Valtakunnallinen Yrittäjänaiset

Tavoitteemme on edistää yrittäjänaisten tasa-arvoista asemaa sekä luoda verkostoja ja vertaistukea naisyrittäjille.

Tutustu edunvalvontatavoitteisiimme, tapahtumiimme, jäsenetuihimme ja yrittäjänaisten yhdistyksiin, joita on vajaa 60 ympäri Suomea. Löydä omasi ja liity mukaan!

Blogissa

Parasta yrittämisessä on tunne, etten tee töitä ollenkaan

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️ Olen ollut yrittäjä vuodesta 2012. Yrittäjäksi minut sai lähtemään tahto omaan. Olen kasvanut yrittäjäperheessä, joten uskon, että silläkin on oma merkityksensä. Parasta yrittämisessä on se, kun on tunne, …

Asiakkaiden joukosta on tupsahtanut ihania ihmisiä omaan elämään

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️ Aloitin yrittäjyyteni keväällä 2018 osa-aikaisena kevytyrittäjänä. Valokuvaus on ollut lähes koko elämäni tärkeä harrastus. Aloitin kuvaamalla koiria matkakuluja vastaan, jonka jälkeen siirryin henkilökuvaukseen. Oman esikoiseni synnyttyä syttyi myös …

Yrittäminen ei sovi hätähousuille – pikavoittoja on luvassa harvoin

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️ Ryhdyin yrittäjäksi kesäkuussa 2016. Olin toiminut vuosituhannen vaihteen tienoilla useita vuosia freelance-kääntäjänä, joten minulla oli kokemusta itseni työllistämisestä ja olin kaivannut yrittäjän vapautta jo pitkään palkkatöihin paluuni jälkeen. Olen …

Twitter

Lataa lisää twiittejä...

Instagram

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

👉Parasta yrittämisessä on tunne, etten tee töitä ollenkaan👈

Olen ollut yrittäjä vuodesta 2012. Yrittäjäksi minut sai lähtemään tahto omaan. Olen kasvanut yrittäjäperheessä, joten uskon, että silläkin on oma merkityksensä.

Parasta yrittämisessä on se, kun on tunne, että en tee töitä ollenkaan. Voimaa saan myös yritykseni Ehean ympärillä olevista muista yrittäjistä, jotka kannustavat ja auttavat eteenpäin.

Haasteellisinta on oman mielen hallinta. Oman mielen työstämisen olenkin kokenut tärkeäksi ja pyrin kiinnittämään siihen päivittäin huomiota. Läheskään aina en onnistu, mutta ehkä silloin onkin parasta ajatella jotain muuta eikä vain puskea eteenpäin.

Tukea yrittäjyyteen saan mieheltäni ja pojaltani. He kulkevat matkassani mukana ja aistivat aika tarkastikin missä mennään milloinkin. Erityisesti Ehean kanssa olen saanut heiltä valtavasti tukea ja kannustusta ja olen siitä erittäin kiitollinen. Ympärilläni on myös joukko muita osaavia yrittäjiä, joilta saan tukea ja jotka auttavat Eheaa eteenpäin. Tunne siitä, että en ole yksin kantaa eteenpäin. Onnekas olen!

Minulle oli heti alusta alkaen selvää, että haluan viedä Eheaa ulkomaille ja mm. Japaniin. Niiden suunnitelmien parissa työskentelen nyt ja se on aika jännittävää. Yrittäjänä haluan vahvistaa erityisesti itsetuntoani – yrittäjäminääni. Tiedän, että omalla kohdallani tie on työläs, mutta uskon, että sen kautta kehityn muissakin yrittäjältä vaadittavissa asioissa.

Olen löytänyt tasapainon oman mielen työstämisen kautta. Viimeisen kolmen vuoden aikana olen käynyt säännöllisesti psykoterapiassa, se on auttanut minua kehittymään ihmisenä valtavasti. Pidän uimisesta ja harrastan joogaa. Molemmat lajit tekevät hyvää mielelleni. Meidän kolmen kopla (=perhe) pitää myös huolen siitä, että arjessa on muutakin kuin työ.

Tiina Roos, Ehea Living
Vaasan sekä Seinäjoen Yrittäjänaisten jäsen

👉Lue koko tarina – linkki biossa – valitse Blogit
#yrittäjänaiset #yhdessäolemmeenemmän #yrittäjänaisentarina
...

Yrittäjän hyvinvointi jää usein arjen kiireissä taka-alalle. Se on kuitenkin tärkeä osa yrityksen menestyvää liiketoimintaa. Usein on niin, että jos yrittäjä voi huonosti koko yritys voi huonosti. Muista olla hyvä ystävä myös itsellesi❤️

Suomen Yrittäjänaiset järjestää 24.5. seminaarin Helsingissä, joka käsittelee juurikin yrittäjän hyvinvointia. Seuraa Yrittäjänaisten tapahtumakalenteria ja ilmoittaudu mukaan. Hyvää ystävänpäivää!

#yrittäjänaiset #yhdessäolemmeenemmän #ystävänpäivä
...

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

👉Asiakkaiden joukosta on tupsahtanut ihania ihmisiä omaan elämään

Aloitin yrittäjyyteni keväällä 2018 osa-aikaisena kevytyrittäjänä. Valokuvaus on ollut lähes koko elämäni tärkeä harrastus. Aloitin kuvaamalla koiria matkakuluja vastaan, jonka jälkeen siirryin henkilökuvaukseen. Oman esikoiseni synnyttyä syttyi myös valtava palo vastasyntyneiden ikuistamiseen. Syksystä 2022 lähtien olen toiminut päätoimisena yrittäjänä ja erikoistunut vauvakuvaamiseen. Tänä vuonna tarjoan osaamistani myös kouluttamisen muodossa muille kuvaajakollegoille niin yksilömentorointien, kuin ryhmäworkshoppien muodossa.

Yrittämisessä parasta on se, kun saa tehdä juuri sitä mille oma sydän sykkii. Työstä on tullut valtava voimavara ja asiakkaiden joukosta on tupsahtanut ihania ihmisiä omaan elämään. Vapaus työaikojen suhteen on myös iso etu, jotta saan toteuttaa omaa äitiyttäni omalla tavallani, olemalla paljon lasten ja perheen kanssa.

Haasteellisena koen yksinäisyyden ja epävarmuuden tunteiden sietämisen.

Tukea saan omalta perheeltäni, aviomieheltäni ja ystäviltä. Myös jonkin verran muilta kuvaajilta ja yrittäjiltä.

Haluan kehittyä, oppia uutta ja olla parempi versio itsestäni. Yrittäjänä haluan uskaltautua tukeutumaan myös muihin yrittäjiin ja luoda laajemmin verkostoa.

Tasapainoa elämääni tuo perheen kanssa vietetty aika ja ystävät. Harrastan kuntosalilla käyntiä ja kuuntelen paljon musiikkia.

Yrittäjyydestä haaveileville naisille sanoisin, että vaikeinta on rohkaistua aloittamaan. Meissä jokaisessa on potentiaalia ihan niin paljon, kuin me itse haluamme nähdä. Epäonnistuminen on kurjaa, mutta se vie aina eteenpäin. Kun uskot itseesi ja omaan juttuusi, niin muutkin uskovat.

Olen Keski-Suomen Yrittäjänaisten jäsen, sillä halusin löytää muita yrittäjiä ympärilleni ja jakaa tätä matkaa yhdessä heidän kanssaan.

Iina Pannula, Ilo Visuals
Keski-Suomen Yrittäjänaisten jäsen

#yrittäjänaiset #yhdessäolemmeenemmän #yrittäjänaisentarina
...

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

👉Yrittäminen ei sovi hätähousuille – pikavoittoja on luvassa harvoin

Ryhdyin yrittäjäksi kesäkuussa 2016. Olin toiminut vuosituhannen vaihteen tienoilla useita vuosia freelance-kääntäjänä, joten minulla oli kokemusta itseni työllistämisestä ja olin kaivannut yrittäjän vapautta jo pitkään palkkatöihin paluuni jälkeen. Olen yrittäjän tytär ja nyt jo edesmenneen isäni kautta nähnyt ja kokenut myös monet yrittäjyyden huonoista puolista, mutta silti minua ei pelottanut yhtään. Pikemminkin ihmettelin, kun ystävät ja tuttavat toitottivat, miten rohkea olin yrittäjäksi ryhtyessäni. Minusta se ei vaatinut mitään erityistä rohkeutta.

Minulla on paljon yrittäjäystäviä, joihin olen tutustunut yhdistystoiminnassa ja epävirallisissa verkostoissa. Olin pari vuotta Helsingin Yrittäjänaisten hallituksessa, ja sen jälkeenkin olen käynyt kohtalaisen ahkerasti yhdistyksen tapahtumissa. Lisäksi toimin aktiivisesti Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksessä. Verkostot ovat etenkin yksinyrittäjän suola ja sokeri. Yrittäjä ymmärtää yrittäjää, kontaktit ovat kullanarvoisia ja vertaistuki virkistää ja viihdyttää. Myös perheeni ja ystäväni tukevat minua. Olen onnekas!

Yrittämisessä parasta on mielen vapaus. Minusta on ihan parasta, että saan itse päättää, milloin teen töitä ja milloin lomailen tai mihin aikaan ja missä teen töitä. Ei enää ikinä pakollista myyntikokousta maanantaiaamuna kello kahdeksan! Toki tämä tarkoittaa, että teen töitä välillä ihan älyttömän paljon – liikaakin –, koska a) innostun tai b) en osaa sanoa ei, kun asiakas töitä tarjoaa. Pidän myös siitä, että saan rönsyillä mielin määrin.

Onnistumisen tunne liittyy vahvasti merkityksellisyyden tunteeseen. Kun saan asiakkailta spontaaneja kiitoksia, koen tekeväni tärkeää työtä. Olen huomannut, että onnistumisen tunnetta ruokkii myös pitkäjänteinen tekeminen satunnaisista takapakeista huolimatta. Kun jaksaa uskoa itseensä ja tekemiseensä, se kantaa lopulta hedelmää.

Annamari Typpö, Sananhaltija
Helsingin Yrittäjänaisten jäsen
Yrittäjänainen-lehden tuottaja-toimittaja

👉Lue koko tarina – linkki biossa – valitse Blogit
#yrittäjänaiset #yhdessäolemmeenemmän #yrittäjänaisentarina
...

👉Yrittäjänä maailmalla - Verkostoista voimaa
Sveitsiin asettuneen Pauliina Rasin supervoima ovat verkostot.

Pauliina Rasi perusti PR Communicationsin, kun hänen tyttärensä oli vajaat kaksivuotias. Geneven seutu on ollut kotipaikka vuodesta 2012, jolloin yksi Rasin puoliksi leikkimielinen tavoite toteutui. Sveitsiläistä miestä hän ei tosin tavannut, vaan suomalaisen, joka asui maassa ja jonka perässä oli mieluisaa muuttaa uuteen kulttuuriin.

Työt freelance-toimittajana Suomeen jatkuivat, kunnes Rasi siirtyi paikalliseen viestintätoimistoon palkolliseksi. ”Sveitsissä työpäivät ovat pitkiä, ja työ viestintätoimistossa on hektistä. Tykkäsin siitä. Opin paljon kielestä, työkulttuurista ja itse työstä. En kuitenkaan halunnut palata samaan äitiyslomani jälkeen.”
”Perustamani yritys ei ole enää sama. Nyt on menossa ehkä kolmas vaihe. Seuraava muutos odottaa jo ensi vuoden alkupuolella. Viidessä vuodessa on monta käännettä.”

Tätä nykyä Rasi palvelee asiakkaitaan eri puolille maailmaa. Reilu puolet PR Communicationsin asiakkaista on Sveitsissä, loput muualla Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Maantieteellinen hajonta suojaa Rasia myllerryksissä, kun valuuttakurssien muutokset eivät todennäköisesti osu kerralla kaikkiin. Sveitsin frangi on myös vahva ja vaatii siksi hereillä olemista. ”Paneehan nykykehitys miettimään koko palapeliä uudesta näkökulmasta.”

Yritystoiminta alkoi siitä, mikä oli Rasille luontaista ja helppoa, free-toimittajan töistä, jotka pian laajenivat paikallisten yritysten tilaamiin copywriterin töihin. ”Eivät pienet yrittäjät tarvinneet niinkään valmista sisällöntuotantantoa vaan ymmärrystä oman viestinnän kohdentamiseen, sen sisällön rakentamiseen ja läsnäoloon oikeissa kanavissa. Tätä nyt enimmäkseen teen, strategiapalveluja ja -sparrauksia.”

👉Lue koko tarina – linkki biossa – valitse Etusivu.

#yrittäjänaiset #yhdessäolemmeenemmän #verkostot
...

Lakoilla kaadetaan naisten yrityksiä

Poliittisten lakkojen vaikutus pienyrittäjiin on kohtuuton. Moni yrittäjä toipuu vieläkin koronan aiheuttamasta taloudellisesta iskusta. Tämän jälkeen on sekä korot että energian hinta syönyt yritysten kannattavuutta. Monen pienyrittäjän yritystoiminta ei enää kestä lakkojen aiheuttamia seurauksia.

Korona iski palvelusektoriin ja kotimarkkinoihin, jotka ovat naisvaltaisia. Nyt tulevat lakot vaikuttavat erityisen pahasti pienyrittäjiin ja naisvaltaisille palvelualoille, joissa katteet ovat usein matalia. Lakot saattavat olla se viimeinen isku, jota yritys ei enää kestä.

- Lentojen peruuntumisen vuoksi, monelta yritykseltä peruuntuu jopa viikon varaukset. Meillä on perheyrityksessä pitkä historia takana. Useita kriisejä on koettu ja iskuja otettu vastaan. Nyt nämä lakot aiheuttavat meille mittavia kustannuksia, kertoo LSJ Group Oy:n toimitusjohtaja Marjo Määttä.

- Olemme juuri toipuneet koronan ja energian hinnan nousun aiheuttamista vahingoista, taistelemme jatkuvasti työvoimapulan kanssa ja nyt päälle poliittinen lakko niin huonot uutiset yritysten kaatumisista eivät ainakaan vähene. Tuntuu, että yrittäjänä oleminen on nykyään jatkuvaa taistelua ja selviytymistä, Määttä huokaisee. Erityisesti olen huolissani pienistä palvelualan yrityksistä täällä pohjoisessa. Konkursseja on varmasti tulossa lisää. Kyllä asioista pitää pystyä neuvottelemaan.

Yrittäjänaiset muistuttaa, että kaikki uudet työpaikat ovat viime vuosina syntyneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Yritykset ovat yhteiskunnan talouden kasvun moottoreita. Nyt poliittisilla lakoilla aiheutetaan kohtuuttomia kustannuksia yrittäjille. Lakoilla heikennetään yrittäjien mahdollisuuksia työllistää ja investoida tulevaisuuteen. Nämä lakot kohdistuvat tahoihin, jotka taistelevat olemassaolostaan koko ajan. Pk-yritykset ja mikroyritykset ovat merkittävä tekijä työmarkkinoilla.

👉Lue koko tiedote – linkki biossa – valitse Etusivu

#yrittäjänaiset #yhdessäolemmeenemmän #pienyrittäjät #poliittinenlakko
...

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

👉Yrittäjyys ei ollut tietoinen valinta – elämä vei👈

Olen toiminut yrittäjänä yli 20 vuotta. Olen yrittäjäsuvun kasvatti, molemmat vanhempani ovat yrittäjiä ja perheeni autoyhtymä on veljen käsissä. Yrittäjyys ei ollut tietoinen valinta, vaan elämä vei. Sitä ennen työskentelin sairaanhoitajana Kuusamon kaupungilla ja yksityisellä sektorilla. Kuusamossa matkailua kehitettiin 2000-luvun alussa voimakkaasti kansainväliseen suuntaan, ja halusimme olla mukana kehityksessä. Päivät sairaanhoitajan työssä, pienet lapset ja illat sekä viikonloput matkailuyrityksessä eivät toimineet. Jostakin oli luovuttava ja luovuin vakinaisesta virasta. Tilalle olen saanut uskottoman tilaisuuden kehittää Kuusamon alueen matkailua sekä omaa yritystämme.

Tärkein tukijani on oma perhe ja arkea helpottaa, kun olemme kaikki samassa yrityksessä töissä. Kolme tytärtämme ovat omistajina liiketoiminnoissa ja vastaavat koko ravintolatoiminnasta sekä henkilöstöhallinnosta. Mieheni rakentaa ja vastaa kiinteistöhuollosta. Kaikki perheenjäsenet tuntevat toistensa työt ja pystyvät tukemaan. Yrittäjäjärjestöt ja niiden verkostot ovat myös tärkeä tuki ja ystävät auttavat jaksamaan arjessa.

Yrittämisessä parasta ovat erilaiset verkostot ja ihmiset. Onnistuminen tulee tyytyväisistä asiakkaista sekä henkilökunnasta. Voimaa antaa yhteistyöverkostot Rukalla, täällä ei kaveria jätetä ja suosittelemme toistemme palveluita.

Haasteena ravintola-alalla on osaavan henkilöstön saaminen. Myös liian rankka byrokratia vie aikaa ja syö voimia. Oman ajan järjestäminen on välillä hankalaa.

Pidämme yrityksemme hyvässä kunnossa ja haluamme kasvaa maltillisesti. Tyttäremme ottavat koko ajan enemmän vastuuta ja näin ollen näyttää, että perheyrityksemme tarina jatkuu kohti 50-vuotisjuhlavuotta. Yrittäjänä haluan kehittyä hallitustyöskentelyssä, toimin yritystemme toimitusjohtajana sekä hallituksen jäsenenä. Olen nähnyt paljon urallani, ja haluan olla tulevaisuudessa tukemassa nuoria yrittäjiä esim. mentorina.

Marjo Määttä, LSJ Group Oy
Kuusamon Yrittäjänaisten varapuheenjohtaja

👉Lue koko tarina – linkki biossa – valitse Blogit
#yrittäjänaiset #yhdessäolemmeenemmän #yrittäjänaisentarina
...

👉MITÄ OLET OPPINUT TUOTTEISTAMISESTA?
”Äitejä pitää lähestyä kannustavasti”

▪️ Miten ja miksi Nordic Fit Mama syntyi?
Sain kaksi lasta pienellä ikäerolla, ja kun aloitin treenaamisen synnytysten jälkeen, tein kaikki mahdolliset virheet ja pahensin tietämättäni raskauden aiheuttamaa vatsalihasten erkaumaa. Aloin perehtyä äitiysliikuntaan ja mietin, miksei näistä asioista puhuta, vaikka asialla on kansanterveydellistäkin merkitystä. Erkauma aiheuttaa esimerkiksi selkävaivoja, jotka ovat yleinen työkyvyttömyyden syy.

▪️ Olit ensimmäisiä verkkovalmennuspakettien tarjoajia. Mistä idea tuli?
Erkaumasta ei kymmenen vuotta sitten vielä puhuttu. Kirjoitin aiheesta kesällä 2015 artikkelin, joka julkaistiin ePressi-palvelun kautta Turun Sanomissa ja MTV:n Lifestyle-sivustolla. Minulla oli tuolloin fyysinen valmennusstudio Helsingissä, mutta kun äidit eri puolilta Suomea alkoivat ottaa meihin yhteyttä, aloin miettiä, miten voisimme auttaa myös heitä. Syntyi Kuntouta keskivartalo® -valmennus. Se on edelleen suosituin tuotteemme.

▪️ Miten hyödynsit tuotteistuksessa omia kokemuksiasi?
Olin itse kahden pienen lapsen äiti, joten tiesin, mihin rahkeet riittävät. Treenien pitää olla tosi lyhyitä ja helppoja, eikä mitään voi jättää äidin oman muistin varaan vaan päivittäiset muistutukset ovat tärkeitä.

Kiinnitämme huomiota myös puheen sävyyn. Äitejä pitää lähestyä kannustavasti, sillä elämäntilanne on hyvin herkkä. Emme halua luoda stressiä vaan korostaa, että olet hyvä ja riittävä sellaisena kuin olet ja kaikki mitä teet, on kotiin päin.

▪️ Mikä on tärkeintä hyvinvointipalveluiden tuotteistamisessa?
Kilpailu on kovaa, joten on tärkeää olla ajan hermolla ja miettiä, mikä on oma vahvuus ja erottumistekijä. Meillä on oma metodi, jota kehitämme jatkuvasti. Digipalveluissa kannattaa hyödyntää analytiikkaa ja testata, mikä toimii parhaiten. Pienyrittäjät ovat ketteriä, joten iteraatioprosessi voi olla tosi nopea.

Riina Laaksonen
Perusti Nordic Wellness Group Oy:n 2014 edistämään äitien hyvinvointia. Nordic Fit Mama on sen aputoiminimi. Nordic Fit Mama tarjoaa verkkovalmennuksia raskaana oleville ja synnyttäneille naisille.

#yrittäjänaiset #tuotteistaminen #yhdessäolemmeenemmän
...

👉MITÄ OLET OPPINUT TUOTTEISTAMISESTA?

”Asiakasta pitäisi miettiä enemmän”

▪️ Miten asianajaja tuotteistaa palvelunsa?
Asianajo- ja lakiasiaintoimistot käyttävät usein tuntilaskutusta. Se on aika huono mittari, mutta juristeille toimiva, joten harva rupeaa sitä haastamaan. Asiakkaan näkökulmasta tämä on kuitenkin ongelmallista. Ostopäätöstä on vaikea tehdä, jos ei tiedä, mitä palvelu lopulta tulee maksamaan. Yritysten on kuitenkin voitava budjetoida myös lakipalvelut.

Aloin miettiä, voisiko joitakin palveluja myydä kiinteällä hinnalla. Käytin ulkopuolisen palveluntarjoajan apua ja työstimme asiaa työpajoissa. Kehittelimme erilaisia rajattuja toimeksiantoja, joissa tämä toimii. Loimme esimerkiksi Access Finland -palvelun ulkomaalaisille yrityksille, jotka haluavat investoida Suomeen. LakiDay-palvelussa taas pannaan yrityksen tärkeimmät lakiasiat kuntoon päivässä.

▪️ Millaisia mahdollisuuksia näet tulevaisuudessa?
Olen miettinyt esimerkiksi tekoälyn vaikutuksia. Asiat, joissa ei tarvita ihmisen luovuutta, voidaan ratkaista tehokkaammin tekoälyn avulla. Se näkyy varmasti lakipalvelujen tarjoomassa, ja hinnatkin muuttuvat.

Ylipäätään asiakasta pitäisi miettiä enemmän. On meidän palveluntarjoajienkin etu, että asiakasta informoidaan etukäteen kaikista mahdollisista asioista. Tuotteistaminen helpottaa tällaista tilannetta, kun molemmat tietävät, mitä palvelu maksaa. Ostopäätös syntyy nopeammin.

▪️ Mikä on tärkeintä lakiasiainpalveluiden tuotteistamisessa?
Lakiasiat ovat abstrakteja palveluita, joten on tärkeää paketoida tarjonta ymmärrettävään muotoon. Silloin asiakkaallekin tulee olo, että hän tietää etukäteen, mitä hän saa. Ei lakipalvelustakaan pidä tehdä liian mystistä ja hienoa ja piiloutua jargonin taakse. Olen saanut kiitosta siitä, että olen ihmisläheinen ja selkokielinen, puhun tavallisen ihmisen äänellä. Se rakentaa luottamusta.

Reeta Niemisvirta
Youristia Asianajotoimisto Oy on perustettu vuonna 2020. Youristia on erikoistunut yritysjuridiikkaan ja palvelee muun muassa yritysjärjestelyihin, sopimuksiin sekä yhtiö- ja työoikeuteen liittyvissä kysymyksissä.

#yrittäjänaiset #tuotteistaminen #yhdessäolemmeenemmän
...

👉MITÄ OLET OPPINUT TUOTTEISTAMISESTA?

▪️ Millaisia lääkkeitä Somefarmaseutti tarjoaa?
Autan apteekkeja mukautumaan tulevaisuuden muutoksiin. Somefarmaseutti syntyi halusta uudistaa perinteistä alaa. Nuoret odottavat työelämältä erilaisia asioita kuin vanhemmat sukupolvet. Johtaminen onkin minulle rakas teema. Haluan auttaa ihmisiä viihtymään töissä. Nykyisin keskustellaan enemmän apteekkien roolista yhteiskunnassa. Some on moderni tapa tuoda esiin sitä tietoa ja osaamista, jota apteekeissa paljon on.

▪️ Olet tuotteistanut palvelusi selkeiksi paketeiksi. Mitä hyötyä siitä on ollut?
Se tuo itselle selkeyttä myyntiin ja markkinointiin ja helpottaa ostamista. Esimerkiksi Uuden apteekkarin ensiapu™ kertoo jo nimessä, kenelle se on suunnattu. Asiakkaat ovat kiittäneet tätä. Kauppojen tekeminen nopeutuu myös sen ansiosta, että tuotteistetulle paketille on heti myös hinta tiedossa.

▪️ Millaisiin haasteisiin olet tuotteistusprojekteissa törmännyt?
Jos haluaisi vain päästä helpolla, niin eihän tätä tekisi. Tämä vaatii aikaa ja herkkyyttä kuunnella, mitä asiakas tarvitsee. Tuotteistaminen on elävä prosessi, johon kuuluu testaamista ja kokeilua. Olen koettanut opetella sellaista ajattelumallia, että tuotteen ei tarvitse olla heti valmis ja täydellinen, kun sen laittaa liikkeelle. Keskeneräisyyskin on ok.

▪️ Oletko käyttänyt tuotteistuksessa ulkopuolista apua?
Minulla on kaksi mentoria, ja sen lisäksi olen ostanut tuotteistusapua asiantuntijalta. On hyvä saada jeesiä ja uutta vinkkeliä oman alan ulkopuolelta. Toinen näkee asiat aina eri tavalla ja tuo mukaan tiettyä ennakkoluulottomuutta. Se auttaa vaihtamaan näkökulmaa.

Johanna Hakamäki
Perusti Suomen Apteekkimarkkinointi Oy:n vuonna 2021. Somefarmaseutti on yrityksen markkinointinimi. Somefarmaseutti tarjoaa apteekeille muun muassa asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin ja johtamisen valmennusta ja konsultoi uusia apteekkareita.
#yrittäjänaiset #tuotteistaminen #yhdessäolemmeenemmän
...

👉Pannaanko pakettiin?

Tuotteistaminen on palveluiden paketoimista selkeiksi kokonaisuuksiksi. Se tehostaa myyntiä ja parantaa kannattavuutta.

Tuotteistaminen käy nykyisessä nopeatahtisessa maailmassa yhä tärkeämmäksi, sillä hyvään palveluun tottuneet ihmiset ovat laiskoja ja kärsimättömiä. ”Nykyihminen rakastaa helppoa ja vaivatonta ostamista”, tiivistää oululainen markkinointiyrittäjä Miia Kiiskinen. Siksi ostamisesta onkin tehtävä mahdollisimman nopeaa, sujuvaa ja houkuttelevaa. Ja siihen tarvitaan tuotteistamista.

Tuotteistaminen tarkoittaa palvelun tai osaamisen paketoimista helposti ymmärrettäväksi ja ostettavaksi kokonaisuudeksi. Tuotteistamisen asiantuntija Riikka Nurmi Nosteelta havainnollistaa tuotteistamisen merkitystä vertaamalla konkreettisia tuotteita aineettomiin palveluihin. ”Perinteistä tuotetta voi koskettaa. Siitä näkee heti, mitä se pitää sisällään, ja usein sitä pääsee vähän kokeilemaankin. Palvelu on kompleksisempi juttu. Siksi sen myyminenkin on erilaista”, Nurmi sanoo.

Palvelun erottaa konkreettisesta tuotteesta Nurmen mukaan myös se, että asiakas osallistuu aina jollakin tavalla palvelun tuottamiseen. Niinpä palvelu on aina vähän erilainen asiakkaasta riippuen. Tuotteistamalla palvelu vakioidaan niin, ettei sitä tarvitse joka kerta räätälöidä erikseen, vaan se monistuu, jolloin sen tuottamisesta tulee kannattavampaa. ”Tämä järkevöittää ja helpottaa arjen tekemistä”, Nurmi sanoo.

Tuotteistamisesta hyötyvät siis sekä ostaja että myyjä. Asiakas ymmärtää heti, mitä hän saa, mitä hyötyä siitä hänelle on ja miksi hänen kannattaa ostaa juuri sinulta.

👉Lue koko juttu, linkki biossa, valitse - Etusivu.

#yrittäjänaiset #tuotteistaminen #yhdessäolemmeenemmän
...

👉Mikä on meidän tuotteemme?

Tuotteistamisen perusidea on pyrkimys siihen, että vahvistetaan suunnitelmallisesti asiakkaan tietämystä siitä, mitä hän on ostamassa. Konkreettisella tuotteella on aina etulyöntiasema, sillä sitä voidaan tarkastella eri aistein. Palvelujen tuotteistaminen onkin siksi erityisen tärkeää, jotta näkymättömästä saadaan näkyvää, helposti ymmärrettävää ja ostettavaa.

Suomen Yrittäjänaisten jäsenyys on meidän ydintuotteemme, jota myymme. Sääntömme, uusi strategiamme ja vahva arvopohjamme muodostavat tuotteemme ytimen, jonka mukaisesti ohjaamme resurssejamme siihen, mitä arvoa jäsen saa jäsenmaksuaan vastaan. Tänä vuonna mekin osaltamme kehitämme ja kiteytämme omaa tuotettamme ja viestintäämme.

Tekemisen keskiössä on yrittäjänaisten edunvalvonta ja vahva yhteisöllisyys, jossa tarjolla on tietoa ja tukea. Tavoitteemme on olla yrittäjänaisten halutuin ja vaikuttavin yhteisö. Se tulee myös paketoida entistä helpommin ostettavaan ja houkuttelevaan muotoon. Jäsenkokemus itsessään muodostuu sitten hyvin pitkälle paikallisyhdistyksissämme. Yhdessä samaan suuntaan tekemällä saadaan varmasti tuloksia aikaan pito- ja vetovoimaa lisäten.

Kyselin vinkkejä tuotteistamiseen myös tekoälyltä, pienyrittäjän tehokkaimmalta assarilta. Lopuksi sain vielä seuraavaan vastauksen: ”Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai tarvitset lisää apua tulevaisuudessa, älä epäröi kysyä. Onnea ja menestystä Suomen Yrittäjänaisille jäsenhankinnassa ja toiminnassanne!”.

Tätä samaa haluan toivottaa myös kaikille paikallisyhdistyksille: menestystä uuteen alkaneeseen kauteen, jäsenhankintaan ja jokaisen yksilön arjen eri tehtäviin. Hallituksemme ja henkilökuntamme ovat sinua varten, joten ollaan yhteyksissä!

Katja Rajala
puheenjohtaja
Suomen Yrittäjänaiset

#yrittäjänaiset #yhdessäolemmeenemmän
...