Ei se ole niin vakavaa, kaikesta selviää

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

Lähdin toiseksi osakkaaksi ja hallituksen puheenjohtajaksi helsinkiläiseen viestintätoimistoon, koska halusin isosta korporaatiosta pieneen ja asiakaskunta ja kumppani kiinnostivat. Nostimme suomalaisen elokuvan tunnettuutta ja näkyvyyttä ja sitä kautta saimme ison joukon tunnettuja brändejä ja todella kiinnostavia yrityksiä asiakkaiksi ja kasvatimme yritystä kahden naisen viestintätoimistosta 10 henkilöön. Vakavan työuupumuksen ja irtisanoutumisen jälkeen perustin ensimmäisen oman viestintäalan yrityksen ja sillä tiellä olen edelleen. Olen perustanut useita yrityksiä ja toiminut erilaisissa rooleissa niin viestinnässä, sosiaalisen median suunnittelussa ja toteutuksessa – ja vaikka minusta ei koskaan pitänyt tulla esiintyjää, koulutin somen alkuaikoina eri puolilla Suomea. Minusta tuli digiajan matkasaarnaaja.

Tukea saan rakkaalta aviomieheltäni. Hän tasapainottaa seikkailijaa ja uskaltaa kyseenalaistaa. Tärkeitä ovat myös ystäväyrittäjät, rakkaat kilpailijat, esikuvat ja mentorit. Toki myös monipuoliset koulutukset, tapahtumat, matkat ja rakkaat asiakkaat. Ilahdun valtavasti, kun he haluavat ostaa juuri minulta. Koska ilman asiakkaita ei olisi FutureMarjaa.

Yrittämisessä parasta on oman elämän ja ajankäytön johtaminen. Vahva tunne siitä, että voin vaikuttaa omalta pikkiriikkiseltä osaltani tähän universumiin auttamalla muita ja elää merkityksellistä elämää. Yrittäjänä teen päätökset yksin, joten kannan vastuunkin yksin. Vuosien aikana olen oppinut luottamaan ensisijaisesti omaan intuitioon ja tiedän, että asiat järjestyvät.

Välillä tulee laimeita kausia, innostus häviää, eikä myynti tuota toivottuja tuloksia. Harvoin enää tässä vaiheessa tulee varsinaisesti yllätyksiä. Läppäri ja nainen -tyyppinen yrittäjä pärjää tässä maailmassa, kun on digitaalisesti edelläkävijä ja asiakasymmärrystä on tehty vuosien ajan.

Valmistun marraskuussa psyykkiseksi valmentajaksi ja aion auttaa yrittäjiä, johtajia ja asiantuntijoita vielä monen monta vuotta. Luokseni tulee eksyneitä yrittäjiä, jotka ovat hukassa, alanvaihtajia, jotka tarvitsevat tukea muutokseen sekä eläkeikää lähestyviä yrittäjiä, joilla olisi paljon annettavaa, mutta he eivät tiedä miten yrittäjänä voi toimia sivutoimisesti. Ammennan kaikesta kokemastani ja opinnoista ja pystyn auttamaan ihmistä kysymällä, kuuntelemalla ja muilla ratkaisukeskeisillä menetelmillä.

Yksi syy toimia yrittäjänä on vapaus. Haluan tehdä töitä etänä kotimaasta tai Suomesta – retkeilyautossa tai airbnb:ssa silloin kun siltä tuntuu. Harrastan opiskelua, lukemista, puutarhaa ja ystäviä ja vapaaehtoisjuttuja inspiroivien tyyppien kanssa.

Yrittäjyydestä haaveileville naisille sanoisin, että aina kannattaa yrittää. Kuuntele ensisijaisesti itseäsi tai hyvää tarkoittavaa lähipiiriä. Jotta voi menestyä yrittäjänä, täytyy kokeilla erilaisia asioita ja tuntea itsensä. Vasta sitten voi auttaa muita. Ei se ole niin vakavaa, kaikesta selviää, kuten neljä konkurssia tehnyt sarjayrittäjä Johannes Laine podcastissani Yrittäjän mielenmatka, juttelee. Tarvitaan rohkeutta ja tukea – täältä tulevaisuudesta niitä löytyy.

Olen jäsen Helsingin Yrittäjänaisten hallituksessa, sillä Suomessa saatikka globaalisti naisyrittäjyys ei ole vielä valmista. Tarvitaan naisten aseman puolesta puhujia ja ihmisiä, joilla on rohkeutta ja näkemystä muuttaa maailmaa paremmaksi. Haluan vaikuttaa siihen, että moderni, itsenäinen elämäntapa yrittäjänä nousee sille kuuluvaan arvostukseen!

Marja Nousiainen
FutureMarja
Helsingin Yrittäjänaisten hallituksen jäsen
www.marjanousiainen.com/blog/yrittajan-mielenmatka-podcast

Yritykseni FutureMarja tuottaa psyykkisen valmennuksen palveluita, digimarkkinoinnin strategioita ja tarjoaa henkilöbrändäyksen personal trainer- verkkopalveluita ja sparrausta. Mieleisintä on auttaa yrittäjiä “löytämään itsensä” ja sitä kautta elämänilon, rohkeuden ja tahtotilan toteuttaa visionsa.


Blogissa: