Ah, se vapaus ja ne haasteet

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

Päiväkodissa ehdotin ystävilleni leikkiä, jossa erivärisiä liidunjälkiä sekoitetaan keskenään ja tutkitaan sitten lopputuloksen sävyjä ja vivahteita. Ala-asteella hermostuin, kun luokkakaverini liimasi ryhmätyön kuvat ja tekstit jättikokoisen taustapahvin alareunaan, vinoon, miettimättä lainkaan asetelmaa ja marginaaleja. Pitihän sen nyt jokaisen ymmärtää, että esillepano oli se ryhmätyön tärkein asia! Värit, muodot ja asetelmat ovat aina olleet minulle tärkeitä – ja tänä päivänä olennaisin osa työtäni. Suunnittelen, piirrän, asettelen ja siistin. 

Kuvataidelukion jälkeen olin hukassa, mutta sattumalta löysin itseni artesaanikoulun infotilaisuudesta, jossa mainittiin graafisen suunnittelun koulutus. Palaset loksahtivat paikoilleen. Tätähän olin tehnyt ja ollut aina, ja nyt sille löytyikin nimi. 

Valmistuin graafiseksi muotoilijaksi vuonna 2001. Olen toiminut valokuvaajan assarina, painon graafikkona, viestintätoimiston ruuhkataittajana, mainostoimiston tuotanto AD:na, suunnitellut suuren konsernin henkilöstölehtiä, sanomalehden B2C-markkinoinnin suunnittelijana ja sijaistanut naistenlehden taittotiimissä. Mukaudun uusiin tilanteisiin helposti, minulla on ollut tapana vastata uusiin haasteisiin kyllä, ja vasta sen jälkeen ottaa selvää miten tekninen puoli hoituu. 

Toiminimiyrittäjäksi ryhdyin 2004. Välillä olen pistänyt yritykseni lepäämään, mutta loppujen lopuksi yrittäjyys on aina ollut minulle se luonnollisin elämäntapa. Ah, se vapaus ja ne haasteet. Minulle suurin haaste on aina ollut muistaa, ettei kaikkea tarvitse tehdä tai osata itse. 

Parasta työssäni on asiakkaan auttaminen visuaalista selkeyttä kohti. Viesti tai tuote näyttää projektin päätyttyä uudelta, mutta tuntuu silti asiakkaan omalta. Voimaa saan vaihtelevista työprojekteista ja siitä, että haastamalla itseni opin uusia asioita ja kehityn työssäni.

Tänä syksynä olen miettinyt, miten voin toiminimiyrittäjänä profiloitua hieman uudella tavalla. Minulla on laaja osaaminen, mutta haluan nyt erikoistua muutamaan eri palveluun, tiiviimmin kuin aikaisemmin.

Tukea yrittäjyyteen saan läheisiltä ja ystäviltä. Minulla ei tällä hetkellä juurikaan ole muita yrittäjiä tuttavapiirissä, joten Yrittäjänaisiin liittyminen tuo tärkeää tukea. 

Tasapainoa elämääni tuovat arki lasten kanssa, onnellinen parisuhde, luonnossa liikkuminen, kuntonyrkkeily, ystävien kanssa jutteleminen.

Yrittäjyydestä haaveileville naisille sanon, että jos toive yrittäjäksi ryhtymisestä tulee sydämestä, sitä kannatta kokeilla, aluksi vaikka osa-aikaisesti. 

Liityin Helsingin Yrittäjänaisten jäseneksi lokakuussa 2023. Odotan nyt innolla uusia tuulia ja tuttavuuksia. Toivon saavani voimaa ja inspiraatiota yrittäjänaisten tuomasta yhteisöllisyydestä, ja toivottavasti voin myös itse olla iloksi ja avuksi muille.

Jenny Haapimaa
Miss Visuals
Helsingin yrittäjänaisten jäsen

Miss Visuals tarjoaa visuaalisen viestinnän ja graafisen suunnittelun palveluita; yritysilmeet, kampanjakokonaisuudet ja julkaisujen taitto.


Blogissa: