Olen yksinyrittäjä, mutta en silti ole yksin

❤Yrittäjänaisen tarina❤

Aloitin yritystoiminnan vuoden 2020 lopussa. Olen tehnyt yrittäjämäisesti töitä jo viitisen vuotta. Päädyin viimein ottamaan lopullisen askeleen osittain johtuen koronan vähentämistä töistä, osin mainostoimistotyöni kautta, joka antoi minulle itseluottamuksen lähteä omilleni. Töitä on riittänyt.

Onnistumisen tunne tulee siitä, kun saa auttaa. Haluan auttaa muita, etenkin paikallisia ja pieniä yrittäjiä. Voin tuoda osaamisellani jollekin toiselle jotain, josta hän hyötyy. Vapautan heidät tekemään sitä, missä he ovat parhaita.

Pidän majaa lahtelaisessa Dooroomissa, joka on paitsi fyysinen tila myös coworking-yhteisö. Olen yksinyrittäjä, mutta en silti ole yksin. Doonarit ovat paitsi fyysisiä työkavereita, myös asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, kun omaan projektiin tarvitaan lisäkäsiä. Välillä apu on pelkkää ajatusten heittelyä ja sparrailua. Joskus omalle pöydälle tulee projekti, joka vaatii esim. graafista osaamista ja tuki on konkreettista. Henkinen paine helpottaa, kun asioista saa puhua henkilön kanssa, joka tietää mistä puhutaan. Viestintä alana vaatii jatkuvaa opiskelua, etenkin sosiaalisen median puolella.

Kuulun lisäksi useaan eri yhdistykseen, kuten Lahden Yrittäjiin, Lahden Seudun Yrittäjänaisiin ja Mothers In Businessiin, joista saan tukea sekä henkisesti että konkreettisesti. Suurimpana kaikesta täytyy kuitenkin kiittää omaa yrittäjämiestäni, joka uskoo minuun yleensä enemmän kuin minä itse. Olen onnellisessa asemassa, kun ympärilläni on paljon paitsi työhön liitännäisiä tahoja, myös tukevia läheisiä ja ystäviä.

Olen opetellut sanomaan ei, vaikka helppoa se ei ole. Olen luvannut itselleni pitää työmäärän järkevänä ja päiviin mahtuvan muutakin kuin työntekoa. Työ on työtä. Työpäivän jälkeen suljen koneen ja keskityn kotiin, perheeseen, ystäviin ja liikuntaan. Vaikka päällä olisi millainen tilanne, thainyrkkeilytreeneissä pystyn tyhjentämään pääni. Treenien jälkeen vielä saunaan ja kotiin miehen kainaloon!

Yrittäjyydestä haaveileville naisille sanoisin, että uskalla. Aloita kevyesti ja kokeile. Ole avoin ja epäitsekäs, hyvä sana kantaa pitkälle. Älä tee asioita väkisin, etsi motivaatio itsestäsi.

Ruusa Aalto
Ruusantai, viestintää ja tapahtumia
@ruusantai
Lahden Seudun Yrittäjänaisten jäsen


Blogissa: