Vaihdoimme lennosta vanhempainvapaalla olevaa vanhempaa

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

Aloitin sivutoimisena yrittäjänä 2019. Olin töissä autokaupassa sihteerinä, mutta aikaisemmasta työharjoittelusta oli palo kirjanpidon tekemiseen. Työkaverini kertoi tilitoimistoyrittäjästä, joka etsi alihankkijaa. Niinpä aloitin kirjanpitotyöt toiminimellä alihankkijana.

Suhtaudun työhöni todella isolla innolla ja palolla, ja haluan aidosti auttaa muita yrittäjiä. Tukea saan puolisoltani, joka oli yrittäjänä. Hänen rakennusliikkeensä meni valitettavasti konkurssiin, joten laajensin yritystoimintani kokopäiväiseksi marraskuussa 2023. Mieheni hoitaa kahta pientä poikaamme kotona, joten vaihdoimme lennosta vanhempainvapaalla olevaa vanhempaa. Myös isäni, äitini sekä siskoni tukevat minua paljon.

Yrittämisessä parasta on ehdottomasti se, että on valta päättää, miten paljon teen töitä ja tässä työssä voin myös päättää, missä teen töitä. Asiakkaani ovat mahtavia! Olen huomannut kokopäiväiseksi yrittäjäksi siirryttyäni, että myynti ja asiakkaiden ”klousaaminen” on ihan mahtavaa, vaikka aluksi ajattelin sen olevan haastavinta.

Haastavana koen sen, että yrittäjyys on loppupeleissä aika yksinäistä. Palkkatöissä ollessa on helppo kysyä työkaverilta, että kuinkas tämä menikään. Toki tässä sitä eniten oppii, kun tulee itse selvittää asiat alusta alkaen. Tietysti myös perheen ja yrittäjyyden yhdistäminen on ajoittain hankalaa.

Haluan kasvattaa yritystäni määrätietoisesti isoksi tilitoimistoksi. Yrittäjänä ehkä huomaamatta kehittyy koko ajan. Tarvittavaa tasapainoa elämääni tuo perheeni ja liikunta.

Yrittäjyydestä haaveilevalle naiselle sanoisin, että kun perustat yrityksen, ajattele isosti! Itse jäin turhaan moneksi vuodeksi sivutoimiseksi yrittäjäksi, koska ajattelin, että en pysty tai osaa kasvattaa yritystäni. Tämä tuntuu valitettavasti olevan aika yleistä. Rohkeasti vain yritys pystyyn ja yrittämään!

Olen Seinäjoen Yrittäjänaisten jäsen. Halusin vertaistukea ja tutustua muihin yrittäjänaisiin. Innostuin, kun näin kuinka paljon erilaisia tapahtumia Yrittäjänaiset järjestävät.

Essi Hietakangas
Tilineuvonta Hietakangas Oy
Seinäjoen Yrittäjänaisten jäsen

Tilineuvonta Hietakangas Oy. Kirjanpitoa ja tilinpäätöksiä sekä neuvontaa ja tilinpäätösanalyysejä.


Blogissa: