Kolme vinkkiä korville

Podcastien suosio on räjähtänyt käsiin. Annamari Typpö poimi kolme kiinnostavaa podcastia niille, jotka etsivät uutta kuunneltavaa

Uutispodcast
Ylen Uutispodcast on kiinnostavasti koottu ja juonnettu kokonaisuus, joka pureutuu jokaisessa jaksossa yhteen ajankohtaiseen teemaan kerrallaan. Kahdenkymmenen minuutin pituiset jaksot ovat juuri sopivan mittaisia, joten aiheet on helppo sisäistää. Podcastin toimittajat Reetta Rönkä ja Heikki Valkama haastattelevat lähetyksissä asiantuntijoita, kuten tutkijoita, Ylen omia erikoistoimittajia ja silloin tällöin myös ruohonjuuritason toimijoita. He analysoivat monipuolisesti ajankohtaisia ilmiöitä ja lisäävät ymmärrystä uutisten taustoista. Uutispodcast on asiajournalismia podcastin muotoon puettuna.
Mistä: Yle Areena

Psykopodiaa
Psykologi Nina Lyytisen emännöimä Psykopodiaa-podcast tarjoilee mielenkiintoisia aiheita ja vieraita psykologian ja hyvinvoinnin maailmasta. Podcast avaa kuulijoille psykologian ilmiöitä asiantuntevasti ja syvällisesti. Helposti lähestyttävät aiheet käsittelevät jokaiselle ihmiselle tuttuja tilanteita ja ilmiöitä, kuten työelämän odotuksia, prokrastinaatiota, yksinäisyyttä ja itsetuntoa. Podcast sopii kaikille, joita kiinnostaa työssä jaksaminen, hyvä johtaminen, oman hyvinvoinnin edistäminen sekä ylipäänsä ihmiset, ihmismieli ja ihmisen käyttäytyminen.
Mistä: Spotify, Supla, Podme

Mimmit sijoittaa
Mimmit sijoittaa -podcastissa keskustellaan urasta ja rahasta, sijoittamisesta, säästämisestä ja taloudesta sekä niitä liippaavista ajankohtaisista ilmiöistä ja ihmisistä. Talouden tuoreimmat aiheet tarjoilevaa podcastia luotsaavat Mimmit sijoittaa -yrityksen toimitusjohtaja Pia-Maria Nickström sekä myös Selvin päin -podcastista ja -kirjasta tuttu Hanna Tikander. Naiset keskustelevat rahasta ja taloudesta kiinnostavalla ja nuorekkaalla otteella. Mimmit sijoittaa valittiin Vuoden Business & Talous -podcastiksi Audioland Awards 2022 -tapahtumassa.
Mistä: Podimo, Spotify, Apple Podcasts, Acast, Supla.


Artikkeleita: