Olisi ihana antaa tilaa nuoremmille

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

Yrittäjäperheen vesana yrittäjyys tuntui melkeinpä ainoalta oikealta vaihtoehdolta. Olen lähiruokamyymälä- ja lähiruokaravintola- sekä viinitila- & panimoyrittäjä. Pihamaan viinitila ja panimo on perustettu vuonna 2000 ja lähiruokatori ja ravintola Heila Oy 2007.

Yrittäjyydessä on paljon vapautta ja työtehtävien sekä aikojen muokattavuutta, vaikkakin samalla paljon vastuuta ja huolta muiden toimeentulosta ja hyvinvoinnista. Suurin tuki on toimiva ja osaava sekä osallistuva hallitus. Tärkeä tuki on myös innostuneet ja sitoutuneet työntekijät. Tukea saa toki myös perheeltä ja ystäviltä, mutta kaikkea ei halua tai voikaan jakaa kotona.

Onnistumisen hetkiä tulee, jos ei päivittäin, niin ainakin viikoittain, kun saadaan hyvää asiakaspalautetta, uusia asiakkaita tai henkilökunnan kanssa keksitään jotain uutta.

Työyhteisön jaksaminen, voimavarat ja keskinäiset suhteet vievät paljon omia voimavarojani. Myös huoli kaikkien toimeentulosta rasittaa itseäni. Haluaisin että ”kaikilla on kivaa” ja kaikki viihtyvät. Se ei kuitenkaan aina ole mahdollista, varsinkaan kun koronan myötä talousasiat on laitettava etusijalle, jotta yritys pysyy edelleen kilpailukykyisenä.

Olen halunnut jo pitkään ja haluan edelleen päästä tilanteeseen, jossa olen mukana yrityksen touhussa, mutta voisin keskittyä enemmän niihin asioihin, jotka ovat lähinnä omaa sydäntä ja osaamista. Viidenkympin lähestyessä tuntuu aina vain enemmän siltä, että yli 20 vuoden rypistys voisi jo helpottaa. Olisi ihanaa antaa tilaa nuoremmille ja keskittyä itse seuraamaan tilannetta vähän etäämpää, olemaan tuki ja turva sitä tarvittaessa, mutta kaiken sujuessa, vain tsemppari ja ideoiden tuottaja.

Tasapainoa elämään tuo harrastus, missä on pakko unohtaa työasiat. Itselleni se on ollut suunnattoman rakas pelastuskoiraharrastus. Joskin olen joutunut koronan jälkimainingeissa vähentämään harrastukseen käytettyjä tunteja.

Yrittäjyydestä haaveileville naisille sanon, että – ÄLÄ EPÄRÖI! Jos tunnet sydämenpaloa jollekin asialle, on se sun juttu!

Olen Heinolan Yrittäjänaisten jäsen sillä vertaistuki ja tarinat (nais)yrittäjyydestä on parasta!

Titta Pihamaa-Matsar
 J. Pihamaa Oy
Heila Oy
Heinolan Yrittäjänaisten jäsen


Blogissa: