Perhevapaakorvauksen leikkaus on peruttu

Hallitus on päättänyt luopua työnantajille maksettavan perhevapaakorvauksen leikkauksesta. Olemme erittäin tyytyväisiä tähän päätökseen.

Naiset hoitavat yhä yli 90 % perhevapaista ja tämä näkyy naisvaltaisilla toimialoilla ja naisten omistamissa yrityksissä. Suomessa on hyvin eriytyneet työmarkkinat ja myös yrittäjyys jakautuu vahvasti naisten ja miesten aloihin. Naisten aloilla kannetaan iso vastuu työn ja perheen yhteensovittamisesta ja perhevapaiden kustannuksista.

Perhevapaakorvausten leikkauksella olisi ollut myös merkittävä symbolinen merkitys tasa-arvolle ja sen edistymiselle. Tasa-arvoasioista vastaava sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen on kuunnellut meitä herkällä korvalla. Hänelle kuuluu iso kiitos siitä, että leikkausta ei toteutettu.

Budjetissa on myös muita naisvaltaisille aloille tervetulleita esityksiä. Kotitalousvähennyksen tilapäistä korotusta jatketaan ja kotitalousvähennyksen soveltamisalaa laajennetaan kotona suoritettavaan fysio- ja toimintaterapiaan. Lisäksi naisjärjestöjen rahoitus turvataan pysyvällä määrärahalisäyksellä.

Olemme erittäin iloisia siitä, että meitä on kuultu ja naisten yrittäjyyteen liittyvät haasteet ja tasa-arvon edistäminen on huomioitu. Edunvalvontatyömme jatkuu, sillä perhevapaiden ja kustannusten tasaisempi jakautuminen vaatii yhä työtä.

Carita Orlando
toimitusjohtaja
puh 040 544 5519
[email protected]


Tiedotteita:


Blogissa: