Yrittäjätaustaisia naisia valittiin eduskuntaan vain 11

Eduskuntavaaleissa oli ehdolla vajaa 500 yrittäjätaustaista ehdokasta eli noin 20 prosenttia kaikista ehdokkaista. Heistä 45 tuli valituksi eli 22,5 prosenttia kaikista kansanedustajista. Yrittäjäkansanedustajien määrä on lisääntynyt, sillä viime vaaleissa heitä valittiin 35.

”Yrittäjät ymmärtävät miten tätä yhteiskuntaa rakennetaan ja miten luodaan työpaikkoja ja verotuloja. On todella tärkeää, että päättäjissä on mukana henkilöitä, joilla on itsellään kokemusta yrittäjyydestä” sanoo Suomen Yrittäjänaisten toimitusjohtaja Carita Orlando.

”Taloudessa ei ole helppoja ratkaisuja yrittäjyydessä eikä yhteiskunnassa. Vastuullinen politiikka tarkoittaa sitä, että teemme parempaa maailmaa tuleville sukupolville. Yrittäjillä on iso merkitys vihreässä siirtymässä ja hyvinvointivaltion rakentamisessa.” Orlando jatkaa.

Eduskunnan uusista kansanedustajista on naisia 46 %. Kolmen suurimman puolueen ääniharavat olivat kaikki naisia. Yrittäjänaisia sen sijaan tuli valituksi varsin vähän. Eduskuntaan valituista 45 yrittäjätaustaisesta kansanedustajasta vain 11 on naisia.

”Eduskuntavaaliohjelmassamme on 15 kohtaa, joihin haluamme muutosta.” Orlando sanoo. ”Verotuksella tulee kannustaa riskinottoon, yrittämiseen ja työllistämiseen, yrittäjän sosiaaliturvaa tulee parantaa ja markkinoiden on oltava aidosti avoimia yritystoiminnalle. Sosiaali- ja terveyspalveluissa tarvitaan yrittäjänaisten panosta. ” painottaa Orlando.

Suomen Yrittäjänaisten eduskuntavaaliohjelma ja seuraavan neljän vuoden tavoitteet löytyy täältä
Eduskuntavaalit 2023 – Yrittajanaiset.fi

Lisätietoja
Carita Orlando
toimitusjohtaja
[email protected]
puh 040 544 5519

Katja Rajala
puheenjohtaja
[email protected]
puh 050 505 4422


Tiedotteita: