Onnellinen asiakas = Onnellinen minä

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️


Aloitin yrittäjyyteni 2021 kevytyrittäjänä, jolloin sain myös toiminimen. Tänä keväänä yritykseni alkoi toimimaan osakeyhtiönä. Toimin tovin esteettisellä alalla työntekijänä ja lähdin uusien tuulien perässä hoitotyön tiiminvetäjän työtehtäviin toisaalle. Palo estetiikkaan kuitenkin jäi ja huomasin asiakkaitteni ottavan minuun säännöllisesti yhteyttä hoitojen toivossa. Niinpä aloitin tekemään hoitoja toiminimellä. Pian vähensin päätyöni tuntimäärää, jotta sain toimivuutta töiden välille. Yrittäjyyteen minut sai lähtemään vapaus toteuttaa itseäni ja ihanat asiakkaani.

Tukea saan yrittäjinä toimivilta ystäviltäni. Löysin mm. kirjanpitäjän ystäväni suosittelujen kautta. Puolisoni on ollut alusta asti hyvin kannustava ja iloinen yritystoiminnastani ja auttaa kaikessa mahdollisessa. Tapaan myös säännöllisesti kollegoja erilaisissa tapahtumissa, jolloin on mukavaa vaihtaa kokemuksia ja kuulumisia.

Yrittämisessä parasta ovat pitkät asiakassuhteet. Osa asiakkaista ovat alkaneet käymään minulla hoidoissa aivan urani alkutaipaleella lähes 10 vuotta sitten. On myös hienoa huomata, kun uusi asiakas palaa vastaanotolle ja on tyytyväinen tuloksiin. Onnellinen asiakas = onnellinen minä.

Haasteellisena koen esteettisen lääketieteen ”villin lännen” Suomessa. Tarvitsisimme alalle selkeän ja tiukemman lainsäädännön. Vastuuta jää todella paljon itse asiakkaille ja tämä vaikuttaa suuresti hoitojen turvallisuuteen ja onnistumiseen. Ammattilaisen tulee hallita todella suuria kokonaisuuksia.

Tavoitteena on kasvattaa toimintaa. Haluan myös tuoda esiin esteettisen alan epäkohtia avoimesti. Ajan kanssa oman toimitilan perustaminen sekä hedelmälliset yhteistyöt alan ammattilaisten kanssa. Uskon myös elinikäiseen oppimiseen, eli toivon kehittyväni jatkuvasti laadukkaiden koulutusten parissa. Ehkäpä jonain päivänä jaan myös omaa tietouttani alalle haluaville kollegoille.

Tasapainoa elämääni tuo viikoittainen tanssiharrastus. Esiinnymme myös välillä tapahtumissa. Viihdyn myös rescue koirani Ennin kanssa. Minulle on tärkeää saada päiviä, jolloin en tee mitään.

Pelkäsin nuorempana yrittäjyyttä, kun sitä ehdoteltiin minulle. En koe sen olevan virhe tai väärin, sillä koin vasta kolmikymppisenä olevani siihen valmis. Yrittäjyydestä haaveileville naisille sanoisin, että rohkeasti kohti unelmia. Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin! On hyvä myös muistaa, ettei ole väärää tapaa yrittää. Voit aloittaa yrittämään päätyön ohessa juuri sen verran kuin itse haluat.

Huomasin monien yrittäjätuttujen olevan Yrittäjänaisten jäseniä, joten liityin elokuussa Helsingin Yrittäjänaisiin. Pidän siitä, miten ”yhteisölliseltä” yrittäjänaiset vaikuttavat. Itseäni kiinnostavat myös verkostoituminen sekä uudet tuttavuudet mukavan tekemisen parissa. Toki on aina plussaa oppia uutta yrittäjyyden maailmasta!

Mirva-Mari Määttä
Helsingin Yrittäjänaisten jäsen
www.fillerswithmima.fi

Fillers With MiMa tarjoaa esteettisiä injektiohoitoja ja medikaalista ihonhoitoa sairaanhoitajan toteuttamana.

Kuva Suvi Lamminaho


Blogissa: