Yrittäminen on vuoristorataa, jossa ei tule tylsää

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

Aloitin toiminimellä yrittämisen vuonna 2005, sillä halusin myydä tekemiäni pipoja, jotka eivät mahtuneet enää kaappeihin. Minulla oli siis paha neuloosi ja halusin neuloa niin paljon kuin mahdollista ja ostaa paljon lankoja. Opiskelujen jälkeen perustimme ohjelmistoyrityksen opiskelukavereideni kanssa ja myöhemmin perustin vielä nykyiset omat osakeyhtiöni Farm Escapen ja Digibisneksen. Yritysten kautta toteutan itseäni mutta autan myös muita toteuttamaan itseään ja saamaan lisätuloja.

Parasta yrittämisessä on, että periaatteessa kaikki on mahdollista, jos vain löytää oikeat keinot ja kontaktit. Yrittäjyys tuo vapautta. Onnistumisen tunne on suurempi, kun välillä myös epäonnistuu. Yrittäminen on vuoristorataa, jossa ei tule tylsää.

Tukea yrittäjyyteen saan perheeltäni, joka on tiiviisti mukana pakopelifarmin arjessa. Vertaistukea saan muilta yrittäjiltä, joihin olen tutustunut erilaisissa verkostoissa ja hankkeissa. Hankkeista olen saanut hyvää konsulttiapua yritysten kehittämiseen.

Haasteellisena koen ajankäytön hallinnan sekä priorisoinnin, sillä pienessä yrityksessä ei ole varaa tehdä vääriä asioita. Monesti olisi kiva tehdä jotain muuta, kuin mitä oikeasti täytyisi tehdä, jotta yritys pääsee eteenpäin.

Toivon yritysteni kansainvälistyvän ja saavani kasaan tiimin, joka pyörittää yrityksiäni myös ilman minua.

Tasapainoa elämään tuo maanläheinen arkeni perheeni kanssa pikkufarmillamme. Eläimet, puutarha ja pihapiiri vaativat huolenpitoa joka päivä ja se on sopivaa fyysistä puuhastelua tietokoneella olemisen vastapainoksi. Harrastan polkujuoksua ja retkeilyä sekä omavaraistelua, eli kasvatan mahdollisimman paljon ruoastamme itse.

Kaikkia yrittäjyyttä harkitsevia suosittelen keräämään puskuria ennen yrittäjyyden aloittamista tai vaihtoehtoisesti aloittamaan yrittäjyyden ensin sivutoimisesti, jos mahdollista. Kannattaa miettiä, mitä sitten, jos epäonnistuu? Olisiko se niin paha, vai olisiko se vain yksi elämänkokemus? Epäonnistumiset opettavat ja niistä jatketaan eteenpäin kokeneempina sekä yhtä elämänkokemusta rikkaampina. Mieti myös, entä jos onnistut? Millaista muutosta se tarkoittaisi elämällesi?

Olen Meri-Lapin Yrittäjänaisten jäsen, sillä haluan verkostoitua muiden yrittäjänaisten kanssa sekä osallistua koulutuksiin ja tapahtumiin.

Liisa Koivisto
farmescape.fi
@farmescapetornio
@liisakoivisto
Meri-Lapin Yrittäjänaisten jäsen

Yritykseni ovat Farm Escape ja Digibisnes. Farm Escape järjestää farmillani Torniossa eläinpakopelejä, jossa pelaajat vapauttavat pieniä söpöjä eläimiä kuten pupuja, ankkoja ja kanoja mukaan peliin. Koulutamme myös muita aloittamaan pakopeliliiketoiminnan. Digibisnes tarjoaa digiassaripalveluja sekä digikoulutuksia. Meiltä saa myös kotona pelattavia murhamysteereitä sekä  sulkakorvakoruja.


Blogissa: