Saimme useita tavoitteitamme läpi

Suomen Yrittäjänaiset on hallitusohjelman kokonaisuuteen tyytyväisiä. Ohjelman keskiössä on yrittäjyys ja työ.

-Meillä on 15 kirjattua tavoitetta, joista yhdeksään on hallitusohjelmassa selkeä tavoite tai muutosehdotus. Olemme erittäin tyytyväisiä, että ohjelmassa tavoitellaan reiluja, avoimia markkinoita, joissa pienempikin yritys voi menestyä ja kasvattaa liiketoimintaa, toteaa Yrittäjänaisten puheenjohtaja Katja Rajala.

– Yritysten verotus ei kiristy, hallinnollista taakkaa kevennetään, palvelusetelien käyttöä ja kotitalousvähennystä laajennetaan. Nämä ovat erityisesti pienyrittäjää ja naisten yrittäjyyttä tukevia toimenpiteitä. Lisäksi sosiaali- ja terveyspalveluihin tulee enemmän mahdollisuuksia yrittäjyydelle ja julkisomisteisten in-house yhtiöiden toimintaa tullaan tarkentamaan. Nämä luovat yrittäjille kasvun mahdollisuuksia etenkin naisvaltaisille aloille, Rajala iloitsee.

Hallitusohjelmassa on erittäin hyviä tavoitteita samapalkkaisuuden edistämiseksi. Kirjausten mukaan hallitus seuraa perhevapaauudistuksen tuloksia ja edistää isien perhevapaiden käyttöä. Lisäksi hallitus selvittää toimenpiteitä, joilla voidaan vähentää ammattialojen sukupuolen mukaista eriytymistä ja edistää samapalkkaisuutta.

Hallitusohjelmassa on myös asioita, joihin on pyrittävä vaikuttamaan seuraavan neljän vuoden aikana. Pienyrittäjiin vaikuttava arvonlisäveron huojennuksen poistuminen EU-direktiivin vuoksi kiristää erityisesti käsityövaltaisten alojen verotusta. Arvonlisäveron alarajaa tulee nostaa, kun huojennus poistuu.

Hallitusohjelmassa ei ole kannusteita toiminimiyrittäjän jaksamiseen ja hyvinvointiin. Tästä yhtenä Yrittäjänaisten tavoitteena on toiminimiyrittäjien mahdollisuus hyödyntää liikunta- ja kulttuuriseteleitä, kuten palkansaajat ja muiden yhtiömuotojen yrittäjät.

– Jatkamme työtä, jotta yhä useampi nainen olisi yrittäjä ja menestyisi myös työnantajayrittäjänä, Yrittäjänaisten puheenjohtaja Katja Rajala sanoo.

Lisätietoja

Katja Rajala
puheenjohtaja
puh 050 505 4422
[email protected]
Katja on tavattavissa Porissa SuomiAreenassa to-pe 29.-30.6.2023.

Carita Orlando
toimitusjohtaja
puh 040 544 5519
[email protected]


Tiedotteita: