Unelmatyö unelmamaisemissa

❤️Yrittäjänaisen tarina❤️

Olen suunnittelutoimistoyrittäjä tunturissa, Rukan kylän ytimessä.
Nautin työstäni mukavien asiakkaiden ja yhteistyökumppanien parissa ja karun pohjoisen kauniista näköaloista. Työtehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Unelmatyö unelmamaisemissa.  Tällaiseenkin voi päätyä!

Yritykseni Arcesi oy on erikoistunut sisustusarkkitehtisuunnitteluun. Suunnittelemme saneerauksia vanhoihin rakennuksiin ja sisustuksia uudiskohteisiin. Täydennämme vanhaa ja rakennamme uutta. Suunnittelemme yksittäisiä tiloja tai suuria tilakokonaisuuksia. Työmme arkipäivää ovat väri-, materiaali-, valaistus- ja kalustesuunnitelmat, kiintokalustesuunnitelmat tai esinesuunnittelu.

Kaikenlainen esteettinen ja visuaalinen suunnittelu ja konsultointi on meille mieluista.
On suunniteltu hotelleja, ravintoloita, kahviloita tai pieniä matkailun majoja. On myös tehty yksityisiä koteja tai yksittäisiä huoneita kodeissa.  Mikään kohde ei ole meille liian pieni eikä liian suuri.  Toimeksiantoihin mahtuvat myös hautausmaan muistolehdon kivipaadet ja elämykselliset ryijytekstiilit. Joskus ”sisustus” on ”ulkoistus” pihamaalle: terassille, pitkospuille ja ulkokiveyksille.

On luotu yrityksille toimivia, käytännöllisiä ja elämyksellisiä tiloja. Turvallisia tiloja, joissa materiaalit on valittu käyttötarkoituksen mukaan kulutusta kestäviksi, akustisesti miellyttäviksi tai helppohoitoisiksi. Tiloja ihmisille, kohtaamisille ja toiminnalle. Tiloja olemiseen, elämiseen ja työskentelyyn.

Yrittäjyys on tuttua lapsuudesta. Siihen synnyin ja siinä kasvoin. Kipaistessani aamupuurolle makkarista keittiöön siirryin samalla perheen yritystoiminnan pariin. Isä saattoi istua ikkunan ääressä puhelimessa hoitamassa toimituksia. Toisessa huoneessa seurasin silmät pöydän reunan tasalla äidin kirjanpitotehtäviä. Ensimmäisellä luokalla koulussa selostin verotusta kouluun tulleille kasvatustieteen opiskelijoille.

Muutaman vuoden on apunani ollut nuori sisustusarkkitehti. Työskentely sujuu vuoroin etänä ja vuoroin toimistolla Rukalla. Koronan myötä loikkasimme teams- maailmaan.

Sisustaminen kiinnostaa ihmisiä. Monelle se on mieluisa harrastus, jossa voi ilmaista itseään ja oivalluksiaan. Kotiin ja vapaa-ajan asumiseen halutaan panostaa. Omanlaisesti kaunis ja viihtyisä koti on monen unelma.  Suunnitteluyrittäjänä haluan kannustaa ihmisiä luottamaan omaan persoonalliseen näkemykseensä. Ammattilainen ei sanele vaan auttaa tarvittavissa kysymyksissä ja halutussa laajuudessa. Sisustuksessa annettakoon kaikkien kukkien kukkia – kunhan rakennusmääräykset huomioidaan. Oikea ja onnistunut sisustus on se, missä viihtyy. Jokainen on oman makunsa paras asiantuntija.

Kiinnostavaa on vanhan ja uuden yhdistäminen. On järkevää kierrättää vanhaa ja hyödyntää olemassa olevaa materiaalia ja rakennetta, jos se on teknisesti mahdollista. Eri aikakausien elementit voivat olla rinnakkain ”eripariset”, jos ei hallitse yksityiskohtia ja kokonaisuutta. Toisaalta eri aikakausien kerrostumat tuovat interiööriin kerroksellisuutta, persoonallisuutta ja särmää. Ekologisuus, esteettisyys ja käytettävyys eivät sulje pois toisiaan.

Suunnittelutoimistoyrittäjyys on mielekästä ja haastavaa. Yrittäjyys tarjoaa vaihtoehtoja. Se mahdollistaa esimerkiksi työelämän säätämisen perheen tarpeiden mukaan. Sisustusalalla yrittäminen on tehokas tapa työllistyä. Työtä ei ole, jollet sitä itse luo. Toisaalta kukaan ei rakenna ja saneeraa yksin. Tarvitaan aina eri alojen ammattilaisia suunnittelijoista toteuttajiin. Verkostot ovatkin yrittäjän paras kumppani. Verkostojen ei tarvitse olla virallisia, nimettyjä organisaatioita. Verkostot voivat olla myös projektikohtaisesti vaihtuvia eri alojen yrittäjien väliaikaisia kumppanuuksia. Toimivaa ja tehokasta, kun entuudestaan tunnetaan.

Yrittäjyys on 😊

Tiina Marja Kaislakannas
Arcesi Oy
Kuusamon Yrittäjänaisten jäsen


Blogissa: