Alentaako koeajan pidennys työllistämiskynnystä?

seija-estlanderEduskunta hyväksyi äsken joukon työsopimuslain muutoksia. Uutta ovat esimerkiksi työntekijän koeajan pidentäminen ja työnantajan takaisinottovelvollisuuden lyhentäminen.

Yrittäjänaiset julkaisi viime kesänä SuomiAreenalla kymmenkohtaisen pamfletin työllistämisen vauhdittamiseksi. Rummutimme pointtejamme, koska saimme kentältä vahvaa selustatukea sille, että työnantajan saappaat ovat monelle yksinyrittäjälle pelottavan iso riski. Sitä ne ovat etenkin siksi, ettei työhön tai työpaikkaan sopimattomasta työntekijästä pääse vahvan irtisanomissuojan vuoksi hevin eroon.

Nyt työllistämisen riskiä nipistetään, sillä ensi vuoden alusta työntekijän koeaika pitenee neljästä kuukaudesta puoleen vuoteen. Samalla työnantaja voi jatkaa koeaikaa, jos työntekijä on ollut poissa töistä työkyvyttömyyden tai perhevapaan vuoksi.

Työnantajan takaisinottovelvoitetta leikataan puolestaan yhdeksästä kuukaudesta neljään kuukauteen. Tämä koskee esimerkiksi taloudellisista ja tuotannollisista syistä tapahtunutta irtisanomista.

Jos työsuhde on kuitenkin kestänyt 12 vuotta, takaisinonttoaika on puoli vuotta. Uutta on myös se, että pitkäaikaistyöttömän voi palkata määräaikaiseen työsuhteeseen ilman erityistä perustetta.

Suomessa on paraikaa noin 400 000 työtöntä. Uudistusten tavoitteena on pienentää uuden työntekijän pestaamiseen liittyviä riskejä. Lisäksi tähtäimessä on työllistämiskynnyksen alentaminen ja pitkäaikaistyöttömien työllistymisen edistäminen.

Vaikka muutokset ovat jo saaneet huutia, me Yrittäjänaisten leirissä tiedämme, että jäsenemme puskevat noin 50 tuntista työviikkoa. Liian usein he tinkivät myös lomistaan ja vapaa-ajastaan. Siksi sopiikin toivoa, että tunnelin päässä pilkottaisi nyt valoa, ja yhä useampi yrittäjä uskaltaisi palkata firmaansa työntekijöitä.

Seija Estlander
Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja

Klikkaa liitteeseen: Kymmenen ratkaisua työllistää


Blogissa: