Yrittäjänaisten puheenjohtajaksi Katja Rajala Vaasasta

Yrittäjä Katja Rajala Vaasasta (51) valittiin Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtajaksi Iisalmessa perjantaina pidetyssä liittokokouksessa. Rajala on sarjayrittäjä, tietokirjailija ja yhteiskuntavaikuttaja. Hänet valittiin tänä vuonna Vaasan vuoden Yrittäjänaiseksi.

– Tarvitsemme vahvaa ja laaja-alaista vaikuttamista yrittäjien asioiden edistämiseksi entistä haasteellisemmassa toimintaympäristössä, Rajala sanoo. – Suomen Yrittäjänaiset juhlii tänä vuonna 75-vuotisjuhlavuottaan. Pitkän ja arvokkaan jo tehdyn työn päälle on hyvä rakentaa entistä vaikuttavampaa järjestöä, jossa voima löytyy yhteisöllisyydestä ja yrittäjiä yhdistävistä asioista, hän lisää.

Rajala on toiminut pitkään erilaisissa luottamustehtävissä. Hän on mm. Vaasan kaupunginhallituksen jäsen (kok.), Pohjanmaan hyvinvointialueen hallituksen varapuheenjohtaja ja Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikan valiokunnan puheenjohtaja.

– Yrittäjien edunvalvonta on ollut merkittävä osa arkeani yli kymmenen vuoden ajan eri luottamustehtävien kautta. Yhteiskuntavaikuttaminen on laajentunut myös kunta- ja aluepolitiikan pariin. Vaikuttamistyö on antoisaa ja nyt olen valmis antamaan aikani yrittäjänaisten edunvalvonnan hyväksi.

Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Tiina Koski jättää tehtävän neljän vuoden puheenjohtajakauden jälkeen. – Olen saanut valtavan paljon tältä järjestöltä, hän toteaa kiitollisena. Työ naisten yrittäjyyden edistämiseksi on ollut haastavaa, mutta antoisaa. Haikein mielin jätän järjestön luottamustehtävät, mutta luottavaisena kuitenkin. Olemme saaneet upean uuden puheenjohtajan, joka varmasti jatkaa hyvää työtä naisyrittäjyyden edistämiseksi, Koski toteaa.

Suomen Yrittäjänaisten tärkein tehtävä on edistää naisten yrittäjyyttä. Tavoitteena on naisyrittäjien määrän nostaminen samalle tasolle miesyrittäjien kanssa sekä parantaa naisten johtamien yritysten kannattavuutta. Kyselyiden mukaan naiset tienaavat yrittäjinäkin miehiä heikommin. Yrittäjällä tulee olla mahdollisuus saavuttaa työstään kohtuullinen palkka, sosiaaliturva ja eläke.

Lisätietoja

Carita Orlando
toimitusjohtaja
puh 040 544 5519
[email protected]

Katja Rajala
puheenjohtaja
puh 050 505 4422
[email protected]


Tiedotteita: