Kultainen Oras -kannustuspalkinto leipomoyrittäjä Lotta Sokerolle

Nuorelle yrittäjänaiselle myönnettävän Kultainen Oras -kannustuspalkinnon pokkasi tänä vuonna seinäjokelaisen KakkuKeitaan Lotta Sokero. Vuonna 2020 perustettu KakkuKeidas on erikoistunut erikois- ja fantasiakakkuihin sekä erityisruokavalioleivonnaisiin.

Suomen Yrittäjänaisten sekä LähiTapiola-ryhmän ja Työeläkeyhtiö Elon myöntämä palkinto ojennettiin Sokerolle Levillä järjestetyillä valtakunnallisilla liittokokouspäivillä. Sokeroa esitti kilpailuun Seinäjoen Yrittäjänaiset.

Sokero on palkinnosta otettu ja pitää sitä osoituksena rohkeudesta, sinnikkyydestä ja intohimosta.

”Teen täysillä ja annan itsestäni ihan kaiken. Teen sillä ajatuksella, että miksi tehdä jotain huomenna, jos sen voi tehdä jo tänään. Haluan toteuttaa unelmiani ja lähden kokeilemaan niitä rohkeasti. En tee asioita niin kuin pitäisi tai niin kuin on tavattu tehdä.”

KakkuKeidas valmistaa erikoiskakkuja, fantasiakakkuja, täytekakkuja ja muita leivonnaisia arkeen ja juhlaan sekä erityisruokavalioleivonnaisia asiakkaiden toiveiden mukaan. Se harjoittaa myös pienimuotoista cateringia ja oli kuluneena kesänä pilotoimassa kahvilatoimintaa Törnävän kartanossa yhdessä Seinäjoen kaupungin kanssa.

Kultainen Oras -kilpailun tuomaristo korosti palkintoperusteissaan Lotta Sokeron intoa, kädentaitoja, rohkeaa kasvuhakuisuutta ja halua työllistää. Tällä hetkellä yritys työllistää vakituisesti kolme osa-aikaista leipuria. Kesällä väkeä oli kausityöntekijät mukaan lukien kymmenen henkeä.

”Lyhyellä tähtäimellä tavoitteena on saada leipurit työllistettyä täyspäiväisesti ja avata lounaskahvila. Pitkällä aikavälillä on tarkoitus laajentua niin, että meillä on useita toimipisteitä. Haluan kuitenkin jatkossakin vaalia sitä pohjimmaista ajatusta, että teemme erikoiskakkuja käsityönä. KakkuKeitaasta ei tule teollisuusleipomoa, vaan ihmiset saavat meiltä juuri sitä, mitä itse haluavat tilata.”

Joka toinen vuosi jaettavan Kultainen Oras -kannustuspalkinnon arvo on 1 000 euroa. Palkintosumman lahjoittavat LähiTapiola-ryhmä ja Työeläkeyhtiö Elo. Palkintokriteerien mukaan yrittäjän tulee osoittaa toiminnassaan erityistä rohkeutta, omaperäisyyttä, ennakkoluulottomuutta ja innovatiivisuutta.

Lisätietoja:

Lotta Sokero, KakkuKeidas oy
puh 040 832 5041, [email protected]

Katja Rajala, puheenjohtaja, Suomen Yrittäjänaiset
puh 050 505 4422, [email protected]

Pia Kanerva, kehittämispäällikkö, LähiTapiola-ryhmä
puh 040 507 3537, p[email protected]


Tiedotteita: