrittäjille maksuttomia asiantuntijapalveluita talousasioissa. Lisäksi löydät tietoa julkisista yritys- ja työnantajapalveluista, mm. Patentti- ja rekisterihallituksen, Verohallinnon. YritysSuomi palvelee verkossa, puhelimitse ja ohjaa tarvittaessa muuhun asiantuntijapalveluun.

Yrityksen rahoitusasioissa sinulla on erilaisia mahdollisuuksia. Kysy rohkeasti neuvoa pankeista, Finnverasta tai tutustu vaikka uusiin erilaisiin joukkorahoitusmahdollisuuksiin.

Oona osaamista ja onnistumisen tukea yrittäjänaisille -ESR-hankkeessa, Metropolia AMK:n ja Työterveyslaitoksen yhteistyönä tuotettu Yrittäjänaisen kasvukirja julkistettiin kansainvälisenä Naistenpäivänä 8.3.2019.