Dreams are my wings


❤Yrittäjänaisen tarina❤

Olen toiminut sivutoimisena yrittäjänä korubrändini LADY R:n parissa vuodesta 2009 alkaen päätyöni ohella. 30-vuotinen koulutusalan ura toisen palveluksessa päättyi vuoden 2021 lopussa, kun aloitin täysipäiväisenä yrittäjänä. Lähdin kohti tavoitettani kehittää suomalaista johtajuutta, yksi johtaja kerrallaan.

Olen koko ikäni toiminut ihmisten kehittämisen parissa. Kokemukseni vaativissa johtotehtävissä on osoittanut käytännössä, miten tärkeää johtajien kehittäminen on. Johtajan kehittymisellä on suora vaikutus laajaan ympärillä olevaan joukkoon. Johtajan kehittymisellä saadaan merkittäviä tuloksia myös työhyvinvoinnissa ja uupumuksen ehkäisyssä. Koin itse vakavan työuupumuksen ja se opetti paljon siitä, millaista tukea johtaja tarvitsee ja miten hän voi tukea henkilöstöään.

Yrittäjyyden aloittaminen ei ollut mikään sattumanvarainen uuden suunnan valinta. Johtajuuskehittäjänä toimiminen on looginen jatko kaikelle sille, mitä olen tehnyt tähän mennessä. Haluan toteuttaa sitä osaamista, missä olen parhaimmillani eli muiden innostaminen, kannustaminen ja oivalluttaminen.

Yrittämisessä parasta on samaan aikaan vapaus ja vastuu. En ole koskaan ollut tyyppi, joka odottaisi istuvansa valmiiseen pöytään. Olen aina palkkatyössäkin toiminut yrittäjämäisesti. Yrittäjyydessä toivon voivani korjata myös kovan työn hedelmät itse.

Tavoitteenani on olla yksi Suomen tunnetuimmista johtajuuskehittäjistä, haluttu kehittämisen kumppani. Aion olla avoin verkostoituja ja kasvattaa edelleen asiantuntijabrändiäni ja sen näkyvyyttä. Tarkoitus on tehdä kannattavaa liiketoimintaa, muttei oman hyvinvoinnin kustannuksella. Vakava työuupumuskokemus opetti, että koskaan ei ole paluuta enää siihen, ettei oman kehonsa viestejä ylikuormituksesta ota vakavasti. Toivon, että me kaikki asiantuntijat ja yrittäjät olisimme valmiita hyödyntämään myös muiden alojen asiantuntijoita omassa yritystoiminnassamme. Kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse!

Olen yhdessä tekijä, vaikka olenkin yksityisyrittäjä. Kuulun LMI Finlandin franchise-verkostoon, joten minulla on vahva tuki sekä maajohtajalta että LMI-kollegoiltani, jotka toimivat eri puolilla Suomea. Kuulun myös Vantaan ja Suomen Yrittäjänaisiin sekä Suomen Yrittäjiin ja minulla on laaja LinkedIn-verkosto, jonka kautta olen saanut runsaasti uusia näkökulmia ja jopa uusia ystäviä. Yrittäjänaisten jäsenenä haluan olla tukemassa sitä, että järjestö vie meille tärkeitä asioita eteenpäin yhteiskunnassa. Verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa on antoisaa. Suomen Yrittäjänaiset on järjestänyt hyviä verkkokoulutuksia ja tapahtumia. Toki toivon tätä kautta myös saavani näkyvyyttä omalle liiketoiminnalleni.

Onnistumisen tunne tulee rohkeudesta elää kuten opettaa, mennä kohti unelmia, muttei uhkarohkeasti. Oman osaamiseni tekstimuotoon kirjaaminen on auttanut minua ymmärtämään, että vaikka alkuun pelottaa, minulla on kaikki edellytykset menestyä!

Tasapainoa elämääni tuo maailman paras puoliso, sielunkumppanini. Tämän lisäksi ajatuksissani ovat päivittäin neljä lastani, kolme lastenlastani ja rakkaat vanhempani. Ystävät ovat korvaamaton aarre. Minulle luovuus on tapa elää ja hengittää. Käsillä tekeminen auttaa hahmottamaan ajatuksiani ja ratkomaan ongelmia. Fyysisestä kunnosta huolehdin kuntosalilla ja lenkkeilemällä Keravanjoen rannassa.

Yrittäjyydestä haaveilevalle naiselle sanoisin, että uskalla unelmoida, mutta tee pohjatyö hyvin ja realistisesti. Mieti, mitä erikoisosaamista juuri sinulla on. Miten tuo osaaminen muuntuu liiketoiminnaksi? Hae apua esim. meiltä valmennuksen ammattilaisilta tavoitteittesi ja ajatustesi kirkastamiseen. Älä jää yksin vaan verkostoidu! Kukaan ei rakenna siipiä selkääsi, se on tehtävä itse.

Maalasin kesällä farkkutakkini selkään siivet ja tekstin: Dreams are my wings. Nyt levitän ne siivet ja toivon, että tuuli siipieni alla kantaa minut kohti menestyvää liiketoimintaa.

Tiina Parikka
LMI johtajuuskehittäjä
Vantaan Yrittäjänaisten jäsen


Blogissa: