Kohti presidentinvaaleja

Heti tammikuussa pääsemme taas vaikuttamaan äänestämällä, kun vuorossa ovat presidentinvaalit. Valtaosa ehdokkaista on miehiä. Näin on ollut aina. Mukana olevat muutamat naiset eivät mahdu edes kaikkiin haastatteluihin tai tv:n viihdeohjelmiin. Suomessa lähes puolet kansanedustajista on naisia ja ministereistä yli puolet. Toivottavasti seuraavissa presidentinvaaleissa näemme ehdolla enemmän naisia.

Presidentinvaaleissa puhutaan enimmäkseen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Suomi on sitoutunut hallitusohjelmassa sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa edistämään naisten ja tyttöjen oikeuksia ulkopolitiikassa läpileikkaavasti. Tämä toivottavasti näkyy vaalipuheissakin.

Presidentti on arvojohtaja. On siis tärkeää, että tuleva presidentti ottaa kantaa myös tasa-arvoasioihin ja vakauttaa yhteiskuntaamme sanoilla, jotka vähentävät vastakkainasettelua ja vihaa vähemmistöjä kohtaan.

Järjestönä odotamme, että tuleva presidentti arvostaa yrittäjyyttä. Vuoden Yrittäjänainen on parina viime vuonna kutsuttu linnan juhliin. Se kertoo siitä, että presidentti arvostaa palkintoa, yrittäjän saavutuksia ja uraa. Toivottavasti myös seuraava presidentti kutsuu valtakunnalliset yrittäjänaiset vieraakseen.

Edunvalvontamme on viime vuonna ollut onnistunutta. Saimme vaikutettua hallitusohjelmassa mainittuun perhevapaakorvausten leikkaukseen. Leikkaus peruutettiin. Tasa-arvo ei ole pysyvä olotila, vaan sen eteen on tehtävä jatkuvasti työtä. Kiitos, että olet jäsenemme ja tuet työtämme naisten yrittäjyyden ja tasa-arvon eteen!

Menestystä vuoteen 2024!

Carita Orlando
toimitusjohtaja


Blogissa: