Jos sinulla on hyvä idea – Go for it!

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

Aloitin yrittäjyyden 1989. Opiskelin lukion jälkeen mallipukineiden valmistajaksi, tanssinopettajaksi ja modistiksi. Halusin päästä toteuttamaan itseäni molemmilla aloilla. Kävin yrittäjäkurssin ja puolentoista vuoden harkinnan jälkeen perustin oman yrityksen. Halusin myös viedä tanssia lähellä olevalle pienelle Punkalaitumen kunnalle, jossa ei ollut tanssiharrastusmahdollisuutta. Sukuni on lähtöisin suurimmaksi osaksi Punkalaitumelta, joten se oli tuttu ja rakas paikka.

Tukea olen saanut perheeltäni ja nyt jo aikuisilta tyttäriltäni sekä hyviltä ystäviltäni. Vertaistukea saan Sastamalan Yrittäjänaisista sekä Vammalan Yrittäjistä.

Yrittämisessä parasta on vapaus! Olen oman itseni pomo, minun ei tarvitse kysellä keneltäkään mitä saan tehdä ja miten toimia. Onnistumisen tunteita ja voimaa tulee tanssin puolella tanssioppilaista, onnistuneista tanssinäytöksistä, halauksesta, kiitoksesta… Kädentaitojen puolella onnistuneesta lopputuloksesta ja myydystä tuotteesta.

Toimeentulo on jatkuva haaste. Riittävätkö rahat kaikkiin maksuihin ja jääkö itselle mitään. Kilpailen jatkuvasti kansalaisopiston sekä seurojen ja järjestöjen kanssa oppilaista eli asiakkaista. En pysty tarjoamaan tanssinopetusta samoilla hinnoilla.

Minulla on yritystaivalta takana nyt 34 vuotta. Mitään suuria suunnitelmia ei ole. Joka vuosi yritän keksiä jotain uutta tanssin puolelta sekä kädentöissä. Haluan edelleen itse oppia kaikkea uutta ja osallistua erilaisiin koulutuksiin omilla aloillani sekä yrittäjänä.

Tasapainoa elämään tuo oma perhe, koiramme ja harrastaminen ja tietysti ystävät! Varsinkin keramiikkatyöt sekä kaikki käsillä näpertäminen tuovat mukavaa vastapainoa työlleni.

Yrittäjyydestä haaveileville naisille sanoisin, että, jos sinulla on hyvä idea, joka varmasti toimii ja saat siitä kunnolla toimeentulon niin – Go for it!  Muussa tapauksessa toisen palveluksessa olo on turvallisempaa ja varmempaa, saat palkkaa, sinulla on lomaa, voit olla sairaus- ja äitiyslomalla, ei tarvitse miettiä kuinka yrityksen käy.

Olen Sastamalan Yrittäjänaisten jäsen, koska halusin yksinyrittäjänä vertaistukea ja kuulua ryhmään, jonka jäsenillä on samankaltaiset ilot ja surut yritystä pyörittäessä. Samalla on helpompi myös verkostoitua.

Minna Koski-Orpana
Tanssistudio Minna Koski
Sastamalan Yrittäjänaisten jäsen

Yritykseni on Studio Minna Koski – Tanssistudio Minna Koski. Tällä hetkellä pääasiallinen toimiala on tanssinopetus ja siihen liittyvä toiminta eli myös tanssinäytösten järjestäminen, esiintymiset, kilpailutoiminta ym. Lisäksi toimialaan kuuluu ompelu- ja modistityöt, jotka ovat vähemmällä ja korvautuneet erilaisilla kädentöillä kuten korujen tekemisellä sekä neulomisella ja virkkaamisella.

Tarjoamme tanssitunteja kaiken ikäisille omissa viihtyisissä tiloissamme! Tarjolla satubalettia, esibalettia, klassista balettia eri tasoryhmät, aikuisbalettia, jazztanssia nuorille ja aikuisille sekä tanssiakro-ryhmät ja kilpa- ja esiintymisryhmämme Danzare. Syksyn uutuutena on PomPom-tanssi.


Blogissa: