Lukuvinkkejä brändin rakentajalle

Helsingin Yrittäjänaisten jäsen ja Yrittäjänainen -lehden AD Kirsi Hamnell esittelee kolme kirjaa brändeistä.

Omakohtaisesti brändeistä

Hallitusammattilainen ja pitkän uran suurten kansainvälisten ja kotimaisten, ketjumaisesti johdettujen yritysten toimitusjohtajana tehnyt Marina Vahtola kirjoittaa kiinnostavasti omista kokemuksistaan brändien rakentajana. Intohimona brändit: kolme vuosikymmentä brändien parissa (Docendo 2020) esittelee käytännönläheisesti ja havainnollisesti menestyvän brändin keskeisiä tekijöitä. Kirjassa käydään läpi pääasiassa isojen yritysten onnistuneita brändinrakennus- ja jalkautusprosesseja, mutta esimerkit tarjoavat inspiraatiota myös pienemmille yrityksille. Hyvänä muistutuksena Vahtola korostaa, miten tärkeää on myös henkilöstön sitouttaminen yrityksen brändiin.

Terveisiä kulmahuoneeseen

Marco Mäkisen sekä Anja ja Tuomas Kahrin Brändi kulmahuoneeseen! (Sanoma Pro) on julkaistu jo vuonna 2010, mutta teos on edelleen ajankohtainen. Siinä korostetaan, että yrityksen johdon (toimitusjohtajan ja johtoryhmän) täytyy suhtautua vakavasti brändin rakentamiseen – se ei ole pelkästään markkinointiosaston tehtävä. Mukana on paljon elävän elämän esimerkkejä yritysmaailmasta. Kirjan ydinviestin voisi tiivistää sanoihin ”brändi on aina totta”. Kulmahuoneen tehtävänä puolestaan on luoda tavoitemielikuva ja jalkauttaa se niin, että yrityksen brändi muuttuu sellaiseksi, millainen yritys haluaa olla.

Käytännönläheinen työkirja

Markkinointialan yrittäjänä toimivan Pekka Ruokolaisen Brändikäsikirja: näin teet yritysbrändistä vetovoimaisen! (Kauppakamari 2020) tutustuttaa lukijansa brändin käsitteeseen ja esittelee yksinkertaisen, kokonaisvaltaisen ja helpon mallin brändin kirkastamiseen. Mukana on runsaasti yritysesimerkkejä sekä tehtäviä, jotka opastavat yrittäjää omassa brändityössään. Selkeän ja visuaalisesti viihdyttävän Brändikäsikirjan avulla pienyrittäjänkin on helppo lähteä rakentamaan tai kirkastamaan oman yrityksensä brändiä.

Artikkeli on Yrittäjänainen -lehdestä. Lue koko lehti tästä


Artikkeleita: