Tarvitsen innostus-rokotteen


❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

Aloitin yritystoiminnan heinäkuussa 2004. Olin ollut kuvaamossa töissä 15 vuotta ja omistajapariskunta oli jäämässä eläkkeelle. Minulla ei todellakaan ollut aikomusta perustaa yritystä, mutta päätimme mieheni kanssa, että jospa kuitenkin. Hulluja oltiin. Samana vuonna, kun aloitin yritystoiminnan, jouduin luopumaan oikeasta jalastani (amputaatio) ja olin vuoden päivät sairaslomalla. Mieheni lähti opiskelemaan valokuvausta, minä hoitelin tarjoukset sairaalan sängystä käsin, ja onneksi meillä oli tuolloin työntekijä, joka hoiti liikettä.

Parasta yrittämisessä ja tässä työssä ovat asiakkaat. Onnistumisen voima ja tunne tulee asiakkaan hyvästä palautteesta ja siitä että asiakas palaa uudestaan liikkeeseemme. Tyytyväinen asiakas on kaiken a ja o. Minulla on aina aikaa asiakkaalle. Parasta on myös se, että on mahdollisuus itse päättää työstään. Yrittämisen vapaus.

Pienyrittäjiä ei arvosteta nykyisessä yhteiskunnassa. Pitäisikö meidänkin mennä lakkoon, jotta saisimme itsemme näkyviksi. Jos yrittäjänä on mahdollista valita työaikansa tai lomansa ei minulla ole ollut kunnon lomaa vuosiin. Ei ole varaa palkata työntekijää. Jos olen lomalla tai sairaana liike on kiinni.

Nykyisin kun on hyvät kännykät, joilla kuvata, ei enää tarvita ammattilaisia ja kilpailu on kovaa. Välitimme ennen koronaa paljon viisumeja Venäjälle, mutta koronan ja sodan myötä se loppui kokonaan. Se oli kova isku liiketoiminnalle.

Joskus tuntuu, että olisi vaikka mitä, mitä haluaisi tehdä ja uudistaa, mutta aina ei jaksa. Kilpailu on kuitenkin kovaa ja siinä tulisi erottua. Tarvitsen innostus-rokotteen. Vaikka on ollut tuulista ja haastavaa, päivääkään en vaihtaisi pois. Asiakkaat ovat ne, joiden takia tätä jaksaa tehdä

Tasapainoa elämään tuo perhe. Lapset ovat jo maailmalla ja mieheni kanssa elellään kahdestaan. Pari vuotta sitten saimme valmiiksi mökkimme, joka oli haaveemme. Sinne pääseminen on kuin rahaa pankkiin laittaisi. Ystävät ovat❤️

Yrittäjyys on ehdottomasti yrittämisen arvoista. Joskus tuntuu, että kaikille olisi hyvä olla hetken yrittäjänä niin oppisivat palvelemaan ja ymmärtämään mitä kaikkea pitää oppia huomioimaan. Ja toivottavasti kaikki naiset löytäisivät sellaisen toimialan, jossa voi saada menestystä. Tarvitsemme tähän maahan vahvoja naisia!

Kuuluun Kuusamon Yrittäjänaisiin. Se antaa sellaista voiman tunnetta, että sinulla on rinnalla kulkija. Tuli sitten hankalia tai hyviä hetkiä sinulla on ”työkavereita” joille voit puhua asioista. Et koskaan ole yksin. Yhdessä olemme enemmän!  Olen myös toiminut kuusi vuotta Kuusamon Yrittäjänaisten hallituksessa ja vuoden varapuheenjohtajana.

Sanna Takkula
Kuusamon kuva
Kuusamon Yrittäjänaisten jäsen

Kuusamon Kuva on valokuvaamo ja lisäksi myymme sisustustuotteita. Kuvaamme enimmäkseen paikallisia ihmisiä, tapahtumia yms. Sisustusjutut otettiin mukaan noin 7 vuotta sitten kun huomattiin, että tarvitaan jotain piristystä.


Blogissa: